Neler Yeni

kıbrıstan bilgisayar toplamaya çalışıyorum türkiyeden getirme işi yalan oldu

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
usta şöyle diyim burdaki pcler üzerinden gümrüğü ölçüyorlar yani sen buraya orda 14k bir şey alarak gelirsen de gümrüğe takılırsa burdaki fiyata göre gümrük değerini belirliyorlar yani nerdeyse bir bilgisayar parası daha veriyorsun
Ama şahsi eşyan sonuçta. O yüzden sıkıntı olmaz. Telefonlarda falan da oluyor. Ben bir .......(bilgisayar ile yapılan bir iş söyle tasarımcı vb.) de o zaman tamam derler sonuçta senin ona ihtiyacın var. Türkiye'de işim vardı deyip geçersin.

Akanzaii06

80+ Bronze
çok sinir bozucu çokkk. laptop alınıyor da masaüstünü niye almıyorlarsa :mad:

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
Niye İstanbul'a gitsin kobristan Kıbrıs'a en yakın Türkiye'deki ile gitse yeterli bence
arkadaşlar belkide bir 14k daha gümrüğe vermek istemiyorum bizimkiler yakında türkiyeye gidicek eylüle ama zaten o zamana kadar bir pc parası toplayamam topladım diyelim geri getirirken hediye olarak gelenler muaf sayılıyor ama 490 euroya kadar 14k lık bir pc ise 600 den daha fazla düşündüm arkadaşlar merak etmeyin ama ne düşünürsem düşüneyim gümrük sıkıntı çıakrdı ya ben aynı yerden lefkoşadan mağusaya kitap siparişi verdim gümrüğe takıldı gittim 48 tl ödedim 2 kitap için

Akanzaii06

80+ Bronze
mesela geldin burdan ps4 veya ps5 aldın onada mı aynı muamele yapıyor gümrük

Akanzaii06

80+ Bronze
sen bu işin ticaretini yapmıyorsun ki çok saçma ya.. Almancılar yazın Türkiye geldikleri zaman 1er adet bir dünya şey getiriyorlar alkolünden telefona laptobuna kadar

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
mesela geldin burdan ps4 veya ps5 aldın onada mı aynı muamele yapıyor gümrük
sanırım genel olarak buraya bir şey getirmek çok sıkıntı ayrıca burda en azından tanıdıklar var taksit yaparlar bize orda full para vermemiz lazım kredi kartımız yok çünkü

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
sen bu işin ticaretini yapmıyorsun ki çok saçma ya.. Almancılar yazın Türkiye geldikleri zaman 1er adet bir dünya şey getiriyorlar alkolünden telefona laptobuna kadar
biliyoru mburaya biriey getirmek sıkıntı bak az önce dedim kanka başka bir şehirden aynı ülkede bak lefkoşa mağusa arabayla 1 saat bile değil kitap sipariş ettim o bile gümrüğe takıldı toplam 42 tl verdiğim kitaplara wkstra 48 tl gümrük ödedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam kişisel eşya değil mi Allah aşkına. Kamunun malı mı desktop kasa
sana şöyle diyim laptopa dersin yanımda götürdüm giderken falan filan ama masaüstüne inanmazlar yani bakan adamın insafına bağlı ve ben o riske girmek istemiyorum çünkü istediğim pc burda 30k falan denk geliyor eğer buna göre gümrük alırlarsa pcden daha fazla gümrüğe vericem

Akanzaii06

80+ Bronze
biliyoru mburaya biriey getirmek sıkıntı bak az önce dedim kanka başka bir şehirden aynı ülkede bak lefkoşa mağusa arabayla 1 saat bile değil kitap sipariş ettim o bile gümrüğe takıldı toplam 42 TL verdiğim kitaplara wkstra 48 TL gümrük ödedim
hocam peki pc bileşenleri arasında en çok pahalı olan ekran kartı ve işlemci ya. o ikisini Türkiyeden alıp bavulda sokamaz mısınız 1 adet sonuçta. kasa psu felanda lefkoşadan alsanız

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
Niye İstanbul'a gitsin kobristan Kıbrıs'a en yakın Türkiye'deki ile gitse yeterli bence
yakınlıkla uçak bileti ucuzlamıyor ki. ayrıca atıyorum antepe gitse orada istediği sistemi bir gün içinde alıp gelebilir mi? en sık sefer istanbul ankara gibi illere olduğu için uçak biletleri daha uygun. ayrıca itopya vs gibi mağazaların hepsinin olduğu yer istanbul

Akanzaii06

80+ Bronze
biliyoru mburaya biriey getirmek sıkıntı bak az önce dedim kanka başka bir şehirden aynı ülkede bak lefkoşa mağusa arabayla 1 saat bile değil kitap sipariş ettim o bile gümrüğe takıldı toplam 42 TL verdiğim kitaplara wkstra 48 TL gümrük ödedim

sana şöyle diyim laptopa dersin yanımda götürdüm giderken falan filan ama masaüstüne inanmazlar yani bakan adamın insafına bağlı ve ben o riske girmek istemiyorum çünkü istediğim pc burda 30k falan denk geliyor eğer buna göre gümrük alırlarsa pcden daha fazla gümrüğe vericem
şunu demek istiyorum. Yurt dışına çıkarken ya da Yurt dışından gelirken belli bir adet sınırlı bir ürün getirip götürebiliyorsun. Yani Ülkeye nasıl giriş yaptıysan öyle çıkaçaksın diye kaide mi var. Ülkeye bavulsuz elini kolunu sallayıp girersin Hediyelik biseyler alıp çıkarsın. Ben anladım belirsizlikten dolayı riske girmek istemiyorsunuz da bende bi an empati kurdum kendimi sizin yerinize koyup aşırı sinir oldum olayaa

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
hocam peki pc bileşenleri arasında en çok pahalı olan ekran kartı ve işlemci ya. o ikisini Türkiyeden alıp bavulda sokamaz mısınız 1 adet sonuçta. kasa psu felanda lefkoşadan alsanız
sokarız bende şuan onu düşünüyorum zaten biraz baktım gerçi pek fark yok aralarında ama ucuz biryerde bulursam olabilir ama orda da şöyle sıkıntı var işte yetmiyor götürdüğümüz para şimdi 5k ayırmıştım ben annem vermişti annemle konuştum tekrar 5k vericek ama acil bir şey çıktı ilk verdiğini harcamak zorunda kaldık yani orada elinde 5k olucak sadece o da küçük şeylere yeter yani

şunu demek istiyorum. Yurt dışına çıkarken ya da Yurt dışından gelirken belli bir adet sınırlı bir ürün getirip götürebiliyorsun. Yani Ülkeye nasıl giriş yaptıysan öyle çıkaçaksın diye kaide mi var. Ülkeye bavulsuz elini kolunu sallayıp girersin Hediyelik biseyler alıp çıkarsın. Ben anladım belirsizlikten dolayı riske girmek istemiyorsunuz da bende bi an empati kurdum kendimi sizin yerinize koyup aşırı sinir oldum olayaa
evet mesela dedim ya hediye olarak getirilen ürünler 400 küsür euro ya kadar muaf ondan yararlanabiliriz ama onun için parayı şey yapamadık işteo ilk verilen 5k yı harcamak zorunda kalmasaydık olurdu

Top Bottom