Neler Yeni

Kilo alma ve kas kütlemi arttırmak konusunda yardımcı olur musunuz

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Öncelikle hepinize merhaba dostlarım yazın spor salonuna gitmeyi düşünüyorum okuldan sonra ama gidemeyedebilirim ben.
Kilo: 56
Boy: 1.73
Kilomu 60 sanıyordum birkaç gün önce ölçtüğümde 56 çıkti (yemekten sonra).
Ben sağlıklı bir şekilde kilo alıp kas kütlemi arttırmak istiyorum nasıl beslenmeliyim evde nasıl çalışmalıyım önerileriniz bekliyorum.

hi im tue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Emre
Yaş kaç? Sigara alkol var mı? Diyetisyene gittin mi?

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Öncelikle hepinize merhaba dostlarım yazın spor salonuna gitmeyi düşünüyorum okuldan sonra ama gidemeyedebilirim ben.
Ben sağlıklı bir şekilde kilo alıp kas kütlemi arttırmak istiyorum nasıl beslenmeliyim evde nasıl çalışmalıyım önerileriniz bekliyorum.
Beslenmeden önce bazı şeyleri düzenlemen lazım. Örneğin uyku. Erken kalkmak demek daha fazla öğün senin için.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SerhatCC

80+ Bronze
dostum kimse sana burada sihirli bir formül sunamaz. farklı farklı şeyler söylenir ama temelde 2 basit kural vardır

ağır kaldıracaksın ve yemek yiyeceksin. zaten ağır kaldırdıkça iştahın da artacak

ağırdan kastım kendini çatlatan ve hareketten yiyen ağırlık değil. hareketi doğru yaparken seni gerçekten zorlayan ağırlık
Mesaj otomatik birleştirildi:

182 boyla 58 kilodan 82 kilo olmuş biri olarak sana vereceğim tavsiye budur (yağ oranım sadece yüzde 4 arttı)

yemekten kastım da aburcubur ıvır zıvır yağlı şeyler değil. bunları zaten hayatından çıkarman lazım. benim canım çekmiyor bile artık tatlıyı. temiz karbonhidrat alacaksın kaliteli yağ alacaksın

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
dostum kimse sana burada sihirli bir formül sunamaz. farklı farklı şeyler söylenir ama temelde 2 basit kural vardır

ağır kaldıracaksın ve yemek yiyeceksin. zaten ağır kaldırdıkça iştahın da artacak

ağırdan kastım kendini çatlatan ve hareketten yiyen ağırlık değil. hareketi doğru yaparken seni gerçekten zorlayan ağırlık

182 boyla 58 kilodan 82 kilo olmuş biri olarak sana vereceğim tavsiye budur (yağ oranım sadece yüzde 4 arttı)

yemekten kastım da aburcubur ıvır zıvır yağlı şeyler değil. bunları zaten hayatından çıkarman lazım. benim canım çekmiyor bile artık tatlıyı. temiz karbonhidrat alacaksın kaliteli yağ alacaksın
Anladım hocam peki spor salonuna gidemezsem basit hareketlerle çalışsam işe yarar mı sizce.
Pek abur cubur yemeyi seven birisi değilim zaten genelde ev yapımı şeyleri daha çok seviyorum fazla yağıda sevmem.
Mesela patates kızartması olmuyor değil mi yağlı olduğu için.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,994
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113

SerhatCC

80+ Bronze
Anladım hocam peki spor salonuna gidemezsem basit hareketlerle çalışsam işe yarar mı sizce.
Pek abur cubur yemeyi seven birisi değilim zaten genelde ev yapımı şeyleri daha çok seviyorum fazla yağıda sevmem.
Mesela patates kızartması olmuyor değil mi yağlı olduğu için.
ben kesinlikle salona gitmeni öneririm, hem sosyalleşmek için hem de sporda kendini geliştirmen için, ancak zamanın ve maddi durumun elvermiyorsa evde calisthenics tarzı bir antrenman yapabilirsin. ama bu son çare olmalı salona git bence

önemli olan şey burada miktar. mesela benim bazen günde 1000 gram pilav yediğim oluyordu sadece (300-350 gram pirinç eder) yani o patates kızartması içindeki yağın kötülüğünden çok seni şişirmesi ve fazla yemene engel olması sana kötü olur. bulgur-pirinç adamdır

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
ben kesinlikle salona gitmeni öneririm, hem sosyalleşmek için hem de sporda kendini geliştirmen için, ancak zamanın ve maddi durumun elvermiyorsa evde calisthenics tarzı bir antrenman yapabilirsin. ama bu son çare olmalı salona git bence

önemli olan şey burada miktar. mesela benim bazen günde 1000 gram pilav yediğim oluyordu sadece (300-350 gram pirinç eder) yani o patates kızartması içindeki yağın kötülüğünden çok seni şişirmesi ve fazla yemene engel olması sana kötü olur. bulgur-pirinç adamdır
Evet salona imkanım olursa gidicrm zaten.
Pirinç pilavinı bende çok seviyorum.

~KİNG~

80+ Bronze
dostum, herkes bişiler yazmış ok... hiç bir zaman unutma % 50 beslenme % 50 antrenmandır ... ben sana şöyle bişi önereyim

1 ay boyunca bu dediklerimi yap ama kesinlikle disiplinli olacaksın. kaçamak yapmayacaksın.

günde 4 öğün

sabah 3 yumurta sarısı 3 beyazı , 15 gr badem veya fıstık ezmesi. 75 gr yulaf ... eğer evde blender varsa bunları karıştırıp krep yapabilirsin,

ara öğünlerde 2 tam ceviz veya salatalık tüketebilirsin.

öğlen 200 gr tavuk göğüsü veya hindi göğüs .... 100 gr BASMATİ PİRİNÇ veya tambuğdaylı makarna.. 200, 300 gr arası salata...

antrenmandan önce... 150 gr tavuk göğüsü 20 gr fıstık ezmesi veya badem... 100gr yulaf

antrenmandan sonra saat akşam 9 gibi... 200 gr tavuk göğüsü veya hindi göğüs... 80 gr basmati pirinç 200 , 300gr arası salata...

alternatif olarak, haftada 2 en fazla 3 defa dana kıyma ( yağsız ) tüketebilirisn . balık çeşitleri aynı gramajda tüketebilirisin...

BU YAZDIKLARIMI BAŞKALARI PARA İLE VERİYOR... sen 1 ay bu dediklerimi yap aradaki farkı göreceksin ( before , after ) yap,

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
dostum, herkes bişiler yazmış ok... hiç bir zaman unutma % 50 beslenme % 50 antrenmandır ... ben sana şöyle bişi önereyim

1 ay boyunca bu dediklerimi yap ama kesinlikle disiplinli olacaksın. kaçamak yapmayacaksın.

günde 4 öğün

sabah 3 yumurta sarısı 3 beyazı , 15 gr badem veya fıstık ezmesi. 75 gr yulaf ... eğer evde blender varsa bunları karıştırıp krep yapabilirsin,

öğlen 200 gr tavuk göğüsü veya hindi göğüs .... 100 gr BASMATİ PİRİNÇ veya tambuğdaylı makarna.. 200, 300 gr arası salata...

antrenmandan önce... 150 gr tavuk göğüsü 20 gr fıstık ezmesi veya badem... 100gr yulaf

antrenmandan sonra saat akşam 9 gibi... 200 gr tavuk göğüsü veya hindi göğüs... 80 gr basmati pirinç 200 , 300gr arası salata...

alternatif olarak, haftada 2 en fazla 3 defa dana kıyma ( yağsız ) tüketebilirisn . balık çeşitleri aynı gramajda tüketebilirisin...

BU YAZDIKLARIMI BAŞKALARI PARA İLE VERİYOR... sen 1 ay bu dediklerimi yap aradaki farkı göreceksin ( before , after ) yap,
Bunların hepsini aralıksız uyguluyorum.

Antrenman öğleden sonra galiba değil mi? Ve ayrıca arada başka bi yemek vs yemeyeyim değil mi sadece bunlar yoksa yersem daha da çok faydası olur mu?

günde 4 öğün

Birde hocam makarnayı sade mi yapayım yoksa soslu mu?

Son düzenleme:

~KİNG~

80+ Bronze
Bunların hepsini aralıksız uyguluyorum.

Antrenman öğleden sonra galiba değil mi? Ve ayrıca arada başka bi yemek vs yemeyeyim değil mi sadece bunlar yoksa yersem daha da çok faydası olur mu?

Birde hocam makarnayı sade mi yapayım yoksa soslu mu?
1 ay sadece bu şekilde beslen , alternatifleri kullan , ve ayrıca tavuk et balık çeşitlerinde sadece zeytin yağı kullanacaksın. 5- 10 gr arası... makarnayı sade yapacaksın. ama istersen ketcap mayones veya acı sos kullanabilirsin... bu siteden alabilirsin. diğerleri zararlı. son olarak yumurtayı yaparken hindistan cevizi yağı kullanacaksın. 5 gr ( DN: Evinde hassas tartı olacak çiğ olarak tartacaksın )

Weazsy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Özçelik
Günde 3+ haşlanmış yumurta yulaf ye kilo almak için sakın fastfood yeme. Düzenli ağırlık kaldır koşu falan yap. Olmazsa protein tozu ye.

Top Bottom