haktanugur3
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,537
- İsim
- Ahmet Haktan Uğur
- haktanugur3
- Steam
- haktanugur3
- haktanugur3
- Discord
- haktanugur3
- haktanugur3
Benim hayatımın çelişkisi bu rehber. Neyse ki obez değiliz.Hepinize selamlar öncelikle bu rehberin üzerine uğraşmıycam yazıp geçicem yazım hatalarına falan takılmayın ok canımsınız
Herkesin bildiği üzere kilolu olmak veya obez olmak hem sağlık açısından eklem organlar için falan aşırı zararlı ve sosyal hayatımızıda büyük ölçüde etkiliyor her ne kadar şuanki firmalar fast food satışlarının azalmaması için obezliği normal olarak göstermeye çalışsada obezlik iğrenç bir şey dir kimse dış görünüşünü beğenmediği birinin içini merak etmez yani eğer sarkan memeleriniz veya büyük bi göbeğiniz varsa bu sizi hayata 1-0 geride başlatıyor dış görünüşe önem verilmeseydi uğur böceğini sevdiğimiz gibi hamam böceğini de severdik neyse şimdi sizi kilonuza bağlı olarak 1-6 ay içerisinde bu illetten kurtarıcam sonra gelsin keskin yüz hatları sarkmayan fit bi vucut ve sahilde havuzda utanmadan üstünüzü çıkartmak şimdi diyeceksiniz ben spor yapmaya eriniyorum merak etmeyin zaten spor yapmıycaksınız kilo vermede spor o kadar da önemli değil %70 i beslenme diyebilirim ilk olarak HAYATIMIZDAN ABUR CUBUR ŞEKER VE HAMURU TAMAMEN ÇIKARICAZ
ya işte olmaz öyle şey ben yapamam vs diyip boş boş ağlamayın yapıcaksınız zaten şimdiden o şımarık nefsinizi bastırmayı öğrenmezseniz ileride çok büyük sorunlar çekiceksiniz neyse dediğim gibi ABUR CUBUR ŞEKER VE HAMUR tamamen çıkarıyoruz yani ekmek yemiyoruz abur cubur yemiyoruz sağlığımıza kavuşana kadar ve hunharca kullandığınız vucudunuzun kendini düzeltmesine biraz zaman tanıycaksınız
evet şimdi ilk aşama yediklerimizi değiştirmek
1)GLİSEMİK İNDEKS
Nedir bu glisemik indeks arkadaşlar hiç bilimsel falan anlatmaya uğraşmıycam direk anlıycanız şekilde anlatıcam glisemik indeks size bi gıdanın kan şekerinde verdiği etki şimdi glisemik indeksi düşük ve yüksek gıdalar da neler yaşanıyor anlatıyım size
Örnek: Beyaz pirinç glisemik indeksi yüksek bi gıda ve siz beyaz pirinci yediğinizde aniden kan şekeriniz fırlıyor müthiş bi tokluk hissi hissediyorsunuz vucudunuzda kan şekerinizi çünkü aniden fırlatıyor ve sonrasında kan şekeriniz aniden dibe çökertiyor buda sizin yemeği yedikten yaklaşık 2-3 saat sonra tekrar acıkmanıza sebep oluyor işte bu yüzden amacınız kilo vermekse glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durucaz çünkü sadece bizi anlık doyuruyor sonrasında tekrardan acıktırıyor
Örnek 2 : Şimdide Beyaz pirinci değilde esmer pirinci baz alalım esmer pirinç glisemik indeksi düşük bi besin bu da ne demek uzun süreler size enerji vererek sizi tok tutabileceği anlamına geliyor kan şekeriniz birden fırlatıp dibe çökertmek yerine uzun süre kan şekerinizi ideal seviyelerde tutmaya çalışıyor
NELER YEMELİYİZ : yok greyfurt ye hindistan cevizi ye gibi saçma sapan diyet programları yerine tek yapmanız gereken sağlam bi kahvaltı geri kalan zamanda da annenizin yaptığı ev yemeklerini yiyceksiniz ama yemekten kısmak gerekmezmi ? hayır gerekmez çünkü ev yemeklerinin kalorileri fazla değildir doyacak kadar yerseniz kalori sınırını aşmanız neredeyse imkansız
SABAH: Örnek bi sabah kahvaltısı
80-100 gram YULAF (Glisemik indeksi düşük bu sebepten uzun süre acıkmıycaksınız) Her bi yemek kaşığı 10 gram ediyor
yumurta peynir vs klasik kahvaltı
yulafı yemek için illa meyve şölenleri yapmanıza gerek yok tek yapmanız gereken yulafı tabağa koyun sütü kaynatın yulafın üstüne bal dökün üstüne kaynar sütü dökün 2-3 dk bekleyin iyice yumuşasın yulaflar sonra da tak tak atın ağzınıza hemen yiyin
bu şekilde kahvaltı yapıp aburcubur un ve şekeri tamamen kestiğinizde vucudunuzun yavaş yavaş sağlığına kavuştuğunu kendini toparladığını görüceksiniz Alıntıyı görüntüle
NOT: HIZLI SONUÇ ALMAK İÇİN SAÇMA SAPAN KENDİNİZİ AÇ BIRAKMAYIN BU ÇOK SAĞLIKSIZ HELE HELE DE ERGENLİK YANİ BÜYÜME ÇAĞLARINDAYSANIZ HORMONLARINIZI YERLEBİR EDERSİNİZ DEDİĞİM GİBİ ZARARLI UN ABURCUBUR ŞEKERİ BIRAKTIKTAN SONRA HEM SAĞLIĞINIZ HEMDE HORMONLARINIZ DÜZELECEKTİR NASIL O GÖBEĞİ 2-3 HAFTADA YAPMADIYSAN 2-3 HAFTADA DA ERİTMEYİ BEKLEME
ARKADAŞLAR BEN BURDA EN SAĞLIKLI VE HORMONLARI VUCÜT DÜZENİNİ ETKİLEMİYECEK ŞEKİLDE NASIL KİLO VEREBİLİRSİNİZ ONU ANLATTIM YOKSA HER GÜN BAKLAVA ABURCUBUR YİYEREK TE KİLO VEREBİLİRSİNİZ ÖRNEK: KİLO VERMEK İÇİN GÜNLÜK 3000 KALORİ ALMANIZ GEREKİYORSA SİZ 3000 KALORİYİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE HERHÜN ABUR CUBUR ŞEKER YERSENİZ YİNE KİLO VEREBİLİRSİNİZ AMA AMAÇ BURDA HEM SAĞLIĞIMIZA GERİ KAVUŞMAK HEMDE İRADEMİZİ KONTROL ETMEYİ ÖĞRENMEK
İLK 1 HAFTA KRİZLERİNİZ BAŞLAR AMA SABIRLI OLURSANIZ VE YEMEZSENİZ İNANIN AYLAR SONRA ŞEKERLİ BİŞEY CANINIZ DAHİ İSTEMİYCEK