Şeker, fazla hamur işi, hazır gıda, fazla karbonhidrat ve yağ. Bunlardan uzak durman gerekli. Çok şekerli olan meyveler (üzüm gibi) de dahil. Proteini bol, vitamini bol besinler tüketmen gerekiyor.
Karbonhidratı tamamen kesmen sağlıklı olmaz, günde en az bir dilim ekmek yiyebilirsin mesela. Ya da iki günde bir, sen nasıl istersen. Ama karbonhidrat da vücudun bir gereği olduğu için tamamen kesmemelisin.
Günlük bir yemek planı çıkarmalısın kendine, aklına her estiğinde ya da canın atıştırmalık bir şeyler istediğinde bir şeyler yemek yerine düzenli aralıklarda beslenmek daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeni sağlar. Atıştırmalık bir şeyler istiyorsan da fındık-fıstık ve ceviz gibi kuruyemişleri, az ama öz bir şekilde tüketebilirsin. Akşam saatlerinden sonra ve geceleri bir şey yememelisin. Akşam saatleri meyve, kuruyemiş yiyebilirsin aşırıya kaçmamak şartıyla ama gece geç saatlerde kesinlikle bir şey yememelisin. Akşam yemeğinde barbunya, fasulye gibi besinleri tercih edebilirsin.
Bol bol sıvı tüketmelisin. Sıvıdan kastım enerji içeceği değil, bol bol su içmen gerekiyor. Sıvı olarak çay ve kahveyi de tercih edebilirsin ama kahve olarak Nescafe önermem, fazla yağlı. Onun yerine doğal kahveleri tercih edebilirsin.
Arada bir yemelik meyveli yoğurt yapabilirsin kendine. Biraz çilek, muz, elmayı mixer'den geçirip EV YAPIMI yoğurtla beraber karıştırınca gerçekten lezzetli ve sağlıklı oluyor.
Bunlar haricinde bir şey yok, zaten "dengeli ve düzenli beslenmek" bu oluyor ve kilo vermen için en sağlıklı-doğru yöntem bu. Saydığım besinleri fazla olmamak kaydıyla düzenli bir şekilde tüketirsen zaten kilo verirsin. Ben olsam en azından şınav, mekik çeker; evde varsa da hafif ağırlıkla egzersiz yapardım.