Kilom yüzünden kafayı yiyeceğim yardım

Arkadaşlar hayırlı günler yaklaşık 10 aydır spor yapıyorum. Antrenmanlarımı sert atmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Haftada 3-4 gün salondayım. Başlamadan önce 53-54 kilo idim aşırı zayıf görünüyordum. Şuan boy kilo 1.70 58-60 arası gidip geliyor. Ancak çok yavaş geliştiğimi düşünüyorum. Acaba belsenmede mi problem var günde 3 öğün ama sağlam yiyorum. Var mı önerisi olan bilgili bir arkadaş? Yaş 17 henüz.
Yapabileceğin en kötü şey kiloya takıntı yapmak. Spora başladığımda 165 45 kiloydum. 2 yıl sonunda (1 yılı antrenman) 175 boyunda 68 kiloda takılı kalmıştım sırf kilo takıntım olduğu için 1.5 ayda 73 kiloya kadar her gün +1k kalorilik cicibebe süt shake ile çıktım. Ne oldu %18.5 yağ oranlarını gördüm hacim olarak büyüdüm fakat yağ oranım oldukça arttı. Sonra yaz geldi karın kaslarımın görünmesini istedim bir de aldığım yağları yakmaya uğraştım şuan plaj fiziğine %11 yağ oranlarında 66 kiloda ulaştım. Sonuç olarak takıntım yüzünden boş yere zaman kaybettim. Sana tavsiyem +400 kalori fazlasıyla yağlanmadan, kilo alımını sürece yayarak kilo almaya çalışman.

"Günde 3 öğün ama sağlam yiyorum" zayıf olup çok yediğini sananların klasik lafı. Günde 3200-3500 kalori al o zaman sağlam yemiş olursun, bu seferde kilo veremiyorum diye konu açarsın.

Arkadaşlar hayırlı günler yaklaşık 10 aydır spor yapıyorum. Antrenmanlarımı sert atmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Haftada 3-4 gün salondayım. Başlamadan önce 53-54 kilo idim aşırı zayıf görünüyordum. Şuan boy kilo 1.70 58-60 arası gidip geliyor. Ancak çok yavaş geliştiğimi düşünüyorum. Acaba belsenmede mi problem var günde 3 öğün ama sağlam yiyorum. Var mı önerisi olan bilgili bir arkadaş? Yaş 17 henüz.
Hocam bende bi ara kilo alcam diye kolları sıvamıştim gerçektende işe yaramıştı ama siz Spor yapıyorsunuz oyuzden belki işinize yaramaz.ogunlerde midenin maksimum alacağı kadar yerdim sonrasinda akşam uyumaya yakın tahin pekmez süt.boyle böyle kilo almıştım ama daha yapmadığım için yine düştüm.😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,162
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri