geçen sene araba tamircisinde 3,5 boyunca çalıştım.hatta okula giderken bile çalıştım.okuldan gelir gelmez hemen işe gidiyordum.3,5 ay boyunca 3300 TL para biriktirdim.bilgisayarlar hakkında hiçbir bilgim yoktu.burda mahalle arasında bir bilgisayarcı vardı.ordan arkadaşım bir bilgisayar toplatmıştı.bende ordan toplatıyım dedim.adama paranın hepsini verdim.ben o bilgisayarı canavar gibi zannediyodum.(i5 4460,rx 570,16 gb ram,120 gb ssd,1tb HDD.)parçaları ikinci el takmış.haberim yoktu.parçalar sonradan bozulmaya başladı.adam bana 6 ay garanti vermişti.garanti bitmemesine ragmen parçaları degiştirmedi.ondan sonra parçaların ikinci el oldugunu ögrendim.çok moralim bozulmuştu.yavaş yavaş araştırmaya başlamıştım.ve parçaların çok kötü oldugunu ögrendim.ben çok iyi bir bilgisayar zannediyodum.ve benim bu bilgisayarı aldıgım çok yakın bir zamanda abdullah abi v4'ü çıkarmıştı.moralim çok bozulmuştu.o kadar bozulmuştuki oyun oynama hevesim kaçmıştı.sonradan da kötü diskler taktıgını ögrendim.ssd çin malı internetten alınma dandik bir ssd'diydi.HDD ise eski bir laptop HDD'siydi.moralim bu sefer komple gitmişti.yeni bir PC alıcak paramda yoktu.ama hayırlısı olursa 2,3 sene sonra alıcam.kimse benim düştügüm hataya düşmesin.sistem alırken iyice araştırsın,bütün bilgisayar hakkında tanıdıgı uzman kişilere danışsın.