2 yıl önce aldığım hyper x fury 480 gb ssdim yük altında okuma yaparken gecikme değerleri 10binlerce ms gecikmelere fırlıyor(ekteki fotoğraflarda olduğu gibi), bu da ben herhangi bir oyunu güncellerken bir oyun indirirken bilgisayarımı gözle görülür bir şekilde yavaşlamasına sebep oluyor. Bilgisayarımı aldığım zamanlar neredeyse hiç bilgili değildim bu konular hakkında o yüzden 1 sene civarı bu şekilde kullandım ssdyi sonrasında olayı fark edince garantiye yolladım. Garantiden kutusu açılmamış sıfır ssdyi test ettiğimde tekrar bu sorun aynı şekilde devam ediyordu. Tekrar garantiye yolladım, bu ekran görüntüsünü ssdiyi garantiye yollamadan 1 gün önce çekmiştim.
Tekrar sıfırı geldi kutusu açılmamış bir şekilde, ve sorun aynı şekilde devam ediyor, Sorun belki anakartımdadır diyip anakartımı değiştirdim, aynı. Sorun belki kablodadır dedim onu da değiştirdim onda da değil.
Hayır bu sıkıntı benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olsaydı garanti bana 2. kere sıfırını yollamazdı diye düşünüyorum. Yabancı forumlarda bile baktım bu sorunu daha önce kimse yaşamamış ancak ben 3 farklı ssd ile bu sorunu yaşadım işin içinden çıkamıyorum.Vatan bilgisayar ile konuşup para iadesi istediğimi söylemiştim ancak sonrasında para iadesinin faturadaki miktar ile aynı olduğunu söylediler o sebepten sildirmiştim o kısmı.
sistem özellikleri:
kasa xigmatek cyclops
ram gskill 8 gb 3000mhz (2x8)
anakart: B450M Mortar Max
işlemci: Ryzen 5 3600
ekran kartı: Gtx 1660 Gaming X 6GB
Psu X-Power 650w 80 plus
Tekrar sıfırı geldi kutusu açılmamış bir şekilde, ve sorun aynı şekilde devam ediyor, Sorun belki anakartımdadır diyip anakartımı değiştirdim, aynı. Sorun belki kablodadır dedim onu da değiştirdim onda da değil.
Hayır bu sıkıntı benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olsaydı garanti bana 2. kere sıfırını yollamazdı diye düşünüyorum. Yabancı forumlarda bile baktım bu sorunu daha önce kimse yaşamamış ancak ben 3 farklı ssd ile bu sorunu yaşadım işin içinden çıkamıyorum.Vatan bilgisayar ile konuşup para iadesi istediğimi söylemiştim ancak sonrasında para iadesinin faturadaki miktar ile aynı olduğunu söylediler o sebepten sildirmiştim o kısmı.
sistem özellikleri:
kasa xigmatek cyclops
ram gskill 8 gb 3000mhz (2x8)
anakart: B450M Mortar Max
işlemci: Ryzen 5 3600
ekran kartı: Gtx 1660 Gaming X 6GB
Psu X-Power 650w 80 plus