Neler Yeni

Yardım Kingston HyprX Fury 480GB ssd gecikme sorunu (3.defa)

Samo_724

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet
2 yıl önce aldığım hyper x fury 480 gb ssdim yük altında okuma yaparken gecikme değerleri 10binlerce ms gecikmelere fırlıyor(ekteki fotoğraflarda olduğu gibi), bu da ben herhangi bir oyunu güncellerken bir oyun indirirken bilgisayarımı gözle görülür bir şekilde yavaşlamasına sebep oluyor. Bilgisayarımı aldığım zamanlar neredeyse hiç bilgili değildim bu konular hakkında o yüzden 1 sene civarı bu şekilde kullandım ssdyi sonrasında olayı fark edince garantiye yolladım. Garantiden kutusu açılmamış sıfır ssdyi test ettiğimde tekrar bu sorun aynı şekilde devam ediyordu. Tekrar garantiye yolladım, bu ekran görüntüsünü ssdiyi garantiye yollamadan 1 gün önce çekmiştim.
Tekrar sıfırı geldi kutusu açılmamış bir şekilde, ve sorun aynı şekilde devam ediyor, Sorun belki anakartımdadır diyip anakartımı değiştirdim, aynı. Sorun belki kablodadır dedim onu da değiştirdim onda da değil.
Hayır bu sıkıntı benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olsaydı garanti bana 2. kere sıfırını yollamazdı diye düşünüyorum. Yabancı forumlarda bile baktım bu sorunu daha önce kimse yaşamamış ancak ben 3 farklı ssd ile bu sorunu yaşadım işin içinden çıkamıyorum.Vatan bilgisayar ile konuşup para iadesi istediğimi söylemiştim ancak sonrasında para iadesinin faturadaki miktar ile aynı olduğunu söylediler o sebepten sildirmiştim o kısmı.
sistem özellikleri:
kasa xigmatek cyclops
ram gskill 8 gb 3000mhz (2x8)
anakart: B450M Mortar Max
işlemci: Ryzen 5 3600
ekran kartı: Gtx 1660 Gaming X 6GB
Psu X-Power 650w 80 plus

Ekler

• ssd gecikmesi.jpeg
    ssd gecikmesi.jpeg
    220.1 KB · Hit: 41
  • ssd gecikmesi.jpeg
    ssd gecikmesi.jpeg
    220.1 KB · Hit: 38
  • 56000ms.jpeg
    56000ms.jpeg
    435.8 KB · Hit: 42
  • garanti.jpeg
    garanti.jpeg
    200.3 KB · Hit: 41

Kazmacı basi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İlk kez görüyorum, tahmin yürüyeceğim. Bence SSD'de DRAM olmadığı için böyle oluyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende durum böyle. Cidden yaşadığınız durum çok garip.
1645968306341.png

Samo_724

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk kez görüyorum, tahmin yürüyeceğim. Bence SSD'de DRAM olmadığı için böyle oluyor.
Bu sorunu bırak benim ssd ile yaşayanı hiçbir ssd ile yaşayan görmedim. Kimse daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış ben 3. defa karşılaşıyorum. 1 Hafta garantisi kaldı güzel bir m.2 ssd 2000tlden başlıyor o kadar para vermek de istemiyorum açıkçası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende durum böyle. Cidden yaşadığınız durum çoteste

Bende durum böyle. Cidden yaşadığınız durum çok garip.
Alıntıyı görüntüle
Teste sokulan ssd modeli nedir acaba?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bu sorunu bırak benim ssd ile yaşayanı hiçbir ssd ile yaşayan görmedim. Kimse daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış ben 3. defa karşılaşıyorum. 1 Hafta garantisi kaldı güzel bir m.2 ssd 2000tlden başlıyor o kadar para vermek de istemiyorum açıkçası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teste sokulan ssd modeli nedir acaba?
1645968633636.png

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kusura bakmayın fark etmemişim. Bu sorunla karşılaştığını gördüğüm ilk kişi sizsiniz, herhangi bir performans kaybı yaşıyor güncelleme yaparken, genel kullanımda?
Dosya atarken sürekli dalgalanmalar falan oluyodu bende ne olur ne olmaz m.2 aldım bunu depolama yaptım zaten yaptıktan 2-3 gün sonra hata vermeye falan başladı formatla falan halletim artık içinde sadece oyunlarım var.

Samo_724

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dosya atarken sürekli dalgalanmalar falan oluyodu bende ne olur ne olmaz m.2 aldım bunu depolama yaptım zaten yaptıktan 2-3 gün sonra hata vermeye falan başladı formatla falan halletim artık içinde sadece oyunlarım var.
Garantiye neden yollamadınız?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Garantiye neden yollamadınız?
Uğraşmak istemedim. Ayrıca bu sorunu farkettiğimde garantisinin bitmesine 1 ay falan vardı Windows ise başka diskteydi. Bu arada ATTO disk benchmark ile de gecikmelere bakın.

Top Bottom