Neler Yeni

Çözüldü✓ Kingston SKC3000D sonradan hızı çakılıyor

Feronimo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ferhat Yeşil
HP Victus 16 laptopum mevcut. Orijinal SSD'sini çıkarıp yerine 2TB Kingston taktım. Laptopu her ilk açtığımda 7000'e 7000 hız alıyorum ama sonradan belirli bir süre geçince tekrar test yapıyorum ve hız çakılıyor. Aşağıdaki resimden de görebilirsiniz bunun çözümü nedir?
Not: Kingston uygualamasından güncelleme yaptım.
Not: çıkar tak yaptım. Yine de değişmedi kapat aç yapınca yine ilk teste yüksek çıkıyor ondan sonra yine hızlar bu civarlara çekiliyor.

1737406854717.png
1737428444181.png

CPU = AMD Ryzen 5 7640HS
mainboard = HP 8bd4

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
İbrâhim Halil
Çalışma süresi ve çalıştırma sayısı gerçek değildir umarım. Kendi programı ile baktın mı?

Feronimo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ferhat Yeşil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çalışma süresi ve çalıştırma sayısı gerçek değildir umarım. Kendi programı ile baktın mı?
22 Temmuz 2023'ten beri kullanıyorum aktif olarak genelde az aç kapa yaparım. Çalıştırma sayısını Crystal Disk İnfo'dan aldım o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

HwiNFO'dan da baktım sanırım doğru.
1737429600523.png

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Birol Olcaytürkan
Sahte olması muhtemel... Kingston'ın sahtesi piyasada çok var. Kendi orijinal yazılımı ile kontrol et. Aşağıdaki link de Mesut Çevik'in viseosunda açıklama var.

Feronimo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ferhat Yeşil
Sahte olması muhtemel... Kingston'ın sahtesi piyasada çok var. Kendi orijinal yazılımı ile kontrol et. Aşağıdaki link de Mesut Çevik'in viseosunda açıklama var.
Vallaha hocam izledim videoda dedikleri şeylere göre orijinal bendeki. Korktum anlık.
1737432334130.png

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Birol Olcaytürkan
Vallaha hocam izledim videoda dedikleri şeylere göre orijinal bendeki. Korktum anlık.
Alıntıyı görüntüle
İyi buna sevindim. Farklı bir hız testi programı ile denediniz mi? Eğer sorun hala devam ediyorsa ssd'yi farklı bir masaüstü pc'de deneyin. Onda da aynı sonuç çıkarsa garantiye gönderin.

Feronimo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ferhat Yeşil
İyi buna sevindim. Farklı bir hız testi programı ile denediniz mi? Eğer sorun hala devam ediyorsa ssd'yi farklı bir masaüstü pc'de deneyin. Onda da aynı sonuç çıkarsa garantiye gönderin.
Merhabalar tekrardan sorunu sanırım çözdüm sabahtan beri düzenli test yapıyorum. Her şey bios ile alakalıymış sanırım. Güncelleme yaptım ve hızı 7000'e 7000 şu an sadece kafamı karıştıran 31k güç döngüsü ya 2. el o zaman ya da bir sorundan ötürü öyle oldu.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Birol Olcaytürkan
Merhabalar tekrardan sorunu sanırım çözdüm sabahtan beri düzenli test yapıyorum. Her şey bios ile alakalıymış sanırım. Güncelleme yaptım ve hızı 7000'e 7000 şu an sadece kafamı karıştıran 31k güç döngüsü ya 2. el o zaman ya da bir sorundan ötürü öyle oldu.
Hocam siz bu ssd'yi ne zaman aldınız?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,581
İsim
Hakanbey
HP Victus 16 laptopum mevcut. Orijinal SSD'sini çıkarıp yerine 2TB Kingston taktım. Laptopu her ilk açtığımda 7000'e 7000 hız alıyorum ama sonradan belirli bir süre geçince tekrar test yapıyorum ve hız çakılıyor. Aşağıdaki resimden de görebilirsiniz bunun çözümü nedir?
Not: Kingston uygualamasından güncelleme yaptım.
Not: çıkar tak yaptım. Yine de değişmedi kapat aç yapınca yine ilk teste yüksek çıkıyor ondan sonra yine hızlar bu civarlara çekiliyor.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
CPU = AMD Ryzen 5 7640HS
mainboard = HP 8bd4
okuma yazma hızı bilgisayar performansını gösteren birim değildir İOPS değerlerini kontrol edin Değişiklik gösteriyormu ? İOPS hızı bilgisayarın performansını gösteren birimdir.

Feronimo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ferhat Yeşil
Hocam siz bu ssd'yi ne zaman aldınız?
Merhabalar nereden aldığımı da unuttum. 22 Temmuz 2023'de almıştım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

okuma yazma hızı bilgisayar performansını gösteren birim değildir İOPS değerlerini kontrol edin Değişiklik gösteriyormu ? İOPS hızı bilgisayarın performansını gösteren birimdir.
1737479158200.png
Böyle çıkıyor hocam nasıl ama yani arkada da bir şeyler açık olmaması lazım sanırım tam doğru değerler için. Steam opera vs açıktı

Son düzenleme:
Top Bottom