🔥İndirim KIOXIA EXCERIA G2 128GB microSDXC 320 TL

Bu da en giriş seviye kart. Bu tarz kartların adam akıllı incelemesi olmuyor. Zaten aralarinda pek bir fark olmaz.

Dolayısıyla kronik çabuk bozulma vs. sorunu olmadığı bilinen Kioxia'yı öneririm 2'si arasından.

Ama dediğim gibi biraz ekleyip Sandisk Extreme ya da Extreme Pro almak mantıkli. İyi bir satıcıdan almaya dikkat edin sahteleri çok fazla.
Tm teşekkürler dikkate alacağım inşaAllah

Laptopunda SD kart girişi varsa dönüştürücüyle geliyor ama sanmıyorum eski laptopsa belki olabilir. Yoksa dönüştürücü alman gerekir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Giriş seviye doğrudur ama bir kaç seviye var zaten bu tabloda görülebildiği gibi farklar çok az. Sadece endurance farkı için 3 4x fiyat vermeye değer mi bilemedim. Özellikle şu ortadaki Plus marketingden başka bir şey değil.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

18 stok vardı bu kadar hızlı biteceğini düşünmemiştim. 1 2 saat içinde stok bitti
O tablo neredeyse hiçbir şey anlatmıyor. Benim de SD kartlara hakim olduğum söylenemez ve bu normal zira bu konuda adam akıllı bilgi bulmak yabancı kaynaklarda bile zor. Çünkü kolayca açılabilen ya da yazılımla kontrol edilebilen bir şey değil ve üretici de asıl önemli olan bilgilerin hiçbirini vermiyor.

Özet geçeyim: evet Endurance kartlar amacına uygun kullandığınızsa çoğu zaman fiyatına değer. Yukarıda bahsettiğim gibi gün içinde uzun süre, uzun vadede aylarca senelerce; bazen 60-70 derece sıcakta (Araba içi, cam arkası, siyah kutunun içinde sonuçta) donma takılma yapmadan, hata vermeden kayıt yapabilen kartlar bunlar. İçine müzik atıp, fotoğraf video atıp bir daha yazma yapmadığınız ya da telefona bağlayıp uygulama kurup senelerce kullanmanıza rağmen maksimum birkaç TB yazma yaptığınız kartlar değil. O kartlardan çok daha fazla zorlanıyorlar. Benim araç içi kameramın yalnizca ön kamerası günde sadece işe git gelde 18GB yazma yapıyor. Ortalama 30GB'dan hesaplasanız bir yılda 10TB yapıyor. Ve ben bu karti 3 senedir kullanıyorum. Şimdi bir de arka kamera taktım. Bu kadar yazmaya dayanmayan PC SSD'leri var.
Zaten böyle olduğu için Endurance olmayan kartların garanti bilgisinde "Eğer kamera sistemlerinde kullanilirsa garanti kapsamına girmez." yazar üretici.

İyi bir kamerada (4k yüksek bitrate kayıt yapan) özellikle yaz aylarında sizin bahsettiğiniz normal kartların kısa sürede bozulma ihtimali çok yüksek. Bir sürü MicroSD kart gördüm 3-4 ayda çöp olan. Ya da farz edin kaza anında kanıt lazım ama video takılmiş, donmuş. Sıcakta yaygin şeyler bunlar.

Dolayısıyla eğer önemli bir kameraya bağliyorsanız mutlaka Endurance kartlar öneririm. Bu kartlar yine genellikle V30 U3, yani diğerlerinden hızlı olmaz. Ama bu hızı uzun süre güvenilir şekilde korurlar ve bozulmazlar.

Eğer telefona, bilgisayara alıyorsanız, amacınız video fotoğraf muzik atmak ya da uygulamalar yüklemekse tabii almayın Endurance. Paranızı çöpe atmak olur. Ben onun için konudaki Kioxia'yı kullanıyorum ve memnunum. Ama araba kameramda Samsung Pro Endurance kullanıyorum.

Son düzenleme:
Takabilirsiniz fakat iyi olmaz. Bir diski en zorlayan şey devamlı yazma yükü altında kalmasıdır. Araç kameraları da devamlı kayıt yaptıği için bu kategoriye girer. Dolayisiyla bu tarz işler için özel üretilmiş; sürekli yazma yapmaya dayanıklı, ısıdan etkilenmeyecek Endurance (dayanıklılık) modellerinden lazım. Aksi halde disk çabuk ölebilir, yazarken ya da ısınınca takılma atlama yapabilir. En ihtiyaç olduğu anda kayda erişemeyebilirsiniz. Zaten Kioxia'nın bu modeli de en giriş seviye ürünü. Kamerada önermem.
Ayrıca bu modelleri kamera gibi yerlerde kullandığınızda bozulursa garanti kapsamına da girmez.

Ben Samsung Pro Endurance kullanıyorum ama Sandisk MAX Endurance, SanDisk High Endurance gibi modellere de bakabilirsiniz.

Alanlar
1) Gelenin G2 olup olmadığına baksın. Bana G1 geldi G2 değil.
2) 128 lazım değilse 64 yeterliyse az bir farkla Sandisk Extreme Pro alın. Çok daha ust seviye bir ürün.
Eyvallah

O tablo neredeyse hiçbir şey anlatmıyor. Benim de SD kartlara hakim olduğum söylenemez ve bu normal zira bu konuda adam akıllı bilgi bulmak yabancı kaynaklarda bile zor. Çünkü kolayca açılabilen ya da yazılımla kontrol edilebilen bir şey değil ve üretici de asıl önemli olan bilgilerin hiçbirini vermiyor.

Özet geçeyim: evet Endurance kartlar amacına uygun kullandığınızsa çoğu zaman fiyatına değer. Yukarıda bahsettiğim gibi gün içinde uzun süre, uzun vadede aylarca senelerce; bazen 60-70 derece sıcakta (Araba içi, cam arkası, siyah kutunun içinde sonuçta) donma takılma yapmadan, hata vermeden kayıt yapabilen kartlar bunlar. İçine müzik atıp, fotoğraf video atıp bir daha yazma yapmadığınız ya da telefona bağlayıp uygulama kurup senelerce kullanmanıza rağmen maksimum birkaç TB yazma yaptığınız kartlar değil. O kartlardan çok daha fazla zorlanıyorlar. Benim araç içi kameramın yalnizca ön kamerası günde sadece işe git gelde 18GB yazma yapıyor. Ortalama 30GB'dan hesaplasanız bir yılda 10TB yapıyor. Ve ben bu karti 3 senedir kullanıyorum. Şimdi bir de arka kamera taktım. Bu kadar yazmaya dayanmayan PC SSD'leri var.
Zaten böyle olduğu için Endurance olmayan kartların garanti bilgisinde "Eğer kamera sistemlerinde kullanilirsa garanti kapsamına girmez." yazar üretici.

İyi bir kamerada (4k yüksek bitrate kayıt yapan) özellikle yaz aylarında sizin bahsettiğiniz normal kartların kısa sürede bozulma ihtimali çok yüksek. Bir sürü MicroSD kart gördüm 3-4 ayda çöp olan. Ya da farz edin kaza anında kanıt lazım ama video takılmiş, donmuş. Sıcakta yaygin şeyler bunlar.

Dolayısıyla eğer önemli bir kameraya bağliyorsanız mutlaka Endurance kartlar öneririm. Bu kartlar yine genellikle V30 U3, yani diğerlerinden hızlı olmaz. Ama bu hızı uzun süre güvenilir şekilde korurlar ve bozulmazlar.

Eğer telefona, bilgisayara alıyorsanız, amacınız video fotoğraf muzik atmak ya da uygulamalar yüklemekse tabii almayın Endurance. Paranızı çöpe atmak olur. Ben onun için konudaki Kioxia'yı kullanıyorum ve memnunum. Ama araba kameramda Samsung Pro Endurance kullanıyorum.
Farklı şeyler dememişsiniz aradaki tek far dayanıklılık, ki zaten çok fazla parametre yok. hız ve dayanıklılık dışında. Ben Raspberry pi, telefon ve kamera için en dandik marka sd kartları bile kullanmış biri olarak hayatımda bir sd kartın bozulduğunu hiç görmedim genelde boyutu düşük kaldığı için bir kaç sene sonra çöpe attım, benim şansım demek ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,105
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri