Neler Yeni

Öneri Kioxia SSD Deneyimlerim / Garanti Süreci

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Selamlar, konuyu SSD hakkında bilgi almak isteyen ve kullanan arkadaşlara bilgi olması amacıyla açıyorum.
Sata 240 GB modelini Haziran 2020de İncehesap üzerinden aldım. Sanırım o zamanlar bu model yeni çıkmıştı ve sorunları
hakkında çok bilgi sahibi değildim. Bildiğiniz üzere sata modellerinde çoğunlukla sağlık sorunu mevcut.
Aldığım ilk hafta sağlığı %2 düştü. Ama performansında bir sorun yoktu. Dert etmedim açıkçası.
Daha sonra içi çok dolu olmadığı halde bile okuma/yazma hızlarında düşüş yaşadım.
Kioxia Türkiye'den yetkili birine yazdığımda ise her şeyin gayet normal olduğunu söyledi?
Neyse 2 yıl garanti süresi içerisinde idare edeyim daha sonra garantiye gönderirim diye düşündüm.
Diski yaklaşık 2 hafta önce İncehesap üzerinden garantiye gönderdim. 2 hafta içerisinde yetkili servis iade kararı verdi.
Daha sonra İncehesap beni aradı ve iade kararının çıktığını isterseniz muadili bir ürün ile ücretsiz değişim yapabileceklerini söyledi.
Ben de en azından daha iyi bir model diye kabul ettim. Muadili olarak Apacher Panther modelini gönderdiler.
Garanti sürecinden memnun kaldım. Özetlemek gerekirse Kioxia'nın sata ssdlerini tavsiye etmiyorum.
Hazır sistem dahilinde vs. alırsanız da bir süre iade edip sorun çıkması dahilinde garantiye göndermenizi tavsiye ederim.
Benim tecrübelerim böyle umarım modeli merak eden kişilere faydalı olur.
İyi forumlar.

sefas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SEZER TÜRKMEN
ne kadar yazma yapıldı peki %2 düştü?

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Kara Kartal
hayatımda kullandığım en kötü ssd bu modeldi bir de samsung 980 pro du
samsung 980 pro da sağlık sorunu vardı 1,5 yıl önce elden çıkardım bu sorun samsung 990 pro modelinde de var

Samsung 990 PRO SSD modelinde dayanıklılık problemi ortaya çıktı​

147 saatte SSD sağlığı %94 e düşüyor

331a72f3a282bcee637c020d80db34fc.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,955
Üyeler
161,531
Son üye
AkselSYD