Kısa devre, su kaçması

Reaksiyon skoru
1
bilgisayara touchpad üzerinden su döküldü hemen fişi çektim pc yi kapadım pile erişimim, yoktu kısa devre yaptı...fan döndü durdu döndü durdu en son pildeki enerji bitti. Şimdi şarj da almıyor... Anakart yanar mı? Kısadevre çözülebiril mi? Anakart yandıysa o da çözülebilir mi? İçindeki bilgileri ve 8gb rami kurtarabilirmiyim? Dünden beri vicdan azabı çekiyorum. :(

bilgisayara touchpad üzerinden su döküldü hemen fişi çektim PC yi kapadım pile erişimim, yoktu kısa devre yaptı...fan döndü durdu döndü durdu en son pildeki enerji bitti. Şimdi şarj da almıyor... Anakart yanar mı? Kısadevre çözülebiril mi? Anakart yandıysa o da çözülebilir mi? İçindeki bilgileri ve 8gb rami kurtarabilirmiyim? Dünden beri vicdan azabı çekiyorum. :(
Kısa devre yaptıysa anakartın işi bitmiş olabilir. RAM ve diski kurtarabilirsin diye düşünüyorum.

Alt kapağı açıp touchpadin kablosunu anakarttan çıkart. "Anakartın üzerindeki "Açma kapama tuşuna 30sn basılı tut ve anakarta elle temas etmeden kapat kapağını. Touchpadsiz çalışıyorsa yenisini almalısın, yok ben onsuzda yaşarım diyorsan yaptırma

bilgisayarcıya bı gotur ıstersen bende laptop varken yanında ne bısey ıcerdım ne yemek dıkkat et hassak makınalar

Alt kapağı açıp touchpadin kablosunu anakarttan çıkart. "Anakartın üzerindeki "Açma kapama tuşuna 30sn basılı tut ve anakarta elle temas etmeden kapat kapağını. Touchpadsiz çalışıyorsa yenisini almalısın, yok ben onsuzda yaşarım diyorsan yaptırma

Şarj almıyor bilgisayar şarj aleti de sorun yok muhtemelen bilgisayarcı ya vereceğim ::(

Geri