Neler Yeni

Kısa devre yaparak laptop açma

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
Hayırlı günler, benim laptopu kısa devre yaparak açmak istiyorum da tornavida yardimi ile yapıyorum, etkileşim alamadım. yanlış yere mi yapıyorum anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
IMG_20220224_013016.jpg

IMG_20220224_013042-min.jpg

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
İyide böyle bir şey için yanlış yere bakıyorsunuz. Direk açma kapama tuşu nereye bağlıysa olur. Ayrıca kısa devreden kasıt sadece tetik alması anahtarın kapanması için olan bir olaydır. Kısa devre her yere yapılmamalı. Çok tehlikeli olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İyide böyle bir şey için yanlış yere bakıyorsunuz. Direk açma kapama tuşu nereye bağlıysa olur. Ayrıca kısa devreden kasıt sadece tetik alması anahtarın kapanması için olan bir olaydır. Kısa devre her yere yapılmamalı. Çok tehlikeli olabilir.
Zaten kardeşim açma kapama tuşu neredeyse orayı gösterdim fotoğraf ile lakin temas edince açılmıyor onu diyorum.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Eğer elinizde ölçüm aleti varsa diyot kademesinde kısa devre olarak anahtarın ucuna bastığınızda hangi uçlardan alet ötüyorsa oraya kısa devre yapın.

Ama anahtarın hangi uçlara bağlı olduğu bilgisi önemli. Reset pinleride olabilir orada.

Top Bottom