imasa32
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 798
- İsim
- Sami Kökmen
Herkese iyi günler. PC dışında başka uğraşlarımız da olmalı. Örneğin kitap. Bu konuda birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Kendim siyaset ve politikayı sevdiğim için ''İkili Anlaşmaların İçyüzü'' adlı kitabı öneririm. Kitabın konusu Türkiyenin ABD ile 1945'ten 1960'a kadar yaptığı ikili anlaşmalar anlatılıyor. Kitabın dili biraz ağır çünkü kitapta o dönemde yapılmış anlaşmalar yazıyor ve daha sonrasında o anlaşmanın sade bir açıklaması var. Anlaşmalar yapıldığı dönemde halka anlatılmamış. Bu anlaşmalardan halkın haberi 1960 darbesi ile bu kitap sayesinde oluyor. Kitabın yazarı ise Haydar Tunçkanat (60 Darbesini yapan albaylardan biri). Bu anlaşmalarla ilgili Oktay Sinanoğlu hocamızın konuşmaları var internette. İzlemenizi tavsiye ederim. O dönemlerde Türkiye bir nevi Amerikan mandası olmuş. Bunun etkileri hala günümüze kadar devam etmektedir. Biz şu ana kadar çoğu askeri malzemeyi Amerika'dan aldık. 1945'te Amerika'nın 2. Dünya Savaşında kullandığı hurdalarını onların kullanım izni ile kiraladık(altını çiziyorum bildiğiniz Amerika'nın çöpünü kiraladık üstüne üstün onların izni olduğu zaman kullanma şartı ile.) Bu durumun somut örneğini Kıbrıs Barış Harekatında gördük. Amerika silahlarını Kıbrıs'ta kullanılmasına izin vermedi ve ambargo uyguladı. İşte bunun nedeni bu imzalanan gizli anlaşmalar.''Siz üretmeyin biz size verelim'' politikası ile Amerika'dan ala ala bağımlı hale geldik. Kısacası kitap bunun gibi konulara değiniyor. Okumanızı tavsiye ederim.(Dediğim gibi anlaşmalar ağır bir dille yazılmış o kısmını okumak istemezseniz direk anlaşmanın sonunda açıklaması var onu okuyun derim yoksa sıkıyor öbür türlü.)
Sizin okumamızı önerdiğiniz başka türde kitaplar var mıdır?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sizin okumamızı önerdiğiniz başka türde kitaplar var mıdır?