Neler Yeni

Kitap özeti yardımı lazım

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,887
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
kendin düzenleme yapman lazım bence

" Hayvan Çiftliği " (Animal Farm), George Orwell tarafından yazılan bir roman ve politik bir alegoridir. Kitap, hayvanların bir çiftlikte isyan edip yönetimi ele geçirmesini ve zamanla otoriter bir rejim altında yaşamalarını konu alır.

Roman, Manor Çiftliği adlı bir çiftlikte başlar. Hayvanlar, insan egemenliğine karşı bir isyan başlatır ve çiftliği kendi yönetimleri altında özgürleştirirler. İsyanın liderleri domuzlardır; özellikle Hayvanların Toplantısı'nda öncü olan Napoleon ve Kardeşi Snowball.

Başlangıçta, hayvanlar ortak bir ideali paylaşır ve "Hayvanların Yedinci Emri" adı altında bir anayasaya sahip olurlar: "İnsanlar gibi yaşama." Ancak zamanla, güç ve iktidar mücadelesi çiftliği böler ve Napoleon liderliğindeki domuzlar kendilerini diğer hayvanlardan üstün görmeye başlar.

Napoleon ve takipçileri, yönetimdeki pozisyonlarını güçlendirmek için propaganda, baskı ve şiddet kullanır. Hayvanların ilkeleri, zamanla değiştirilir ve manipüle edilir. "Tüm hayvanlar eşittir, ama bazı hayvanlar daha eşittir" gibi söylemler ortaya çıkar.

Kitap, toplumsal adaletsizliği, manipülasyonu ve totaliter rejimleri eleştirirken, insan doğasının güç arzusu ve bireycilik gibi karanlık yönlerini ortaya koyar. Hayvanlar, başlangıçta özgürlük ve eşitlik için mücadele ederken, zamanla kendi idealizmlerine ihanet ederler ve yozlaşırken insanların yerini alır.

"Hayvan Çiftliği", basit bir dil kullanarak ve hayvan karakterleri aracılığıyla politik sistemin ve insan davranışının eleştirisini yapar. Orwell'ın yaratıcı anlatımı ve mizahi tonu, okuyucuları düşünmeye ve toplumsal konuları sorgulamaya teşvik eder.
http://roman-ozetleri.blogspot.com/2007/12/hayvan-iftlii.html bu hoşuma gitti buradan yapıcam

Rulep

80+ Gold

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,887
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
benim aldığım yer genel konusunu ve ana hatlarını içeriyor burada biraz daha detay bir öğrencinin anlattığı gibi daha inandırıcı olur ama anlama ihtimali yüksek
anlayabilir yapcak bişi yok daha detaylı bi özet daha iyi olur bunu ypacam mecbur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ulan birtane görevinizde okula gidip gelmek onu bile yapamıyorsunuz :ROFLMAO:
29.5 gün devamsızlığım var hergün gidiyom işte daha napcam

Rulep

80+ Gold
Ulan birtane görevinizde okula gidip gelmek onu bile yapamıyorsunuz :ROFLMAO:
bizden çok şey istiyorlar çoğu da saçma en basitinden 1..dönem proje seçiyoruz 2.dönem için ulan ben 2.dönem hangi yazılıdan düşük alacağımı nereden bileyim. neyse ki kurtuldum artık

29.5 gün devamsızlığım var hergün gidiyom işte daha napcam
takip raporu al kafan rahat olur okul idaresi aran nasıl

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,887
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
bizden çok şey istiyorlar çoğu da saçma en basitinden 1..dönem proje seçiyoruz 2.dönem için ulan ben 2.dönem hangi yazılıdan düşük alacağımı nereden bileyim. neyse ki kurtuldum artık

takip raporu al kafan rahat olur okul idaresi aran nasıl
takip raporu ne bilmiyomda idareyle aram kötü en son devamsızlık sildirirken senin iflah olmazsın s*ktir git diye kovdu müdür yardımcısı

Dušan Tadić

80+ Silver
Bir kitabı pdf olarak indir. Tüm kitabı kopyala, Chatgpt'den özet çıkarmasını iste.
Daha önce hiç bu kadar büyük çaplı bir şey denemedim ama muhtemelen işe yarayacaktır.

Rulep

80+ Gold
takip raporu ne bilmiyomda idareyle aram kötü en son devamsızlık sildirirken senin iflah olmazsın s*ktir git diye kovdu müdür yardımcısı
ÖŞCAŞCMASOFSABFSKABF aga hiç deneme o zaman takip raporu sürekli doktor kontrolunde olman gerektiği için +30 gün devamsızlık yazılıyor senin hastalığın olmadı için okul idaresi yazılı belge ile isteyebiliyor ama işte idare ile aranı iyi tutman lazım

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,887
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
ÖŞCAŞCMASOFSABFSKABF aga hiç deneme o zaman takip raporu sürekli doktor kontrolunde olman gerektiği için +30 gün devamsızlık yazılıyor senin hastalığın olmadı için okul idaresi yazılı belge ile isteyebiliyor ama işte idare ile aranı iyi tutman lazım
ne iyi arası adam sınıfın ortasında bile küfrediyo bana çok iyi bi ilişkimiz var yan sınıfta arkadaşlarla uno oynuyoruz adam geldi lan alper ne işin var lan burda mübarek zat diyo sen varsan bi bokluk vardır diye sınıfta oturmaya başladı

Top Bottom