Kız kardeşim tuvalet kağıdı yiyor

Arkadaşlar daha önceden bana çok ufak parça koparıp yediğni söylemişti ona sana zarar verebilir bir daha yapma demiştim ama olayı çok büyütmüş 2-3 sayfa tuvalet kağıdı yiyordu az önce 2. sınıfa gidiyor 8 yaşında
bu huyundan vaz geçmesi için ne yapabilirim anneme söyliyeyim diyorum kendi içimden ama ona söz verdim soylemeyeceğim diye çünkü o gizli bir şey yaotığı zaman hep bana söyler olurda ben anneme soylersem bana güveni sarsılır ve kendine zarar verecek bir şey yapıp bana söylemez diye korkuyorum ne yapmalıyım sizce? (Ben abisiyim)
tuvalet kağıdının fiyatını gössterebilirsin (!) boşverde bence ailene söyle

Bu durumu ailene anlatmadığın için kardeşinin başına bir şey geldiğinde çekeceğin vicdan azabıyla baş edebileceğini düşünüyorsan söyleme. Ağabeyi ya da ablası olarak konu ne olursa olsun kardeşini korumak zorundasın. Kardeşin gizli gizli abur cubur yemiyor, midesine zor belki de hiç sindiremeyeceği maddeler sokuyor.
Hocam piskolojisi çok garip arkadaşlarından her duyduğunu gerçek sanıyor konuyu açmadan önce bana şöyle dedi:Arkadaşlarım söyledi bir kadın varmış oje içiyormuş kadına hiç bir şey olmamış banada bir şey olmaz.Dedi

Çok uzatmadan alışkanlıkları konusunda destek almasını sağlamalısınız. O yüzden bir şekilde ebeveynlerinizine iletseniz bile baskın şeklinde görmelerini sağlamalısınız siz ortamda yokken vs. ters tepme ihtimalini az da olsa ortadan kaldırmış olursunuz.

Kardeşim yapacağın tek şey uzun uzadıya karşına alıp konuşmak olur. Neden yaptığını detaylıca öğren, yapmaması için çözüm üret ve önlem al. Durum devam ederse tehdit et ki yapmaması için teşvik olsun. Güveninin kırılması sağlığına etki etmesinden daha vahim olamaz herhalde. Eğer baş edemiyorsan ailene danış, senden daha olgun kararlar vereceği kesin.

Arkadaşlar daha önceden bana çok ufak parça koparıp yediğni söylemişti ona sana zarar verebilir bir daha yapma demiştim ama olayı çok büyütmüş 2-3 sayfa tuvalet kağıdı yiyordu az önce 2. sınıfa gidiyor 8 yaşında
bu huyundan vaz geçmesi için ne yapabilirim anneme söyliyeyim diyorum kendi içimden ama ona söz verdim soylemeyeceğim diye çünkü o gizli bir şey yaotığı zaman hep bana söyler olurda ben anneme soylersem bana güveni sarsılır ve kendine zarar verecek bir şey yapıp bana söylemez diye korkuyorum ne yapmalıyım sizce? (Ben abisiyim)
De onu yiyince o hep midemde kalacak fln birşeyler uydurarak korkutursan birdaha yapmaz

Ailene söylemeyerek kız kardeşine zarar veriyorsun. Derhal ailene söylemeli ve bir doktordan yardım almalısın.
Konuşarak çözülecek bir şey değil bu

Arkadaşlar durumu detaylıca aileme ilettim onlar uygun bir dille anlatacklardır ona eğer durum hastılık seviyesine geldi ise uzmanlara başvururuz önerileriniz için çok teşekkür ediyorum iyi forumlar iyi günler hepinize

Umarım sorunun çözülür dostum çok zorlayıcı bir durum...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,003
Üyeler
185,207
Son üye
Craxidor
Geri