leroxy
80+ Platinum
- Katılım
- 18 Haziran 2020
- Mesajlar
- 13,334
- En İyi Cevap
- 24
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 17,916
- İsim
- Alp
- İlgilendiği Kategoriler
- İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bugün sizlere omlet tarifi vereceğim ama Alp usulü. Tarif 4 Kişiliktir.
Malzemeler:
5 Yumurta (4 de olabilir)
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı pul biber
2 Çay kaşığı nane/kekik
Ek malzemeler (şart değil) :
Sucuk
Kısa Sosis (min 4 tane)
Dilimlenmiş kaşar peyniri (5 kare dilim)
Orta boy bir kase içerisine yumurtaları kırın ve karıştırın. Görünümün geneli sarı rengi alınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin ve karıştırın. Ardından baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
Sonrasında karışımı 5-10dk kendi haline bırakın ve o süreçte ek malzemelerinizi hazır edin.
Ardından orta boy bir teflon tavanın üzerine yağınızı ekleyip yağı tüm tavaya ve kenarların yapışmaması için de yan tarafları da yağlayın.
Sucuk veya sosis ekleyecekseniz önce sucuk veya sosisleri yerleştirip ısıtın. Pişirin değil ısıtın. Sonrasında üzerine omlet karışımını döküp üstünün de pişmesi ve üstte su birikmemesi için kapağı kapatın.
Kısık ateşte ortalama 10-15 dakika içerisinde, daha önceden tavayı ne kadar ısıttıysanız da ona bağlı olarak omlet hazır olacaktır.
5 Dakikada bir tavanın kenarlarından omleti ayırın. Bu sayede kenarları yapışmamış ve sert olmayan bir omlet elde edersiniz.
Kaşar ekleyecekseniz ise önce omleti biraz pişirin, sonrasında kaşarları dizin. Eriyince daha güzel olacaktır. Üstüne de kapağı kapatırsanız daha güzel erir.
Bitti. Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 Yumurta (4 de olabilir)
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı pul biber
2 Çay kaşığı nane/kekik
Ek malzemeler (şart değil) :
Sucuk
Kısa Sosis (min 4 tane)
Dilimlenmiş kaşar peyniri (5 kare dilim)
Orta boy bir kase içerisine yumurtaları kırın ve karıştırın. Görünümün geneli sarı rengi alınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin ve karıştırın. Ardından baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
Sonrasında karışımı 5-10dk kendi haline bırakın ve o süreçte ek malzemelerinizi hazır edin.
Ardından orta boy bir teflon tavanın üzerine yağınızı ekleyip yağı tüm tavaya ve kenarların yapışmaması için de yan tarafları da yağlayın.
Sucuk veya sosis ekleyecekseniz önce sucuk veya sosisleri yerleştirip ısıtın. Pişirin değil ısıtın. Sonrasında üzerine omlet karışımını döküp üstünün de pişmesi ve üstte su birikmemesi için kapağı kapatın.
Kısık ateşte ortalama 10-15 dakika içerisinde, daha önceden tavayı ne kadar ısıttıysanız da ona bağlı olarak omlet hazır olacaktır.
5 Dakikada bir tavanın kenarlarından omleti ayırın. Bu sayede kenarları yapışmamış ve sert olmayan bir omlet elde edersiniz.
Kaşar ekleyecekseniz ise önce omleti biraz pişirin, sonrasında kaşarları dizin. Eriyince daha güzel olacaktır. Üstüne de kapağı kapatırsanız daha güzel erir.
Bitti. Afiyet olsun.