Neler Yeni

Kodlama için scratch nasıl

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
Selam. Bu sene bilişim dersine girmedim. Meğerse scratch üzerinden oyun yapmayı öğretmişler. Nasıl üzüldüm anlatamam. Tamda şimdi kodlama, yazılıma ilgi duymaya başlamışken. Neyse 1-2 derse girdim az buçuk bişey öğrendim. Scratch kodlama için nasıldır. Phyton mı kolaydır, bu mu ve hangisi öğrendikten sonra daha iyi oyun yapabilirim. Teşekkürler 😉

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
Selam. Bu sene bilişim dersine girmedim. Meğerse scratch üzerinden oyun yapmayı öğretmişler. Nasıl üzüldüm anlatamam. Tamda şimdi kodlama, yazılıma ilgi duymaya başlamışken. Neyse 1-2 derse girdim az buçuk bişey öğrendim. Scratch kodlama için nasıldır. Phyton mı kolaydır, bu mu ve hangisi öğrendikten sonra daha iyi oyun yapabilirim. Teşekkürler 😉
Scratch algoritma mantığını öğretir biraz daha python ise direk bir yazılım dili scratch çok kolay denebilir zaten yazılım için ilk öğretilen şey scratch
Yanlışım varsa düzeltin

Xayphelix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Ahmet Çakır
unity öğren

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Scratch sürükle bırak mantığı ile çalışıyor. Lakin Python'da sizin elinizle kodları yazmanız gerekiyor. Aynı zamanda Python ile oyun yapmak mantıklı bir seçenek olmaz. Oyun yapmak için Scratch'den başlamanız mantıklı olacaktır.

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Scratch algoritma mantığını öğretir biraz daha python ise direk bir yazılım dili scratch çok kolay denebilir zaten yazılım için ilk öğretilen şey scratch
Yanlışım varsa düzeltin
Scratch sürükle bırak mantığı ile çalışıyor. Lakin Python'da sizin elinizle kodları yazmanız gerekiyor. Aynı zamanda Python ile oyun yapmak mantıklı bir seçenek olmaz. Oyun yapmak için Scratch'den başlamanız mantıklı olacaktır.
Peki scratch de ciddi olarak 2d aksiyon oyunu gibi şeyler yapılabilirmi

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ciddi bir oyun bekliyorsanız Scratch çok komplike bir sonuç vermeyecektir.
Peki scratch yerine hangi oyun yapabileceğim kodlama programamını öğrenmem önerirsiniz. Phyton kolay diyorlar. Ne dersiniz

Hyper_Dream

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Berkan KABLAN
İlgilendiği Kategoriler
laptop, mouse, klavye, oyun, masaüstü pv

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Peki scratch yerine hangi oyun yapabileceğim kodlama programamını öğrenmem önerirsiniz. Phyton kolay diyorlar. Ne dersiniz
Python oyun yapmak için uygun bir ekolasyon değil. Unity, Unreal Engine veya Java öneririm. Ama eğer yapay zeka veya uygulama geliştiriciliğine merakınız varsa Python iyi bir seçim olacaktır.

Hyper_Dream

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Berkan KABLAN
İlgilendiği Kategoriler
laptop, mouse, klavye, oyun, masaüstü pv
Öğrenmesi Kolay ve hızlı olsun istiyorum. Dediklerinizin en iyi olduklarını biliyorum. Phyton a kıyasla öğrenmesi kolay olurmu
öğrenmek için sabrının olması lazım
1 günde olmasını bekleyemezsin
youtubeden izle yap ben böyle yaptım

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
Python a da girsen algoritama mantığını öğrenmeden oyun yapamzsın

Top Bottom