Neler Yeni

Kodlama öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım

yakupSpS

80+
Merhaba, 15 yaşındayım python üzerinden bazı temel kodları biliyorum değişken tanımlama vs. ve bunlarla hesap makinesi yazabiliyorum, bilgisayara hakimim. Bilgi dağarcığımı genişletmek amacıyla kodlama öğrenmek ve sizden yardım etmenizi istiyorum. İyi günler dilerim.

mfimmel

80+ Silver
Merhaba, 15 yaşındayım python üzerinden bazı temel kodları biliyorum değişken tanımlama vs. ve bunlarla hesap makinesi yazabiliyorum, bilgisayara hakimim. Bilgi dağarcığımı genişletmek amacıyla kodlama öğrenmek ve sizden yardım etmenizi istiyorum. İyi günler dilerim.
Python'dan devam edeceksen lise son seviyesinde matematiğe hakim olursan Yapay Zeka ve Makine Bilimi bölümüne yoğunlaşabilirsin. Python'dan hariç olarak Java hem günümüz için hem de ileriye dönük bir dil olduğu için tercih edilebilir.

yakupSpS

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Python'dan devam edeceksen lise son seviyesinde matematiğe hakim olursan Yapay Zeka ve Makine Bilimi bölümüne yoğunlaşabilirsin. Python'dan hariç olarak Java hem günümüz için hem de ileriye dönük bir dil olduğu için tercih edilebilir.
Kaynak önerebilir misiniz

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hazır Python da az çok bilgin var. O az çok bilgini iyi seviyeye getir. Daha karmaşık kodlar yazmaya çalış. Bu sitede bir çok soru var onları yapmaya çalış.

https://projecteuler.net/archives
25'den sonra ciddi anlamda zorlaşıyor. Yapamazsan dert etme. Ayrıca sorunların çözümü YouTube'da var.

Hangi alanda ilerleyecekse dil öğrenmeli. Java sırf ileriye dönük diye öğrenmemeli. Ayrıca modası geçmiş, ileri dönük, kimse tarafından bilinmiyor gibi mantıklar saçma. Java ile mikroişlemci kodlayamazsın. Yada Assembly ile oyun yapamazsın. Her dilin kendi kullanım alanı var.

Sagittarius

80+ Silver
JavaScript ile başla mesela DC botu yazıyor millet biara bunlardan bitane yapmıştım JavaScript ardından Java sonra C++ sonra C# diye gidebilirsin

Dušan Tadić

80+ Silver
Python başlamışken geliştir derim. Öğrendiğin her şeyi kullanarak programlar oluşturursan çok faydalı olur.
Yeterli düzeye geldikten sonra yeni bir dile başlarsın.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Python hakkında bulabileceğin her kaynaktan yararlan. Erken yaşta çabuk öğrenirsin. Sonra öğrenme hızın yavaşlar ve de vaktin de olmaz. Çünkü sorumlulukların olur.

mfimmel

80+ Silver
Hangi alanda ilerleyecekse dil öğrenmeli. Java sırf ileriye dönük diye öğrenmemeli. Ayrıca modası geçmiş, ileri dönük, kimse tarafından bilinmiyor gibi mantıklar saçma. Java ile mikroişlemci kodlayamazsın. Yada Assembly ile oyun yapamazsın. Her dilin kendi kullanım alanı var.
O ibareler zaten alanındaki diğer diller ile kıyaslanarak koyuluyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
O ibareler zaten alanındaki diğer diller ile kıyaslanarak koyuluyor.
Sorun diğer dillerle kıyaslamak mümkün değil. Aynı amaça hizmet eden 2 dili kıyaslarsın ama alakasız 2 dili kıyaslayamazsın.

YasinAcarK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Yasin Acar
bence önce pythonu tamamla sonra ilgini çeken neyse mesela oyun kodlama ona göre c# veya java ya da site tasarımı ilgilin çeker html css öğrenebilirsin ama önce pyhtonu bitir bence

mfimmel

80+ Silver
Sorun diğer dillerle kıyaslamak mümkün değil. Aynı amaça hizmet eden 2 dili kıyaslarsın ama alakasız 2 dili kıyaslayamazsın.
Kankacım ben kıyaslama yapmadım ki zaten ayrıca diğer dillerle kıyaslama yapmak için ilk cevabında yazdığın ibareler aynı alan için geçerli olan diller konu olacaksa saçma olmaz.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Hayatında kaç satır kod yazdın kardeşim?
Python ile geliştirebildiğin her şeyi Jave veya C# ile yada C++ ile de geliştirebilirsin. Alana göre dil diye bir şey yok. Bir tek WEB için geçerli bir durum. Orada da HTML içinde çalışan kod ve Sunucu tarafında yapılan işlemler olarak bir fark var. Ve sadece Javascript için geçerli. CSS zaten bir işaretleme dili.

Bilmediğin bir konuda neyi iddialaşıyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom