Neler Yeni

Yazılm Öğrenmek İstiyorum Nereden Nasıl Başlamalıyım

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Siz sorun, ben cevaplarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz dölüman mı daha iyi, yoksa bu kurs mu? Şimdiden teşekkürler.
Temelleri ogrenmek icin kurs ben pek onermiyorum acikcasi, boyle daha iyi ogrenecekseniz kurs alin tabii fakat kursu sadece izlemeyin kendiniz de projeler yapin.

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Burak Taha Koca
sence hangisinden başlamam gerekir
Dostum inan bu soru çok sorulur ama hiçbir zaman tam olarak cevabı alınmaz.
Biri bundan başla der diğeri şundan başla der herkesin anlama mantığı farklıdır ona kolay gelen şeyler sana karmaşık gelebilir.
Burda seçici olan kısım senin ne istemen ile ilgili,sevmediğin birşeyi öğrenmeye çalışman sadece vakit kaybı olur.
Açıkcası yinede tavsiye istiyorum dersen ben webden git derim şayet javascript de eğlenceli bir dildir html css jc ile sıkılmadığın sürece sorunsuz gidersin.
Birkaç ekstra dil ve bilgiler ile yeni siteler tasarlamaya hazır olursun.
Elbette eğitimden çok proje odaklı gitmekte önemlidir. Sonuçta öğrenemediğini kullanamazsan ne fayda sağlar öyle değilmi ?

Kitaptan çok youtube veya udemy gibi platformlardan eğitim alarak ilerlemen daha iyi olur kitap başlangıç aşaması için kafa karıştırıcı olur bu seviyelerde anlatıcı şart.
İngilizcen varsa yabancı kaynaklarada yönelebilirsin.

mfimmel

80+ Silver
Merhaba Başlıkda Görüğünüz Üzere Yazılım Öğrenmek İstiyorum Tavsiyeleriniz Ve Önerilerinize Açığım . ( Bu Kısımdan Sonra Okuyacağınız Şeylerin Hiç Biri Acındırmak Bağış Almak Ve vb. Gibi Amaçlar Çerçevesinde Yazmadım ) Yazılıma Yönelmem İse Alievi Sorunlardan Bilgisayara Bağlandım Ve Gerçekdende İlhimi Çekiyor Açıkcası Bir Yanı da Maddi Aslında Böyle Şeyleri Paylaşmam Ama DO Forumu Kitlesi Benim İçin Ayrı : Öncelikle Babam Asker , Annem Ev Hanımı Babam İşindeki ***** Arkadaşları Yüzünden Kripto Ya Girdi -350.000 TL Borcumuz Var Ve Bunlardan Önce Aciliyaddan Bi Ev Almıştık - 650k Onun Kredisi Var Annemde Ev Kadınıydı Geçinebiliyorduk Ama Artık Annemde Çalışıyor . Annem Bakıcılık Yapıyor Ve Asıl Bilgisayar Mühendisliine İlgim Annemim İşi Sayesinde Arttı Annem Çalıştığı Yerde Kadın Türkiye İş Bankasının Dijital Güvenlik Kısmında Kocası İse Makinelerle lgili Proglamlar Ve Adam Neredeyse Hep Almanyada Ve Orada Şikret Kurmak Üzere Açıkcası Böyle Başladı . Ben Bu Yıl 2022 De Okul Başladığında 10. Sınıf Olacağım Ve Şu an 16 Yaşındayım Nereden Başlamam Gerek Nasıl Pratikler Yapmalıyım Kitap Kaynak Tavsiyeniz Varsa Memnun Olurum Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim ( Moderatörler Rica Ediyorum Bu Mesajı Silmeyin Yanlış bir şey Yazmamaya Özen Gösterdim Böyle Düşünmemim Sebebi İse Daha Önce Başka Forumlarda Biraz Fazla Saçma Şeylerden Kısıtlanmalar Yedimde )
Öncelikle nasıl ve neden başlamalısın bu çok uzun bir konu ve ben bu konuda detaylı konuşmayı sevdiğim için bu kadar uzun yazmayacağım.

Sadece yapay zeka ve makine alanını önerenler olmuş bu konuda seni bilgilendireyim;

Tesla gibi yapay zekanın başını çeken bir şirket ve CEO'su Elon Musk'un bizzat Pythonun kütüphanesi "PyTorch" üzerine bir Tweeti mevcut.

Ve Python yapay zeka ve makine bilimi alanında şahsi görüşüm olarak yazılımda en çok gelecek vaadeden bölüm.

Fakat bunun için maalesef temel matematik yeterli değil. Öncelikle lisede ki son senelerde sayısal bölümünde anlatılan konulara hakim olman gerekir. Örneğin Türev,İntegral,Fonksiyon bunlardan bilmen gereken en önemlileridir.

Ve sanırım yaşın gereği henüz bu konuları daha görmedin internetten kendin de çalışabilirsin orası ayrı konu tabi ama şuan için konuşacak olursak sana tavsiyem önce algoritmayı ve yazılımda temelii öğrenip ufak pratikler yapman bunun yanındada matematiğini yeterli seviyeye getirip önerdiğim alanda yoğunlaşman. Tabi kendi kararın birçok farklı seçim yapabilirsin. Ve şunu da unutma ingilizcen olmazsa hangi yolda ilerlersen ilerle tıkanırsın.

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.

Verkasha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Yiğit
Hocam Merhaba,
Öğrenmek istediğiniz alan hangisi belirtmemişsiniz fakat örneğin web geliştirmek istiyorsanız : HTML CSS Ve Javascript öğrenebilirsiniz Youtube ve Udemy'de kurslar var bana kalırsa Pythondan başlayın ben öyle yapmıştım.
1-2 Gün içerisinde bir dil öğrenmeye çalışmayın bir dili kapsamlı şekilde öğrenmeye çalışıp sonrasında farklı bir dile geçin.
Bir arkadaşımız yukarıda bahsetmiş küçük yaşta yazılıma başlayanların çoğu başladıktan en fazla 2-3 gün sonra zor olduğunu düşünüp bırakıyor pes etmeyin azimle devam edin.
Üzülerek söylüyorum bu sektörde kısa bir sürede para kazanamazsınız rakip çok siz onlardan daha üstün olmalısınız ki para kazanabilesiniz.
Yazılım dillerinden birinin mantığını çözdüğünüz zaman diğerlerinide rahat bir şekilde çözmeye başlarsınız çoğu birbirine benzerler ama dediğim gibi bir dilde uzmanlaştıktan sonra farklı bir dile geçmeniz tavsiyemdir.
Takıldığın yerlerde 'Stack Overflow' kullanabilirsiniz bu bahsettiğim web sitesini Donanım Arşivi Forum gibi düşünebilirsin burda genellikle teknoloji hakkında soru cevapları bulunur. Fakat orda sadece yazılım üzerine soru cevaplar bulunur.
Şimdiden kolay gelsin dostum sormak istediğin bir soru olursa özelden sorabilirsin <3
Anladım teşekkürler aama anlamadığım bir yer olursa soru sormakdan çekinmem ha

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Anladım teşekkürler aama anlamadığım bir yer olursa soru sormakdan çekinmem ha
O zaman artık bir gigacat sin
Gigachad Gigacat GIF - Gigachad Gigacat Giga - Discover & Share GIFs

Verkasha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Yiğit
Öncelikle nasıl ve neden başlamalısın bu çok uzun bir konu ve ben bu konuda detaylı konuşmayı sevdiğim için bu kadar uzun yazmayacağım.

Sadece yapay zeka ve makine alanını önerenler olmuş bu konuda seni bilgilendireyim;

Tesla gibi yapay zekanın başını çeken bir şirket ve CEO'su Elon Musk'un bizzat Pythonun kütüphanesi "PyTorch" üzerine bir Tweeti mevcut.

Ve Python yapay zeka ve makine bilimi alanında şahsi görüşüm olarak yazılımda en çok gelecek vaadeden bölüm.

Fakat bunun için maalesef temel matematik yeterli değil. Öncelikle lisede ki son senelerde sayısal bölümünde anlatılan konulara hakim olman gerekir. Örneğin Türev,İntegral,Fonksiyon bunlardan bilmen gereken en önemlileridir.

Ve sanırım yaşın gereği henüz bu konuları daha görmedin internetten kendin de çalışabilirsin orası ayrı konu tabi ama şuan için konuşacak olursak sana tavsiyem önce algoritmayı ve yazılımda temelii öğrenip ufak pratikler yapman bunun yanındada matematiğini yeterli seviyeye getirip önerdiğim alanda yoğunlaşman. Tabi kendi kararın birçok farklı seçim yapabilirsin. Ve şunu da unutma ingilizcen olmazsa hangi yolda ilerlersen ilerle tıkanırsın.
Anladım Bende İlk Web Üzerindek Giderek Küçük Pratikler Yapmayı Hedefliyorum Bir Süre Sonrada Kuçük Öğretici Projeler
Dostum inan bu soru çok sorulur ama hiçbir zaman tam olarak cevabı alınmaz.
Biri bundan başla der diğeri şundan başla der herkesin anlama mantığı farklıdır ona kolay gelen şeyler sana karmaşık gelebilir.
Burda seçici olan kısım senin ne istemen ile ilgili,sevmediğin birşeyi öğrenmeye çalışman sadece vakit kaybı olur.
Açıkcası yinede tavsiye istiyorum dersen ben webden git derim şayet javascript de eğlenceli bir dildir html css jc ile sıkılmadığın sürece sorunsuz gidersin.
Birkaç ekstra dil ve bilgiler ile yeni siteler tasarlamaya hazır olursun.
Elbette eğitimden çok proje odaklı gitmekte önemlidir. Sonuçta öğrenemediğini kullanamazsan ne fayda sağlar öyle değilmi ?

Kitaptan çok youtube veya udemy gibi platformlardan eğitim alarak ilerlemen daha iyi olur kitap başlangıç aşaması için kafa karıştırıcı olur bu seviyelerde anlatıcı şart.
İngilizcen varsa yabancı kaynaklarada yönelebilirsin.
Anladım , Web üzerinden gitmek istiyorum dediğiniz gibi 1 dil öğrendikden sonra başka bir dil öğrenmek daha kolay olur iye düşündğm gelen yorumlarda ün ayrıca ingilizcem A2-B1 Arası bi mechap'da ondan yabancı kaynklar biraz zor gelebilir ama zamanla olacağını düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman artık bir gigacat sin
Gigachad Gigacat GIF - Gigachad Gigacat Giga - Discover & Share GIFs
Bu onurlu unvnanı gurluca taşıyacağıma ant içiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,417
Üyeler
164,662
Son üye