Merhaba Başlıkda Görüğünüz Üzere Yazılım Öğrenmek İstiyorum Tavsiyeleriniz Ve Önerilerinize Açığım . ( Bu Kısımdan Sonra Okuyacağınız Şeylerin Hiç Biri Acındırmak Bağış Almak Ve vb. Gibi Amaçlar Çerçevesinde Yazmadım ) Yazılıma Yönelmem İse Alievi Sorunlardan Bilgisayara Bağlandım Ve Gerçekdende İlhimi Çekiyor Açıkcası Bir Yanı da Maddi Aslında Böyle Şeyleri Paylaşmam Ama DO Forumu Kitlesi Benim İçin Ayrı : Öncelikle Babam Asker , Annem Ev Hanımı Babam İşindeki ***** Arkadaşları Yüzünden Kripto Ya Girdi -350.000 TL Borcumuz Var Ve Bunlardan Önce Aciliyaddan Bi Ev Almıştık - 650k Onun Kredisi Var Annemde Ev Kadınıydı Geçinebiliyorduk Ama Artık Annemde Çalışıyor . Annem Bakıcılık Yapıyor Ve Asıl Bilgisayar Mühendisliine İlgim Annemim İşi Sayesinde Arttı Annem Çalıştığı Yerde Kadın Türkiye İş Bankasının Dijital Güvenlik Kısmında Kocası İse Makinelerle lgili Proglamlar Ve Adam Neredeyse Hep Almanyada Ve Orada Şikret Kurmak Üzere Açıkcası Böyle Başladı . Ben Bu Yıl 2022 De Okul Başladığında 10. Sınıf Olacağım Ve Şu an 16 Yaşındayım Nereden Başlamam Gerek Nasıl Pratikler Yapmalıyım Kitap Kaynak Tavsiyeniz Varsa Memnun Olurum Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim ( Moderatörler Rica Ediyorum Bu Mesajı Silmeyin Yanlış bir şey Yazmamaya Özen Gösterdim Böyle Düşünmemim Sebebi İse Daha Önce Başka Forumlarda Biraz Fazla Saçma Şeylerden Kısıtlanmalar Yedimde )
Öncelikle nasıl ve neden başlamalısın bu çok uzun bir konu ve ben bu konuda detaylı konuşmayı sevdiğim için bu kadar uzun yazmayacağım.
Sadece yapay zeka ve makine alanını önerenler olmuş bu konuda seni bilgilendireyim;
Tesla gibi yapay zekanın başını çeken bir şirket ve CEO'su Elon Musk'un bizzat Pythonun kütüphanesi "PyTorch" üzerine bir Tweeti mevcut.
Ve Python yapay zeka ve makine bilimi alanında şahsi görüşüm olarak yazılımda en çok gelecek vaadeden bölüm.
Fakat bunun için maalesef temel matematik yeterli değil. Öncelikle lisede ki son senelerde sayısal bölümünde anlatılan konulara hakim olman gerekir. Örneğin Türev,İntegral,Fonksiyon bunlardan bilmen gereken en önemlileridir.
Ve sanırım yaşın gereği henüz bu konuları daha görmedin internetten kendin de çalışabilirsin orası ayrı konu tabi ama şuan için konuşacak olursak sana tavsiyem önce algoritmayı ve yazılımda temelii öğrenip ufak pratikler yapman bunun yanındada matematiğini yeterli seviyeye getirip önerdiğim alanda yoğunlaşman. Tabi kendi kararın birçok farklı seçim yapabilirsin. Ve şunu da unutma ingilizcen olmazsa hangi yolda ilerlersen ilerle tıkanırsın.