glnr
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Barkin
Öncelikle bir tık uzun bir konu olacak fakat elimden geldiğince konuyu kısa tutmaya çalışacağım; Yaklaşık 3-4 aydır bilgisayarım ile ilgili sorunlar yaşıyorum, yaşadığım sorunların merkezini bulurken zorluk çekiyorum, dolayısıyla çözüm üretirken de sıkıntı çekiyorum. Problemi şöyle ifade etmek istiyorum; Bilmediğim bir sebepten dolayı bir gün HDD(D diskim bir anda %100 kullanıma çıktı Windows görev yöneticisinden, ardından bilgisayarı açarken "Repairing disk" tarzında bir görüntü ile karşılaştım. Bunun üzerine diskin öldüğünü varsayarak yeni bir disk sipariş ettim, ardından gelen diskte'de aynı sorunları yaptı. Rastgele bir şekilde %100 çıkıp saçma sapan şeyler yapmaya başladı. HDD takmadığımda, sadece SSD(C olarak kullandığımda sorun olmuyor. Önce bunun SATA Kablolarıyla alakalı olduğunu düşünüp tekrar başka kablolarla bağlamaya çalıştım fakat sorun devam etti...
Bunun üzerine Windows'un malware veya virüs yazılımı ile enfekte olduğunu düşünerek format atmayı denedim, formattan sonra da sorun devam etti... Yaşadığım bölgedeki bir iki bilgisayarcı ile iletişime geçtim, hepsi "Donanımsal değil, yazılımsal bir hatadır." tarzında yorum yaptı. Ben bilgisayarı yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum, kendi deneyimlerime ve bilgi birikimime dayanarak anakartın ömrünü doldurmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Düşündüklerim ne olursa olsun sizin de düşüncelerinizi duymak istiyorum.
Bu konu ile yine alakalı olarak bende bütçemi biraz zorlayarak bir sistem yapmaya çalışıyorum. Şuanda sahip olduğum sistem şu şekilde; İntel i7 4790k + MSI GTX 970 4GB, 256 Bit + MSI Motherboard Z97 Gaming 5. Almayı planladığım sistem ise;
Böyle komplike bir problem yaratan sistemi toparlamak yerine sil baştan, sıfır bir şeyler oluşturmak istiyorum. Piyasadaki ekran kartı fiyatlarının ve kara borsasının durumundan dolayı da eski ekran kartımı kullanmayı planlıyorum, yani: MSI GTX 970'i.
Yorum yazacak veya fikirlerini paylaşacaklara şimdiden teşekkürler.
Bunun üzerine Windows'un malware veya virüs yazılımı ile enfekte olduğunu düşünerek format atmayı denedim, formattan sonra da sorun devam etti... Yaşadığım bölgedeki bir iki bilgisayarcı ile iletişime geçtim, hepsi "Donanımsal değil, yazılımsal bir hatadır." tarzında yorum yaptı. Ben bilgisayarı yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum, kendi deneyimlerime ve bilgi birikimime dayanarak anakartın ömrünü doldurmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Düşündüklerim ne olursa olsun sizin de düşüncelerinizi duymak istiyorum.
Bu konu ile yine alakalı olarak bende bütçemi biraz zorlayarak bir sistem yapmaya çalışıyorum. Şuanda sahip olduğum sistem şu şekilde; İntel i7 4790k + MSI GTX 970 4GB, 256 Bit + MSI Motherboard Z97 Gaming 5. Almayı planladığım sistem ise;
Böyle komplike bir problem yaratan sistemi toparlamak yerine sil baştan, sıfır bir şeyler oluşturmak istiyorum. Piyasadaki ekran kartı fiyatlarının ve kara borsasının durumundan dolayı da eski ekran kartımı kullanmayı planlıyorum, yani: MSI GTX 970'i.
Yorum yazacak veya fikirlerini paylaşacaklara şimdiden teşekkürler.