KONSOL İÇİN TV ARIYORUM AMA!

Uygunsuz davranış
"Her şeyi bildiğini zanneden bir kimsenin, âlem-i insanda mevcûdiyeti değil, gaybubeti evlâdır."
Güncel bilgiler ve kaynaklara karşı argüman geliştiremeyen kişinin saçma sapan arapça kelimeler kullanarak tartışmadan kaçma şekli tabi hıhı anlıyorum.

Cahil cesareti bu olsa gerek. yav nasıl bir özgüven var sizde nasıl bir kafa yaşıyorsunuz. Bende istiyorum bu özgüvenden. saliseler içinde bütün interneti tarayıp sana en güncel en doğru bilgiyi getirebilen devasa bir teknoloji olan yapan zekaya bile sen değil ben doğruyu biliyorum diyebilmek neyin kafası. İşin en trajikomik yanı bide bunu teknoloji forumunda yapıyor olmanız. Ülkemizin eğitim seviyesinin bariz dışa vurumusunuz yani.

Ben bilgimi güncel kaynaklarla destekleyerek teknolojiyi kullanarak doğruluyorum sen internetten bulduğun özlü arapça kelimeleri kopyala yapıştır osmanlı torunu. buna kafa yoracağına git 3 5 güncel kaynak falan oku da ufkun açılsın.

Son düzenleme:
Tamam dostum motion blur hz ile alakalı değil en çok sen biliyorsun bundan sonra sana soracağım herşeyi ahsshhshjdjdjsjjsjsj hayatımda bukadar güleceğimi tahmin etmezdim.
Chatgpt herşeye doğru cevap vermiyor copy paste yapmayın azıcık araştırın daha doğru bilgilere ulaşırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güncel bilgiler ve kaynaklara karşı argüman geliştiremeyen kişinin saçma sapan arapça kelimeler kullanarak tartışmadan kaçma şekli tabi hıhı anlıyorum.

Cahil cesareti bu olsa gerek. yav nasıl bir özgüven var sizde nasıl bir kafa yaşıyorsunuz. Bende istiyorum bu özgüvenden. saliseler içinde bütün interneti tarayıp sana en güncel en doğru bilgiyi getirebilen devasa bir teknoloji olan yapan zekaya bile sen değil ben doğruyu biliyorum diyebilmek neyin kafası. İşin en trajikomik yanı bide bunu teknoloji forumunda yapıyor olmanız. Ülkemizin eğitim seviyesinin bariz dışa vurumusunuz yani.

Ben bilgimi güncel kaynaklarla destekleyerek teknolojiyi kullanarak doğruluyorum sen internetten bulduğun özlü arapça kelimeleri kopyala yapıştır osmanlı torunu. buna kafa yoracağına git 3 5 güncel kaynak falan oku da ufkun açılsın.
chatgpt ye yaz Yaz kaynak okuyorum de görende ansiklopedi okuyor sanacak 😅

Chatgpt'ye ben de sordum. Karar sizin.
Kısacası oluşmaz diyor.
Sizin durum plasebo etkisi olabilir. Ya da monitörün ekstra bir özelliği olabilir, bilmiyorum. Genel olarak gözle görülür bir fark yok deniyor.

Ekler

• 1000037768.webp
    1000037768.webp
    41.1 KB · Hit: 19
  • 1000037767.webp
    1000037767.webp
    53.3 KB · Hit: 16
Selamın Aleyküm hem konsol için hemde dizi izlemek için şöyle (kaymak gibi akan görüntüye sahip, pürüzsüz renkleri on numara beş yıldız) bir TV arıyorum. (ps4 slim cihaz).
Yeni panel oled miydi ? bunlar çok pahalı oluyor bunlara benim gücüm yetmez.

Sizden ricam evinizde kullandığınız görüntü ve ses bakımından memnun kaldığınız tv lerden önerirseniz çok sevinirim.
Bütçeni yaz, bakalım.

Boşver diğer yorumları. Saçma sapan önerisini savunan var, kaale alma. Bütçene göre buluruz elbet bir şeyler.

Asıl milleti yanlış yönlendiren sensin hayatında üst düzey ekipman kullanmamışsın oturduğun yerden efelik yapıyorsun

Bırak kullanan insanlar deneyimlerini aktarsınlar. Komik duruma düşen sensin.

60 hz ile 165 hz kullanım arasında mouse hareketlerinde bile bariz farklılıklar oluşur. Topa vurulması futbolcuların koşması gibi hızlı hareketlerde hz farkını bariz hissedersin.

boş yapıyorsun yani dostum bırak tecrübeli insanlar tecrübelerini aktarsın deneyimlemek istersende beklerim bigün gel...
knk yayın ayrıntılarına bak ve aç hz de yapıldığını gör oyunda tabk fark eder ama tv 50 le 60 hz yayınlanıyo kendn kandırma merak etme 360 hz kulanıyorum

Uygunsuz davranış
Tamam dostum motion blur hz ile alakalı değil en çok sen biliyorsun bundan sonra sana soracağım herşeyi ahsshhshjdjdjsjjsjsj hayatımda bukadar güleceğimi tahmin etmezdim.
senin artkı zeka olarak yeterince gelişemediğini düşünmeye başladım tamam sen git 60hz yayını 360hz den izlede daha fazla kafa açma

Benimle tartışma şansın yok çünkü argümanın yanlış bu teknik bir iş ve yorum yapılacak bir şey değil. Tecrübe etmediğiniz yada araştırmadığınız birşeyi ya türkiyede 60fps yayın bile yok gibi saçma bir tezle savunursan benimle tartışamazsın çünkü konu türkiyedeki yayın kare sayısı değil motion blur. Fikrin olmadan önce bilgin olsun. Sana abi tavsiyesi.
Sirf sana cevap yazmak icin giris yaptim. Zira motion blur denen seyin ne olduguna veya neyi cozmek icin kullanildigina dair en ufak bir fikrin yok.

Izledigin yayinda gelen motion blur'un senin refresh rate'inle uzaktan yakindan alakasi yok. Bir cesit frame generation teknolojisiyle gelen 50-60 hz yayini daha yuksek hz'lere cikarmadigin surece refresh rate'in konuyla tamamen bagimsiz.

Farkli tvlerde motion blur reduction teknolojileri bulunabiliyor ama tekrar ediyorum bunun senin ekraninin yuksek hz olmasiyla alakasi yok. Cok basit bir bicimde 50 hz yayini 500 hz bir ekranda izlersen ekranin 9 kare boyunca ayni goruntuyu gosterip 10. karede gelen goruntuyu aktaracaktir. yani sen yine saniyede 50 kare tuketmis olacaksin. Tukettigin 50 hz goruntudeki motion bluru baska tvde de azaltabilirsin.

Cesitli ekranlarda motion blur reduction teknolojileri bulunabiliyor spor yayinlari izlemek icin ozellikle ama yineliyorum bunun refresh rate ile ilgisi yok. Konu oyun olmadikca en azindan.

Tabi burada sorun bu degil. Aldigin dandik bir tv, Chatgpt'nin papagan cevaplari, kendini hakli cikarma caban ve insanlarin seni duzeltmelerine "kiskanc" cevabi verebilecek kadar acinasi ve ezik birisin. Kimse seni ciddiye alip aciklamakla bile ugrasmamis dusun yani.

Bu mesaj yuzunden beni banlayacak moderatore de selamlarimi iletirim :)

Sirf sana cevap yazmak icin giris yaptim. Zira motion blur denen seyin ne olduguna veya neyi cozmek icin kullanildigina dair en ufak bir fikrin yok.

Izledigin yayinda gelen motion blur'un senin refresh rate'inle uzaktan yakindan alakasi yok. Bir cesit frame generation teknolojisiyle gelen 50-60 hz yayini daha yuksek hz'lere cikarmadigin surece refresh rate'in konuyla tamamen bagimsiz.

Farkli tvlerde motion blur reduction teknolojileri bulunabiliyor ama tekrar ediyorum bunun senin ekraninin yuksek hz olmasiyla alakasi yok. Cok basit bir bicimde 50 hz yayini 500 hz bir ekranda izlersen ekranin 9 kare boyunca ayni goruntuyu gosterip 10. karede gelen goruntuyu aktaracaktir. yani sen yine saniyede 50 kare tuketmis olacaksin. Tukettigin 50 hz goruntudeki motion bluru baska tvde de azaltabilirsin.

Cesitli ekranlarda motion blur reduction teknolojileri bulunabiliyor spor yayinlari izlemek icin ozellikle ama yineliyorum bunun refresh rate ile ilgisi yok. Konu oyun olmadikca en azindan.

Tabi burada sorun bu degil. Aldigin dandik bir tv, Chatgpt'nin papagan cevaplari, kendini hakli cikarma caban ve insanlarin seni duzeltmelerine "kiskanc" cevabi verebilecek kadar acinasi ve ezik birisin. Kimse seni ciddiye alip aciklamakla bile ugrasmamis dusun yani.

Bu mesaj yuzunden beni banlayacak moderatore de selamlarimi iletirim :)
Tam açıklayacaktım bütün kaynakları belirttim destan gibi metin oldu ama sonra değmez deyip sildim :) Sen yine üşenmemiş anlatmışsın helal olsun.

Geri