EFI Shell
80+ Gold
Dahası
Niye ki?ağlayasım geliyor.
Niye ki?ağlayasım geliyor.
Kesinlikle öyle. Xbox Series'lerle PS5'lerin donanımı aynı. Ve bunlara pahalı demek saçmalık. Ekonomi kötü olsa da Ryzen 9'lu sistem olduklarından ucuzlar. O paraya biz anca zar zor i5'li vs şeyler alabiliyoruz. Gelelim Windows işine, maksadı dışına çıkılmasın diye önlemler alınıyor. Örneğin EEPROM'u şifrelemek, normal UEFI BIOS yerine özel bootloaderlar, dosyaları şifrelemek gibi. Bunlar kırılsa ve normal Windows için gerekenler portlanırsa ucuza Ryzen 9'lu sistemin olmuş olur.R9 + RTX 3070 XBOX series X'te sadece 13.300TL fakat Win yüklenemiyor. Yani istese şirketler bileşen fiyatlarını düşürebilir. Kazanan sadece üretici oluyor.
Madem yapabiliyorlar neden Win 10 arayüzü kullanmamamız isteniyor. Çok çok daha fazla satarlar.Kesinlikle öyle. Xbox Series'lerle PS5'lerin donanımı aynı. Ve bunlara pahalı demek saçmalık. Ekonomi kötü olsa da Ryzen 9'lu sistem olduklarından ucuzlar. O paraya biz anca zar zor i5'li vs şeyler alabiliyoruz. Gelelim Windows işine, maksadı dışına çıkılmasın diye önlemler alınıyor. Örneğin EEPROM'u şifrelemek, normal UEFI BIOS yerine özel bootloaderlar, dosyaları şifrelemek gibi. Bunlar kırılsa ve normal Windows için gerekenler portlanirsa ucuza Ryzen 9'lu sistemin olmuş olur.
Çünkü alan kullanıcı stabil şekilde oyun vs oynasın diye. Bu konsol, modem, telefon gibi şeylere gömülü sistem (Embedded System) deniyor. Gömülüden kasıt ise, bir cihazın bir maksat için tasarlanması. Ancak normal masaüstü sistemler vs. her iş için kullanılmak üzere tasarlanmış. Arada ki fark bu. Ona kalırsa iPhone 7'ye Android vs kuruldu. Hatta Windows 10/11 kurmak için gereken EDK2 UEFI bile portlandı. Hatta ben kendi telefonuma Windows 11 bile yükledim. Bu da benim çektiğim bazı resimler :Madem yapabiliyorlar neden Win 10 arayüzü kullanmamamız isteniyor. Çok çok daha fazla satarlar.
Yani Xbox'a Win 11 yüklense performansı düşer????Çünkü alan kullanıcı stabil şekilde oyun vs oynasın diye. Bu konsol, modem, telefon gibi şeylere gömülü sistem (Embedded System) deniyor. Gömülüden kasıt ise, bir cihazın bir maksat için tasarlanması. Ancak normal masaüstü sistemler vs. her iş için kullanılmak üzere tasarlanmış. Arada ki fark bu. Ona kalırsa iPhone 7'ye Android vs kuruldu. Hatta Windows 10/11 kurmak için gereken EDK2 UEFI bile portlandı. Hatta ben kendi telefonuma Windows 11 bile yükledim. Bu da benim çektiğim bazı resimler :
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hayır, onu bilemeyiz. Artık sorunuzun cevabını öğrenmiş olduğunuz teferruatlı olarak. Sormak istediğiniz başka sorular varsa Discord üzerinden bana sorabilirsiniz.Yani Xbox'a Win 11 yüklense performansı düşer????
Teşekkürler kardeşim alacağım bilgiyi aldım.Hayır, onu bilemeyiz. Artık sorunuzun cevabını öğrenmiş olduğunuz teferruatlı olarak. Sormak istediğiniz başka sorular varsa Discord üzerinden bana sorabilirsiniz.