Neler Yeni

Konsolu PC ye Çevirmek Mümkün mü?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
R9 + RTX 3070 XBOX series X'te sadece 13.300TL fakat Win yüklenemiyor. Yani istese şirketler bileşen fiyatlarını düşürebilir. Kazanan sadece üretici oluyor.
Kesinlikle öyle. Xbox Series'lerle PS5'lerin donanımı aynı. Ve bunlara pahalı demek saçmalık. Ekonomi kötü olsa da Ryzen 9'lu sistem olduklarından ucuzlar. O paraya biz anca zar zor i5'li vs şeyler alabiliyoruz. Gelelim Windows işine, maksadı dışına çıkılmasın diye önlemler alınıyor. Örneğin EEPROM'u şifrelemek, normal UEFI BIOS yerine özel bootloaderlar, dosyaları şifrelemek gibi. Bunlar kırılsa ve normal Windows için gerekenler portlanırsa ucuza Ryzen 9'lu sistemin olmuş olur.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Kesinlikle öyle. Xbox Series'lerle PS5'lerin donanımı aynı. Ve bunlara pahalı demek saçmalık. Ekonomi kötü olsa da Ryzen 9'lu sistem olduklarından ucuzlar. O paraya biz anca zar zor i5'li vs şeyler alabiliyoruz. Gelelim Windows işine, maksadı dışına çıkılmasın diye önlemler alınıyor. Örneğin EEPROM'u şifrelemek, normal UEFI BIOS yerine özel bootloaderlar, dosyaları şifrelemek gibi. Bunlar kırılsa ve normal Windows için gerekenler portlanirsa ucuza Ryzen 9'lu sistemin olmuş olur.
Madem yapabiliyorlar neden Win 10 arayüzü kullanmamamız isteniyor. Çok çok daha fazla satarlar.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Madem yapabiliyorlar neden Win 10 arayüzü kullanmamamız isteniyor. Çok çok daha fazla satarlar.
Çünkü alan kullanıcı stabil şekilde oyun vs oynasın diye. Bu konsol, modem, telefon gibi şeylere gömülü sistem (Embedded System) deniyor. Gömülüden kasıt ise, bir cihazın bir maksat için tasarlanması. Ancak normal masaüstü sistemler vs. her iş için kullanılmak üzere tasarlanmış. Arada ki fark bu. Ona kalırsa iPhone 7'ye Android vs kuruldu. Hatta Windows 10/11 kurmak için gereken EDK2 UEFI bile portlandı. Hatta ben kendi telefonuma Windows 11 bile yükledim. Bu da benim çektiğim bazı resimler :
Screenshot_20220424-114548.png

Screenshot_20220424-112919.png

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Çünkü alan kullanıcı stabil şekilde oyun vs oynasın diye. Bu konsol, modem, telefon gibi şeylere gömülü sistem (Embedded System) deniyor. Gömülüden kasıt ise, bir cihazın bir maksat için tasarlanması. Ancak normal masaüstü sistemler vs. her iş için kullanılmak üzere tasarlanmış. Arada ki fark bu. Ona kalırsa iPhone 7'ye Android vs kuruldu. Hatta Windows 10/11 kurmak için gereken EDK2 UEFI bile portlandı. Hatta ben kendi telefonuma Windows 11 bile yükledim. Bu da benim çektiğim bazı resimler :
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Yani Xbox'a Win 11 yüklense performansı düşer????

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Hayır, onu bilemeyiz. Artık sorunuzun cevabını öğrenmiş olduğunuz teferruatlı olarak. Sormak istediğiniz başka sorular varsa Discord üzerinden bana sorabilirsiniz.
Teşekkürler kardeşim alacağım bilgiyi aldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,098
Üyeler
164,961
Son üye
jannaprf
Top Bottom