Neler Yeni

Konya'da Fabrikada Çalışan Suriyeli bir Genç Yoğurucunun içine düşerek Can verdi

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Carl-S

80+ Gold
Gencecik birisi, alın teriyle ekmek parasını kazanıyor. Adamın daha içini bilmiyoruz ama hemen "öldüğüne sevindim" diyorsunuz. Belki hakkıyla kimliğini, vatandaşlığını alıp hakkıyla burada yaşayan birisi? İnsanları tanımadan yadırgamak ne kolay. Ben bu konuyu açarken "Suriyeli" koyma nedenim belki bu algıda olan kişilerin vicdan duyup yanlış algılarının farkına varmasıydı. Ama siz hala daha "sevindim, iyi ki ölmüş, inşallah bu şekilde ölmeye devam ederler" gibi bir tavır takınıyorsunuz. Yazık.
Ulan insanda hiç mi vicdan olmaz. Ben de mülteciler ülkeme gelsin demiyorum da bu olaya sevinmenin de bir mantığı yok.
Boş hümanistlik yapıyorsunuz hocam Suriyeliler olduğu yerde hep pislik var İstanbul gidin anlarsınız milleti rahatsız edenler taciz tecavüz bunlarda var maalesef.
Afgan ve pakiler saymıyorum bile. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mülteciler gitmezse ataman kardeşliği baya artar büyük ihtimalle.

Bura.K

80+ Silver
Boş hümanistlik yapıyorsunuz hocam Suriyeliler olduğu yerde hep pislik var İstanbul gidin anlarsınız milleti rahatsız edenler taciz tecavüz bunlarda var maalesef.
Bu hümanistlik değil. İnsanlıktır. İkisinin ayrımını öğrenin. Bir Suriyeliyi Tüm pisliklerle karşılaştıramazsınız. 1 yıldan fazla Almanya'da bulunmuşumdur, Maalsefki Türkler'de pek farksız değil. Yerlere çöp atanların geneli Türk mesela. Şimdi orda birisi bir suç işlese tüm Ülkecek mi sorumlu oluyoruz?

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Bu hümanistlik değil. İnsanlıktır. İkisinin ayrımını öğrenin. Bir Suriyeliyi Tüm pisliklerle karşılaştıramazsınız. 1 yıldan fazla Almanya'da bulunmuşumdur, Maalsefki Türkler'de pek farksız değil. Yerlere çöp atanların geneli Türk mesela. Şimdi orda birisi bir suç işlese tüm Ülkecek mi sorumlu oluyoruz?
Hayır oradakiler suçlu oluyor biz şuan Suriye'de olan kişileri suçluyormuyuz?

Carl-S

80+ Gold
Almanya türkler her pislik oluyor bildiğim kadarıyla savaş cebeci demişti türkleri bara bile almıyorlar almanlar türkleri sevmiyor diye biliyorum.
En azından Türkler Avrupa'da gidip oranın yerel halkını öldürmüyor ya da kafalarını kesicez demiyor ve ya kadınlarını taciz etmiyor.
Ben milleti taciz etmiyorum,sizi bilmem

Bura.K

80+ Silver
Almanya türkler her pislik oluyor bildiğim kadarıyla savaş cebeci demişti türkleri bara bile almıyorlar almanlar türkleri sevmiyor diye biliyorum.
En azından Türkler Avrupa'da gidip oranın yerel halkını öldürmüyor ya da kafalarını kesicez demiyor ve ya kadınlarını taciz etmiyor.
Ben milleti taciz etmiyorum,sizi bilmem
Benim dediğimle alakası yok dediğinizin. Önyargı ve genelleme her zaman kötüdür. Üstelik Almanya'da sorun çıkaran çok Türk var. Twitter'da falan fazla göremezsiniz. Dediğim gibi o pisliklerin suçunu tek bir kişiye de genelleme yaparak yükleyemezsiniz. Çocuk belli ki alın teriyle parasını kazanıyor, bazıları gibi devletten maaşını alıp hazıra konmuyor.

Carl-S

80+ Gold
Benim dediğimle alakası yok dediğinizin. Önyargı ve genelleme her zaman kötüdür. Üstelik Almanya'da sorun çıkaran çok Türk var. Twitter'da falan fazla göremezsiniz. Dediğim gibi o pisliklerin suçunu tek bir kişiye de genelleme yaparak yükleyemezsiniz. Çocuk belli ki alın teriyle parasını kazanıyor, bazıları gibi devletten maaşını alıp hazıra konmuyor.
Ulkenize gelen Suriyeli Afganlarin çoğu suç işliyor.

Elinizdeki 1-2 senelik hayat tecrubesine gore istatistiksel olarak Suriyeli Afgan oraninin fazla oldugu bolgelerin suc islenebilir ve güvensiz bölgeler olma ihtimali olduguna bizzat sahit oluyorsunuz.

Ama bunu sözlü olarak dile getirirseniz ırkçı oluyorsunuz.

Almanlar iyi muhendistir, Yahudiler ticaretten iyi anlar, Brezilyadan iyi topcu cikar gibi seyler soylerseniz irkci olmuyorsunuz mesela. Pozitif seyler çünkü.

Insanlarin gercekleri duymaya alerjisi var.

Carl-S

80+ Gold
Suriyeli savunanlar şunu söylemek istiyorum bir gün Suriyeli mahallesi gidin o zaman anlarsınız.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom