Neler Yeni

Konya'da Fabrikada Çalışan Suriyeli bir Genç Yoğurucunun içine düşerek Can verdi

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Allah Rahmet Eylesin, yakınlarına sabır diliyorum. Çok acı verici bir ölüm. Allah hiçbir canlıya böyle bir ölüm yaşattırmasın.
Amin 🤲

İş güvenliği olmaksızın .. Uzun mesailer , yorucu tempo .. üstüne bir de ; hiçbir önlem alınmaksızın ..

Bilginiz olsun . O makinenin içinde ; vücut ezilerek bir nevi kıymaya dönüşüyor . Çocuğun anca .. Akrabalarından annesinden babasından alınan DNA örneğiyle naaşı ailesine teslim edilir . Tanınması gözle imkansızdır .

Bu bir vahşettir aslında . Ucuz iş gücü .. İş güvenliği yok , sonunda dünya üzerinden yok olan bir can .

Hem de nasıl bir acı ve vahşetle .

mfimmel

80+ Silver
Boş hümanistlik yapıyorsunuz hocam Suriyeliler olduğu yerde hep pislik var İstanbul gidin anlarsınız milleti rahatsız edenler taciz tecavüz bunlarda var maalesef.
Afgan ve pakiler saymıyorum bile. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mülteciler gitmezse ataman kardeşliği baya artar büyük ihtimalle.
Seni severdim ama bugüne kadar kardeşim milyonlarca insana genelleme yapamazsın belki senden daha iyi bir kişiliğe sahip işini yapan bir insan cidden çok ergence ve saçma bir yorum yapmışsın. Humanistliği abartmayın yazmışsın asıl sen faşistliği abartmışsın.

Seni severdim ama bugüne kadar kardeşim milyonlarca insana genelleme yapamazsın belki senden daha iyi bir kişiliğe sahip işini yapan bir insan cidden çok ergence ve saçma bir yorum yapmışsın. Humanistliği abartmayın yazmışsın asıl sen faşistliği abartmışsın.

Geldik gene benim konuya . bak bu benim düşüncem .
Konularımda da .. Bilimsel olarak irdeledim . Ama aynı faşistliği ben konumda beni aşağılayanlardan ve şahsi özelliklerime saldırıdan gördüm .

Yok sen hastasındır , Yok senin burnun uzundur , kulağın kepçedir , ağzın yamuktur gibisinden .

Biz orada .. Sosyolojik bir mevzu konuşuyoruz .. Sosyal entropi ile alakalı istişare yapıyoruz .

Millet geliyor bana ; senin burnun yamuk tipin kayık kulağın kepçe = sen haksızsın falan diyorlar .

Aç konularıma bak . Biz bilimsel nesnel fikirlerimizi paylaşıyoruz . Adamlar geliyor ben haklıyım ?
Peki neden öğrenebilir miyiz ?

Adam diyor senin tipin kayık , ağzın yamuk , kulağın kepçe . Dolayısıyla ben haklıyım diyor .

Her şey de böyle . Ben askerdeyim . Dağın başındayım . Canı tehlikede olan benim . Canını dişine takan benim .
Ben diyorum ki ! Askerliğin genel kaideleri şerefi tüzük yönetmelik insanlık böyle yapılmaz . Yok analarına postaladık yok sarı poşetler .

Ulan dağda canı tehlikede her şeyini veren orada ben ; sus lan hain oluyorum .

İnternette orada burada ; sarı poşet koyduk mu diyen askerlik dahi yapmamış adamlar ; kahramanlar oluyor .

Adam askerdeyken başlıyor edebiyata .. Adamla denk geliyoruz sınırda nöbet tutuyoruz . Adam ağlıyor ben evime gideceğim arayacağım alsınlar beni buradan diye .

Çocuğun biri komutana diyor kaç leşiniz var . Ben diyorum üstünle sen ne biçim konuşuyorsun . Cezayı bana veriyorlar . Diyorum . Mustafa Kemal Atatürk bile .. Onlar bizim evlatlarımız olmuşlardır diyor diyorum . Anlatıyorum . Adam anlamıyor .

Sonra da haksız olan ben oluyorum .

Sorun benim şerefi namusu onuru haysiyeti düşünmem . Yoksa şerefi olmayanın önü sonsuza kadar açık .
İş güvenliği olmaksızın .. Uzun mesailer , yorucu tempo .. üstüne bir de ; hiçbir önlem alınmaksızın ..

Bilginiz olsun . O makinenin içinde ; vücut ezilerek bir nevi kıymaya dönüşüyor . Çocuğun anca .. Akrabalarından annesinden babasından alınan DNA örneğiyle naaşı ailesine teslim edilir . Tanınması gözle imkansızdır .

Bu bir vahşettir aslında . Ucuz iş gücü .. İş güvenliği yok , sonunda dünya üzerinden yok olan bir can .

Hem de nasıl bir acı ve vahşetle .

Son düzenleme:

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Suriyeli olabilir, mülteci olabilir.. Evine rızık götürmeye çalışıyor eğer farkındaysanız. Diğerleri gibi haysiyetsizlik yapmıyor. Ayrıca çok feci bir şekilde can vermiş.
Savaştan kaçıyorsun, başka bir ülkeye gidiyorsun, ülkede seni dışlıyorlar, evine çocukların aç kalmasın diye ekmek götürüyorsun, yoğun iş altında çalışırken paramparça bölünerek can veriyorsun..
Gerçekten çok yazık.

asdkle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
asdk
Hiç üzülmedim hele Suriyeli olunca sevindim. :D
Mültecilerden nefret etsem de adam kendi işinde ekmeğini çıkarmaya çalışırken çok berbat şekilde ölüyor. Bazı durumlar farklıdır bu tarz yorumları yapanların çocuk olduğunu düşünüyorum ki çocuk değilseniz halinize çok yazık.

Suriyeli olabilir, mülteci olabilir.. Evine rızık götürmeye çalışıyor eğer farkındaysanız. Diğerleri gibi haysiyetsizlik yapmıyor. Ayrıca çok feci bir şekilde can vermiş.
Savaştan kaçıyorsun, başka bir ülkeye gidiyorsun, ülkede seni dışlıyorlar, evine çocukların aç kalmasın diye ekmek götürüyorsun, yoğun iş altında çalışırken paramparça bölünerek can veriyorsun..
Gerçekten çok yazık.

Ucuz iş gücü .. Ucuz iş gücü maliyeti , Sigorta ödemesine gerek yok , iş güvenliği yok , sağlıklı mesai yok .
Bunu yapan kimler ?

Bak düşün ki ! Sigorta ödemesi yapmaya gerek olmadığı için , ucuz maaş olduğu için .. Benim kendi insanım orada çalışamıyor .

Ama her ne suretle olursa olsun kimse de böyle bir ölümü hak etmiyor .

Türk'ün Türk'e yaptığı kalleşliğin bedelini ; fırsatını bulmuşta işe girmiş ama işbu kalleşliği yapandan nasiplenmiş bir gariban çocuk var orada yani .

Ve onun hayatı feci şekilde son buldu .

Not on yıl önce bende ; ağır sanayi de çalışmıştım . Teknik uzmandım . Ama üretimi takip ediyordum bu yüzden yeri geliyor , Rullmanlar falan bayağı ağır metaller taşıyordum ellerimle . Kategori etmek için falan dolaplamak için .

Düşün ki ; ben bile o makinelere yaklaşırken o kadar çok dikkatli olurdum ki ! anlatamam .

Moon Knight

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
445
İsim
Orhan Karaoğlan
İlgilendiği Kategoriler
yürüyüş bilgisayar doğa kitap
Gerçekten çok vahim ve üzücü bir hadise. Allah ailesine metanet versin. kimseye de böyle bir acı vermesin inşallah

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
Sevindim diyenlere cidden anlam vermek zor emin olun mültecilerin gitmesini en çok isteyenlerden biri benim, kendi mahallemdeki Suriyeli sayısı bile bunu açıklıyor zaten. Ama böyle bir konuda bile sevindim ölmesine falan yazmak acizlikten başka bir şey değil kimse kusura bakmasın feci bir şekilde can veriyor, ki yakınındakilerin tepkisi bile her şeyi açıklıyor. Beş para etmez biri için kimse kendi kafasına vurmaz. Allah rahmet eylesin cidden en çok korktuğum olaylardan birisi bu tarz iş kazaları, önlem şart işte

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,595
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam