Seni severdim ama bugüne kadar kardeşim milyonlarca insana genelleme yapamazsın belki senden daha iyi bir kişiliğe sahip işini yapan bir insan cidden çok ergence ve saçma bir yorum yapmışsın. Humanistliği abartmayın yazmışsın asıl sen faşistliği abartmışsın.
Geldik gene benim konuya . bak bu benim düşüncem .
Konularımda da .. Bilimsel olarak irdeledim . Ama aynı faşistliği ben konumda beni aşağılayanlardan ve şahsi özelliklerime saldırıdan gördüm .
Yok sen hastasındır , Yok senin burnun uzundur , kulağın kepçedir , ağzın yamuktur gibisinden .
Biz orada .. Sosyolojik bir mevzu konuşuyoruz .. Sosyal entropi ile alakalı istişare yapıyoruz .
Millet geliyor bana ; senin burnun yamuk tipin kayık kulağın kepçe = sen haksızsın falan diyorlar .
Aç konularıma bak . Biz bilimsel nesnel fikirlerimizi paylaşıyoruz . Adamlar geliyor ben haklıyım ?
Peki neden öğrenebilir miyiz ?
Adam diyor senin tipin kayık , ağzın yamuk , kulağın kepçe . Dolayısıyla ben haklıyım diyor .
Her şey de böyle . Ben askerdeyim . Dağın başındayım . Canı tehlikede olan benim . Canını dişine takan benim .
Ben diyorum ki ! Askerliğin genel kaideleri şerefi tüzük yönetmelik insanlık böyle yapılmaz . Yok analarına postaladık yok sarı poşetler .
Ulan dağda canı tehlikede her şeyini veren orada ben ; sus lan hain oluyorum .
İnternette orada burada ; sarı poşet koyduk mu diyen askerlik dahi yapmamış adamlar ; kahramanlar oluyor .
Adam askerdeyken başlıyor edebiyata .. Adamla denk geliyoruz sınırda nöbet tutuyoruz . Adam ağlıyor ben evime gideceğim arayacağım alsınlar beni buradan diye .
Çocuğun biri komutana diyor kaç leşiniz var . Ben diyorum üstünle sen ne biçim konuşuyorsun . Cezayı bana veriyorlar . Diyorum . Mustafa Kemal Atatürk bile .. Onlar bizim evlatlarımız olmuşlardır diyor diyorum . Anlatıyorum . Adam anlamıyor .
Sonra da haksız olan ben oluyorum .
Sorun benim şerefi namusu onuru haysiyeti düşünmem . Yoksa şerefi olmayanın önü sonsuza kadar açık .
İş güvenliği olmaksızın .. Uzun mesailer , yorucu tempo .. üstüne bir de ; hiçbir önlem alınmaksızın ..
Bilginiz olsun . O makinenin içinde ; vücut ezilerek bir nevi kıymaya dönüşüyor . Çocuğun anca .. Akrabalarından annesinden babasından alınan DNA örneğiyle naaşı ailesine teslim edilir . Tanınması gözle imkansızdır .
Bu bir vahşettir aslında . Ucuz iş gücü .. İş güvenliği yok , sonunda dünya üzerinden yok olan bir can .
Hem de nasıl bir acı ve vahşetle .