Neler Yeni

Köprüleme Yaptığım Modemde Ip Adresi Alınamadı Hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Işık
Merhabalar,
Evimde infinity 401 docsis 3.0 modem kullanıyorum. Alt kattaki işyerime internet erişimi sağlamak için iş yerime cat6 kablo çektim. Kullanmadığım TP-LINK TD/wd9970v3 modemimi de köprüleme yöntemiyle iş yerime bağladım. İki telefondan bir tanesi köprüleme yaptığım modeme bağlanıp evimdeki ana modeme bağlandıktan sonra tekrar köprüleme yaptığım modeme bağlanmıyor ip adresi alınamadı diyor. Köprüleme yaptığım modemi resetleyince bağlanıyor. Diğer telefon bağlanıyor sorunsuz ama köprüleme yaptığım modeme 3-4 saat civarı bağlı kalınca onda da bağlantı kopuyor ve ip adresi alınamadı hatası veriyor, köprüleme modemi resetleyince tekrar bağlanıyor.

Ana modem ip adresi 192.168.0.1 köprüleme modemin ip adresi 192.168.0.5 köprüleme modundaki modemde dhcp kapalı, ayarlarından bridge modu etkin. Telefonlara sabit ip verip de denedim fakat yine aynı hatayla karşılaştım. Bir Türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

TamerKs

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ana modemden lan portundan, köprüleme modeme lan portuna bağladım.
TP-LINK Olan İkincil modemden köprü modunu kapatmanız lazım.
DHCP vb. IP işlemlerini Docsis modeminiz sağlayacak. Aynı interneti hem evde hem işte kullanmak istiyorsanız evdeki interneti aşağıya ancak bu şekilde verebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Işık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DHCP vb. IP işlemlerini Docsis modeminiz sağlayacak. Aynı interneti hem evde hem işte kullanmak istiyorsanız evdeki interneti aşağıya ancak bu şekilde verebilirsiniz.
Hocam dediğin şekilde yaptım fakat yine resetlemeden bağlanmıyor.
Şöyle de bir sorun var evdeki vestel televizyonum docsis modeme bağlı kablo ile. Televizyonu kapatında TP LINK modemdeki bağlantı yine gidiyor, resetlemeden bağlanmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Işık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam xiaominin falan ucuz yollu 100 110 civarında olan routerları var onlardan yada o fiyat bandında hangi cihazı tavsiye edersiniz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,267
Üyeler
169,096
Son üye
sangueisback
Top Bottom