Neler Yeni

Kredi kartı nasıl kullanılır bir kaç sorum var !!!

Wocix

80+ Bronze
arkadaşlar merhaba daha önceden de açmıştım buna benzer bir konu ve şimdi kredi kartına başvurdum ve elime ulaştı kart sormak istediğim bir kaç soru var

içine para atıp harcayabiliyor muyum ve harcarsam bunlar faizli mi oluyor
içinde ki limit 2000TL ben onu direkt harcayabiliyor muyum içine para atmadan ve harcayabiliyorsum bunlar faizli mi oluyor
başka aklıma soru gelmiyor sizin söylemek istedikleriniz varsa söyleyebilirsiniz çok teşekkür ederim şimdiden

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu para atıp harcama dediğin olay Banka Kartlarında oluyor diye biliyorum.
Kredi kartlarında aylık ödeme yöntemi olur. O ay ne kadarlık alışveriş yaparsan ay sonu kart ekstresine gelir ve maaşından eksilir o para.
2000₺ limitin varsa onun üstünde harcama yapamazsın.
Yani ben öyle biliyorum.

Wocix

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet

hayır

evet

zamanını geçirmezsen hayır
zaman derken mesela 26sını seçtim ben fatura kesim tarihi olarak ben diyelim bugun gittim marketten 100TL lik bir ürün aldım limitten bunu ayın tam 26sında ödersem faizssiz mi oluyor

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Kredi kartının içine para atmanıza gerek yok, size verilen 2000tl limit ile alışveriş yapıp esktre geldiğinde ekstresini ödemeniz yeterli, alışveriş yaparken taksit isterseniz ve eğer alışveriş yaptığınız yer vade farkı almaz ise faiz olmaz, çoğu yer vade farksız taksit yapıyor o alışverişinize bağlı. tek çekim yapıp ekstreyi zamanında öderseniz faiz ödemezsiniz, 10 yıldan fazladır kredi kartı kullanıyorum bir kere dahi faiz ödemedim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
arkadaşlar merhaba daha önceden de açmıştım buna benzer bir konu ve şimdi kredi kartına başvurdum ve elime ulaştı kart sormak istediğim bir kaç soru var

içine para atıp harcayabiliyor muyum ve harcarsam bunlar faizli mi oluyor
içinde ki limit 2000TL ben onu direkt harcayabiliyor muyum içine para atmadan ve harcayabiliyorsum bunlar faizli mi oluyor
başka aklıma soru gelmiyor sizin söylemek istedikleriniz varsa söyleyebilirsiniz çok teşekkür ederim şimdiden
Kredi kartının mantığı şudur:

Belli bir limitin olur, o limiti içine para falan yüklemeden kullanırsın. Ay sonunda limitten ne kadar harcadıysan onu ödemen istenir. Eğer zamanında ödemezsen gecikme faizi işlemeye başlar zamanında ödersen faiz vs olmaz.

İçine para atıp kullanacaksan kredi kartı değil banka kartı yetiyor zaten.

The Batman

80+ Silver
Kredi kartının içine para atmanıza gerek yok, size verilen 2000tl limit ile alışveriş yapıp esktre geldiğinde ekstresini ödemeniz yeterli, alışveriş yaparken taksit isterseniz ve eğer alışveriş yaptığınız yer vade farkı almaz ise faiz olmaz, çoğu yer vade farksız taksit yapıyor o alışverişinize bağlı. tek çekim yapıp ekstreyi zamanında öderseniz faiz ödemezsiniz, 10 yıldan fazladır kredi kartı kullanıyorum bir kere dahi faiz ödemedim.
12 aya bölünce bayagı para alıyor

Wocix

80+ Bronze
yani ben diyelim yarın markete gittim 100tlik ürün aldım limitten faiz ödemeyecek miyim iş bankası maximum genç kart kullanıyorum

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
zaman derken mesela 26sını seçtim ben fatura kesim tarihi olarak ben diyelim bugun gittim marketten 100TL lik bir ürün aldım limitten bunu ayın tam 26sında ödersem faizssiz mi oluyor
gününü geçemden haracadığın harcamlarda faiz odemezsin

Wocix

80+ Bronze
Kredi kartının mantığı şudur:

Belli bir limitin olur, o limiti içine para falan yüklemeden kullanırsın. Ay sonunda limitten ne kadar harcadıysan onu ödemen istenir. Eğer zamanında ödemezsen faiz işlemeye başlar zamanında ödersen faiz vs olmaz.
tamamdır teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

gününü geçemden haracadığın harcamlarda faiz odemezsin
ödeme yapmak nasıl oluyor kartın içine bankamatikten para mı atıyortum

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
yani ben diyelim yarın markete gittim 100tlik ürün aldım limitten faiz ödemeyecek miyim iş bankası maximum genç kart kullanıyorum
gününü geçmeden ödersen evet

tamamdır teşekkür ederim

ödeme yapmak nasıl oluyor kartın içine bankamatikten para mı atıyortum
istedğin yerden at uygulamda borç odeme var orada yaparsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,464
Üyeler