Neler Yeni

kredi kartı taksitle alının ürünün iadesi nasıl olur

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,369
İsim
Berk
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
kredi kartına + olarak bakiye girilecek iade edilen para
aylık limitim 1000 tl olsa 250 tl de ordan geldi o 250 yi harcadım bidaha onun bi borcu olur mu peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bir şey değiştirmiyor.
Limitin direkt yükseliyor yalnızca taksit taksit gözüküyor ekstrede.
hocam kendimi mal gibi hissetmeya başladım valla millet 1 sattir bana bunu anlatıyor

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
6 ay boyunca aylık 270 TL ödemesi var 1 tanesini ödedim 5 ay kaldı 5 ay boyunca benden 270 TL çekip sonra 270 TL geri mi vericek yani

1300 TL ilan sahibinden payı ve taksit dahil 1600 oldu
Hocam 6 ay taksit yaptıysan 6 ay iade gözükür. Çok dert etme. Dediğim gibi 1600tl odediysen limitin hemen 1600tl artacak yalnızca ekstrelerde taksit gözükecek

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Hocam 6 ay taksit yaptıysan 6 ay iade gözükür. Çok dert etme. Dediğim gibi 1600tl odediysen limitin hemen 1600tl artacak yalnızca ekstrelerde taksit gözükecek
yani ben dışardan her ay para vermeme gerek var mı

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
aylık limitim 1000 TL olsa 250 TL de ordan geldi o 250 yi harcadım bidaha onun bi borcu olur mu peki

hocam kendimi mal gibi hissetmeya başladım valla millet 1 sattir bana bunu anlatıyor
Hayır dostum olabilir. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
Soyle örnek vereyim.
Aylık senden 250tl tutarında taksit alıyordu aylık 250tl de taksit iade edecek.

Mesela Aralık harcamaların:
-250tl
+250tl
Böyle iki işlem olacak zaten borç alacak olmaz. Sen ilk taksidi geçen ay odedin ondan dolayı kafan karıştı sanırım ama o da bir şey etkilemez. Ödediğin paranın tamamını geri alacaksın

yani ben dışardan her ay para vermeme gerek var mı

Kartta başka bir harcama yaptın mı? Sadece bunun için mi kullandın?
Eğer başka bir harcama yapmadıysan odeme çıkmaz ama eğer ki cikarsa banka zaten sana sms atıyor ekstre borcun budur son ödeme tarihi de budur şeklinde gelirse eğer o smslere dikkat et

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Hayır dostum olabilir. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
Soyle örnek vereyim.
Aylık senden 250tl tutarında taksit alıyordu aylık 250tl de taksit iade edecek.

Mesela Aralık harcamaların:
-250tl
+250tl
Böyle iki işlem olacak zaten borç alacak olmaz. Sen ilk taksidi geçen ay odedin ondan dolayı kafan karıştı sanırım ama o da bir şey etkilemez. Ödediğin paranın tamamını geri alacaksın

Hayır olmaz
Kartta başka bir harcama yaptın mı? Sadece bunun için mi kullandın
tamamdır hocam çok saolun allah razı olsun

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Ne demek hocam

Bir de eğer başka bir harcama yapmadıysan odeme çıkmaz ama eğer ki cikarsa banka zaten sana sms gönderiyor ekstre borcun budur son ödeme tarihi de budur şeklinde gelirse eğer o smslere dikkat et.
hocam hesabı yeni açtım daha kartım bile gelmedi hesaba ibandan para yatırdım şuanda da 800 küsür para var dün akşam bi yemek söyledim vadesiz hesaptan kesmek yerine kredi kartından kesti onları yönetmenin bi yolu var mı

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Kredi kartı iade işlemleri şöyle oluyor
Peşin çekim yapıldıysa iade yapıldığı zaman peşin olarak kredi kartı limitinize yansıyor
Eğer taksit yaptıysanız banka her ay düzenli olarak sizden ürün bedelini çekip sonra + bakiyeye ekleyecek yani senin yapman gereken bişey yok bu işlemi banka otomatik yapıyor örnek (+200tl iade) diye gelir hesabına

hocam hesabı yeni açtım daha kartım bile gelmedi hesaba ibandan para yatırdım şuanda da 800 küsür para var dün akşam bi yemek söyledim vadesiz hesaptan kesmek yerine kredi kartından kesti onları yönetmenin bi yolu var mı
Kredi kartı ve banka kartı diye ikiye ayrılır bu kartlar fiziksel olarak 2 ayrı Kart olarak gelir kart numaraları ayrı olur banka kartı senin vadesiz hesabın olur içinde para olduğu müddetçe o parayı kullanırsın kredi kartı ise sana belirlenen limit olur o limitten kullanım sağlanır son ödeme günü onu ödersin aslında kart kullanımı çok basit düzenli olarak kullanılırsa kredi kartı bence güzel bişey ama kullanmasını bilene

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Kredi kartı iade işlemleri şöyle oluyor
Peşin çekim yapıldıysa iade yapıldığı zaman peşin olarak kredi kartı limitinize yansıyor
Eğer taksit yaptıysanız banka her ay düzenli olarak sizden ürün bedelini çekip sonra + bakiyeye ekleyecek yani senin yapman gereken bişey yok bu işlemi banka otomatik yapıyor örnek (+200tl iade) diye gelir hesabına

Kredi kartı ve banka kartı diye ikiye ayrılır banka kartı senin vadesiz hesabın olur içinde para olduğu müddetçe o parayı kullanırsın kredi kartı ise sana belirlenen limit olur o limitten kullanım sağlanır son ödeme günü onu ödersin aslında kart kullanımı çok basit düzenli olarak kullanılırsa kredi kartı bence güzel bişey ama kullanmasını bilene
öğrenicez inşallah hocam bilmeden zıpladık eşşek gibi bi mantığını kavrasam iyi olucak

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
öğrenicez inşallah hocam bilmeden zıpladık eşşek gibi bi mantığını kavrasam iyi olucak
Çok basit bende şuan 5/6 kart var galiba bende saymadım ama hepsinin kullanım yeri bende ayrı o yüzden çıkardım kullanıyorum zaman zaman kredi kartı ile ilgili istediğin herşeyi sorabilirsin

Top Bottom