Neler Yeni

Rehber Kripto Paralar Haram mı?

Sizce Kripto para haram mı? (konuyu okumadan cevaplayınız)

• Evet haram.

• Hayır helal.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
bakzaten bir borsacı adam o şirketi biliyor olması lazım bilgisiz biri bu şekilde yapamaz ama dediğin yönden biraz haklısın mesela atıyorum samsung firması bunun hisselerini alıp satman helal ama işte başka bir firmanın olmayabilir samsung firmasını bilmeyen vamrı yok .
Bunu zaten ayrıntılı açıkladım, sonraki açıklamamda ise daha da ayrıntıya indim. Benim anlatmaya çalıştığım ayrıntıyı fark ettiğinize sevindim. Daha önceki yani ilk açıklamanız yanlış anlaşılıyordu.
Bir şirketin hisse senedini ortaklık amacıyla almak başka, borsa piyasası için yüksek kar amacıyla almak daha da başkadır. Bu ince ayrıntıya dikkat etmeni tavsiye ederim.

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1

war20anty

80+ Bronze
Bir bakımdan yatırım ama nasıl yatırım. Elon Muskdan örnek verebilirim mesela. Adam bir yatırıyor milyar dolar milyon dolar artık her neyse piyasa uçuyor bir satıyor sonra parasına para katıyor piyasa dibe vuruyor. Zengini zenginleştiren sistem benim görüşümde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Caiz mi günah mı orasını Allah bilir şaibeli bir konu.

whoamii

80+ Silver
Kripto paralar teknik olarak borsaya girdiği için haram olup olmadığı konusu tartışılır çünkü islamda borsa helaldir. Bana göre haram gibi şeyler görüyorum dini kendinize göre yorumlamayın lütfen. İçinizde bir şüphe varsa girmeyin ama borsa islamda helaldir onu devamlı takip etmek gerekir bi emek ister. Lütfen kafanıza göre yorumlamayın.

Avolay

80+ Gold
Kripto para yatırım amacı kısmını bilmem ama Mining kısmı kesinlikle değildir bence :)

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kripto paralar teknik olarak borsaya girdiği için haram olup olmadığı konusu tartışılır çünkü islamda borsa helaldir. Bana göre haram gibi şeyler görüyorum dini kendinize göre yorumlamayın lütfen. İçinizde bir şüphe varsa girmeyin ama borsa islamda helaldir onu devamlı takip etmek gerekir bi emek ister. Lütfen kafanıza göre yorumlamayın.
Bu konuda ayet veya hadis gösterir misin? Yoksa birilerinin açıklamasına göre İslam'da kabul gördüğünü mü iddia ediyorsun. Nerede yazıyor kardeşim borsanın helal olduğu?
Neyse benden bu kadar anladım ki herkes sabit fikirli, kafasına göre yorumlasın o zaman!

whoamii

80+ Silver
Bu konuda ayet veya hadis gösterir misin? Yoksa birilerinin açıklamasına göre İslam'da kabul gördüğünü mü iddia ediyorsun. Nerede yazıyor kardeşim borsanın helal olduğu?
Neyse benden bu kadar anladım ki herkes sabit fikirli, kafasına göre yorumlasın o zaman!
Borsa bir nevi ticarettir diyanetin bununla alakalı sohbetlerini dinleyebilirsin.
Kara borsadan bahsetmiyoruz, borsa alıp satmak oluyor ve risk var ama şans işi değildir. Piyasayı gözlemlersin ona göre hesaplamanı yaparsın borsa şans işi değildir. Kripto paralarda da sen karşı tarafa sistemini kiralıyosun yani kiradan para alıyosun sonra bunu satıyorsun. tabii ki gelir oluyor ve zekatını vermen lazım ama teknik olarak ticaret olduğu için haram değildir diyanetin açıklamasına göre söylüyorum ben.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Tek kelimeyle HARAM.
Eğerki helal olsaydı elimdeki tüm parayı yatırırdım çok zor zarar ederdim zarar etsem bile elde tutardım er yada geç kara geçirirdim.

""İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir."

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Borsa bir nevi ticarettir diyanetin bununla alakalı sohbetlerini dinleyebilirsin.
Kara borsadan bahsetmiyoruz, borsa alıp satmak oluyor ve risk var ama şans işi değildir. Piyasayı gözlemlersin ona göre hesaplamanı yaparsın borsa şans işi değildir. Kripto paralarda da sen karşı tarafa sistemini kiralıyosun yani kiradan para alıyosun sonra bunu satıyorsun. tabii ki gelir oluyor ve zekatını vermen lazım ama teknik olarak ticaret olduğu için haram değildir diyanetin açıklamasına göre söylüyorum ben.
Kripto para kazmaktan ben hiç bahsetmedim, kazım işini karşı tarafa kiralıyorsun bu ayrı bir konu. Doğrudan kripto para ile kar etme amacıyla kripto paraya yatırım yapanlarla alakalı benim yazdıklarım.

whoamii

80+ Silver
Kripto para kazmaktan ben hiç bahsetmedim, kazım işini karşı tarafa kiralıyorsun bu ayrı bir konu. Doğrudan kripto para ile kar etme amacıyla kripto paraya yatırım yapanlarla alakalı benim yazdıklarım.
Alıp satıyorsun ticaret oluyor bu. Dediğim gibi borsa riskli fakat şans işi değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bu tür insanlardan uzak durun bence.
Adamın bilgisi var zaten adam şüpheli diyor kaynaklarla
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dayanağı yok yani kripto paranın arkasında bir devlet yok aynı zamanda sistem çökerse paraları da gider bununla ilgili çok olay vardı yanlış hatırlamıyorsam ama develt tanıdığı ve arkasında durdduğu zaman helal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,939
Üyeler
163,413
Son üye
mYagizo
Top Bottom