hocam altında bitcoinde talebe göre artıyor ve bitcoin dolara çevirip alabiliyorsunuzHaramdır . Şimdi nasıl haram anlatayım elle tutulur bir birimd eğil etherium gibi kripto paralar haramdır şimdi dolar aldığınızda yükseldiğinde elinizde bir para birimi var dokunabiliyorsunuz devir para ile dönüyor bunun azalması artması kesinlikle helaldir .
hisse senedi alıyoruz o artıyor o da haram ozaman diyenler olur onlarda şöyle hisse senedi aldığında o firmadan bir mal varlığın oluyor sen mesela sahte hisse senedi uygulamaları var onlar haramdır asıl gerçek hisse senedi alım satım helaldir siz hiç etherium ile bir ev araba alabilirmisiniz hangi ülkede kullanılıyor bir para birimi değildir .
bunların hiçbirini doğru bulmuyor iseniz bu ayete göre yorumlayın. ''Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap.” (Buharî, Büyü 3; Tirmizî, Kıyâme 60.)''
Hocam adam kara cahil, dilini yormana değmez.hocam altında bitcoinde talebe göre artıyor ve bitcoin dolara çevirip alabiliyorsunuz
boğuşmuyoruuz artık trde normalm olan ekonomik krizEkonomik krizlerle boğuştuğumuz doğru ama bir şey ya helaldir ya da haram durumdan duruma değişemez.
ona göre etheriumda öyle haram kardeşim para birimine çevirmek o şekilde değil bitcoin ve bütün kripto para birimleri asıl gerçek para birimi olmadığı için haramdır.hocam altında bitcoinde talebe göre artıyor ve bitcoin dolara çevirip alabiliyorsunuz
Haram çünkü yattığı yerden para geliyorSelamlar herkese!
Bildiğiniz gibi kripto paralar haram mı konusu çok tartışıldı ve artık bu tartışmaya son vermek istiyorum.
Kötü ticaretleri yapabilmek için takip edilemeyen paraya ihtiyaç duyanlar çıkartmıştır. Yani biz bu parayla uğraşırsak kötü niyetli insanlara yardım etmiş oluyoruz. Elle tutulamayan bir para ve dağıtım ağı merkezsiz bir şekilde.
Yukarıda söylediklerimi hiç söylememişim gibi düşünelim yani bu para hakkında haram mı helal mi diye karar veremeyelim beynimizde haram mı helal mi şüphesi olsun.
Bir ayette Allah şöyle buyurur: "Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap."
Daha önce helal olduğunu düşünen birisi olarak bu bilgileri öğrenince haram olduğuna emin oldum.
Bu videoyu izledikten sonra bu konuyu açma gereksinimi duydum
Edit: Eklemeyi unutmuşum şimdi ekliyorum. Dolar altın gibi elle tutulur paralar bir günde %10'dan fazla değer kaybedemez de değerlenemez de ama kripto paralar tamamen serbest bu konuda.
gerçek değilseler nasıl alışveriş https://www.coinkolik.com/turkiye-ve-dunya-genelinde-bitcoin-btc-kabul-eden-yerler/ona göre etheriumda öyle haram kardeşim para birimine çevirmek o şekilde değil bitcoin ve bütün kripto para birimleri asıl gerçek para birimi olmadığı için haramdır.
Bir açıdan bakmışsın olaya, ben iktisat (ekonomi) mezunuyum. Borsa o kadar hafife alınarak bakılacak bir şey değildir. Çoğu zaman spekülasyon yapılarak yüksek kazanç veya zararların mevcut olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Yani helaldir diyenler bunu neye dayandıradak söyleyebiliyor, ayetlerde ve hadislerde bu konuda bir açıklama doğrudan zaten yok ama belli bir ölçünün üzerinde faiz konusunda haram olduğuna hem fikir isen borsadan da uzak durman gerektiğini bilirsin. Bir şirketin hisse senedini ortaklık amacıyla almak başka, borsa piyasası için yüksek kar amacıyla almak daha da başkadır. Bu ince ayrıntıya dikkat etmeni tavsiye ederim.Haramdır . Şimdi nasıl haram anlatayım elle tutulur bir birimd eğil etherium gibi kripto paralar haramdır şimdi dolar aldığınızda yükseldiğinde elinizde bir para birimi var dokunabiliyorsunuz devir para ile dönüyor bunun azalması artması kesinlikle helaldir .
hisse senedi alıyoruz o artıyor o da haram ozaman diyenler olur onlarda şöyle hisse senedi aldığında o firmadan bir mal varlığın oluyor sen mesela sahte hisse senedi uygulamaları var onlar haramdır asıl gerçek hisse senedi alım satım helaldir siz hiç etherium ile bir ev araba alabilirmisiniz hangi ülkede kullanılıyor bir para birimi değildir .
bunların hiçbirini doğru bulmuyor iseniz bu ayete göre yorumlayın. ''Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap.” (Buharî, Büyü 3; Tirmizî, Kıyâme 60.)''
sen helal yapmaya mı çalışıyorsun dostum ?gerçek değilseler nasıl alışveriş https://www.coinkolik.com/turkiye-ve-dunya-genelinde-bitcoin-btc-kabul-eden-yerler/
anlamadığım için soruuyorum
hayırsen helal yapmaya mı çalışıyorsun dostum ?
Altın kar yapmak harici neden alınsın? Altınla ödeme seçeneği mi var? Ben Ekim 2019da araba alırken daha ucuzunu alıp 40000tllik altın aldım. Şimdi 60000tl yapıyor. Keşke etherium alsaydım. Şimdi paraya para demezdim.Böyle bir şey mümkün değil de, hadi diyelim mümkün olsun. Muhtemelen bu söylediğin amaçla altın alınıyorsa o da haram olabilir. Niyet de önemli demek istiyorum.
bu yönden bakmamalısın hisse senedi alım satım tamamı ile helaldir ama bu haram üretim yapan haram firmalar var onlar hariç.Bir açıdan bakmışsın olaya, ben iktisat (ekonomi) mezunuyum. Borsa o kadar hafife alınarak bakılacak bir şey değildir. Çoğu zaman spekülasyon yapılarak yüksek kazanç veya zararların mevcut olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Yani helaldir diyenler bunu neye dayandıradak söyleyebiliyor, ayetlerde ve hadislerde bu konuda bir açıklama doğrudan zaten yok ama belli bir ölçünün üzerinde faiz konusunda haram olduğuna hem fikir isen borsadan da uzak durman gerektiğini bilirsin. Bir şirketin hisse senedini ortaklık amacıyla almak başka, borsa piyasası için yüksek kar amacıyla almak daha da başkadır. Bu ince ayrıntıya dikkat etmeni tavsiye ederim.
kötü güm için alıyor bazı ,nsanlarAltın kar yapmak harici neden alınsın? Altınla ödeme seçeneği mi var? Ben Ekim 2019da araba alırken daha ucuzunu alıp 40000tllik altın aldım. Şimdi 60000tl yapıyor. Keşke etherium alsaydım. Şimdi paraya para demezdim.