Neler Yeni

Rehber Kripto Paralar Haram mı?

Sizce Kripto para haram mı? (konuyu okumadan cevaplayınız)

• Evet haram.

• Hayır helal.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Videoyu izlemedim ama bana göre de haram çünkü herkes konuşup istediği gibi paranın fiyatını arttırıp düşürüyorlar hiç adaletli ve eşit bir ortam değil gibi
Özetini yazim : Şuan bi dayanağı olmadığı için şuan haram ilerde olursa değil. Ancak ''Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap.” (Buharî, Büyü 3; Tirmizî, Kıyâme 60.)''

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O zaman TL de Haram Dolarda
TL ve dolar elle tutulan bir şey kripto para değil. kripto paranın merkezi yok diğerlerinin var. tl ve dolar bir günde %10'dan fazla değer kazanamıyor kripto para serbest.
bende önceden aynı düşüncedeydim.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Özetini yazim : Şuan bi dayanağı olmadığı için şuan haram ilerde olursa değil. Ancak ''Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap.” (Buharî, Büyü 3; Tirmizî, Kıyâme 60.)''
Ha bide dedikodu ile çıkıp indiği için fiyatı..

Buğrahan Mert

80+ Silver
Selamlar herkese!

Bildiğiniz gibi kripto paralar haram mı konusu çok tartışıldı ve artık bu tartışmaya son vermek istiyorum.

Kötü ticaretleri yapabilmek için takip edilemeyen paraya ihtiyaç duyanlar çıkartmıştır. Yani biz bu parayla uğraşırsak kötü niyetli insanlara yardım etmiş oluyoruz. Elle tutulamayan bir para ve dağıtım ağı merkezsiz bir şekilde.

Yukarıda söylediklerimi hiç söylememişim gibi düşünelim yani bu para hakkında haram mı helal mi diye karar veremeyelim beynimizde haram mı helal mi şüphesi olsun.
Bir ayette Allah şöyle buyurur:
"Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap."

Daha önce helal olduğunu düşünen birisi olarak bu bilgileri öğrenince haram olduğuna emin oldum.

Bu videoyu izledikten sonra bu konuyu açma gereksinimi duydum

Edit: Eklemeyi unutmuşum şimdi ekliyorum. Dolar altın gibi elle tutulur paralar bir günde %10'dan fazla değer kaybedemez de değerlenemez de ama kripto paralar tamamen serbest bu konuda.
Bana haram dediler knk ama bence sıkıntı yok

TALHA MURAT

80+ Silver
arkadaşlar borsa giib hisse senedi alıyorsun değeri artıyor azalıyor zengin oluyorsun buda haram ozaman yani veya dolar alıp değerinin artması gibi.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Selamlar herkese!

Bildiğiniz gibi kripto paralar haram mı konusu çok tartışıldı ve artık bu tartışmaya son vermek istiyorum.

Kötü ticaretleri yapabilmek için takip edilemeyen paraya ihtiyaç duyanlar çıkartmıştır. Yani biz bu parayla uğraşırsak kötü niyetli insanlara yardım etmiş oluyoruz. Elle tutulamayan bir para ve dağıtım ağı merkezsiz bir şekilde.

Yukarıda söylediklerimi hiç söylememişim gibi düşünelim yani bu para hakkında haram mı helal mi diye karar veremeyelim beynimizde haram mı helal mi şüphesi olsun.

Daha önce helal olduğunu düşünen birisi olarak bu bilgileri öğrenince haram olduğuna emin oldum.

Edit: Eklemeyi unutmuşum şimdi ekliyorum. Dolar altın gibi elle tutulur paralar bir günde %10'dan fazla değer kaybedemez de değerlenemez de ama kripto paralar tamamen serbest bu konuda.
Eline sağlık hocam evet haram. ❤️ :love:

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
TL ve dolar elle tutulan bir şey kripto para değil. kripto paranın merkezi yok diğerlerinin var. TL ve dolar bir günde %10'dan fazla değer kazanamıyor kripto para serbest.
bende önceden aynı düşüncedeydim.
Knk böyle bakış açısına böyle bakış açısı

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Haramın helalin ayırt edilemeyeceği dönemler bu dönemler olsa gerek!
Siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.
bence haram isteyen ünlü istediği gibi değiştirebiliyor

Excator23cm

80+ Gold
Ben anket sonuççlarını görmek için rastgele işaretledim

serialeris

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
980
İsim
Yusuf
Selamlar herkese!

Peki : D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,013
Üyeler
163,420
Son üye
BRKN67
Top Bottom