Ekran kartlarına etkisi ne olur onu bilemem ancak dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.
Vergi hukuku gereği yerellik ilkesine göre vergilendirilecek bu vatandaşlar muhtemelen. Ülke sınırları içersinde oturan vatandaşlar her türlü kazanç ve iratlarından ötürü tam mükelleftir.
Yok ben bayan etmem yok vermem diyecek olanlar için söyleyim vergi ziyai cezası yerseniz ve yasal süre içerisinde buna itiraz etmezseniz vergi bu sefer kesinleşir ve ödersiniz.
Neyse konudan kopmayalım. Bakanlık gönderdiği tebligat ile bilgileri istedi, diyelim ki şirketler yok dedi. Bu sefer bu şirketlere sosyal medya yasasında olduğu gibi önce para cezası verilir sonra da komple kapatmaya kadar gidebilir diye düşünüyorum.
Ekstradan bu vergiler için de naçizane düşüncemi belirteyim. Dolaysız vergilerin daha adil ve gelir dağılımını daha az bozduğunu düşünüyorum. Dolaylı vergiler sabit oranlı ve esnekliği düşük olduğu için düşük gelir seviyesindeki insanları çok zorluyor. Ancak gelir vergisi gibi subjektif ve geliri yakından takip edebilen dik müterakki vergiler bu yönden daha âdil ve garibanın sırtına daha az yük olmakta. Demem o ki, bi akıllı siz değilsiniz ki vergi vermeden kazanç elde edeceğinizi düşündünüz.
Kazanç varsa, vergi de vardır.