Neler Yeni

Kuduz aşısı olmalı mıyım?(Gidip Oldum)

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,559
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Gidin doktara görünün kuduz hafife alınmaz iș ișten geçerse tahtalı köyr yallah.

*CaptainVictory*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Zafer Baki Yıldız
Dostlar selamlar. Bugün sokakta bir kedi gördüm oturuyordu kendini temizliyordu. Seveyim dedim gittim başını okşadım. İlk 3 4 saniye bir şey yapmadı sonra bir anda tırmık attı kerata. Ani refleksle kolumu çektiğim için çok küçük bir yara izi oldu ama kan aktı biraz. Öncesinde de kendini yaladığı için tırnağında salya olabilir. Kuduz gibi durmuyordu ama internette çok korkunç şeyler okudum ilk 72 saatte yaptırmazsak daha yapacak hiçbir şey kalmıyormuş. Sizce ne yapmalıyım b#ku b#kuna gitmeyeyim şimdi🤣
daha önce tetanoz aşısı oldun mu hocam

Repaer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Samet
Kuduz salyadan gecen bir hastalık. Kedilerde patisini yalayıp kendini temizliyor yani tırnaklarınida salya geçiyor. Son zamanlarda ulkemizde kuduz vakaları arttı. Ne olur ne olmaz bir aşi olun derim

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Mert Aksu
😢
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten evdeki kedim beni paramparça ediyor her gün de sokak kedisi olunca içime kurt düştü

Bu illetin belirti göstermeyip 19 yıl sonra ortaya çıktığı bir vaka varmış😮
hocam gidin vurulun 1 tane kuduz iğnesi iğneden mi korkuyorsunuz koskoca adamsınız 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Kerem Macit
Dostlar selamlar. Bugün sokakta bir kedi gördüm oturuyordu kendini temizliyordu. Seveyim dedim gittim başını okşadım. İlk 3 4 saniye bir şey yapmadı sonra bir anda tırmık attı kerata. Ani refleksle kolumu çektiğim için çok küçük bir yara izi oldu ama kan aktı biraz. Öncesinde de kendini yaladığı için tırnağında salya olabilir. Kuduz gibi durmuyordu ama internette çok korkunç şeyler okudum ilk 72 saatte yaptırmazsak daha yapacak hiçbir şey kalmıyormuş. Sizce ne yapmalıyım b#ku b#kuna gitmeyeyim şimdi🤣
Benzer bir olay yaşamıştım ben de. Doktor tanıdıklara sorunca tedbir amaçlı olsun demişlerdi kuduz aşısını. Endişe etmene gerek yok ama vurulsan iyi olur senin için.

Faoflame

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ahmet
o zaman sıkıtı olmaz endişelenme
Hocam tetanoz nasıl kuduzu engellesin ki? Ben de istediğimden değil yani zahmet hastane uzak olduğum yere. Ama işte çok öldürücü olduğu için bu kadar dert ettim. Çok saçma bir ölüm sebebi olur açıkçası kedi sevdim diye ölmek istemem🤣

Öyle yapacağım artık iğne pek haz ettiğim bir şey değil ama sağlık bu. Bu arada tedarik sorunu varmış umarım öyle bir sorunla karşılaşmam.

*CaptainVictory*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Zafer Baki Yıldız
Hocam tetanoz nasıl kuduzu engellesin ki? Ben de istediğimden değil yani zahmet hastane uzak olduğum yere. Ama işte çok öldürücü olduğu için bu kadar dert ettim. Çok saçma bir ölüm sebebi olur açıkçası kedi sevdim diye ölmek istemem🤣

Öyle yapacağım artık iğne pek haz ettiğim bir şey değil ama sağlık bu. Bu arada tedarik sorunu varmış umarım öyle bir sorunla karşılaşmam.
Reis geçen sene işe girerken tetanoz aşısı vurduruyorlardı.
Bir gün iş yerinde moladeyken yanıma kedi geldi bende sevdim elime tırmalamıştı o an bende çok korkmuştum ama araştırdıktan sonra tetonoz aşısının kuduzdan koruduğunu farkettim ve rahatladım.
Hala yaşıyorum ( Ah lanet olsun :D )

UmutG48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Umut Göncü
Kolonya döktüysen sorun yok alkol bakterileri öldürür

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Hocam şahsen kuduz olacağınızı veya zehirleneceğinizi felan düşünmüyorum bence hayvan görünüşünden felan az çok belli ederdi ancak yine de varsa tanıdığınız doktora veya aile hekimine bi sorun onların vereceği cevaba göre aşı olur veya olmazsınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yusuf Bayraktar
Gitme diyemem bir şey olmaz diyen 2 gün de gg olabiliyor. Ne olur ne olmaz git doktoruna. Son pişmanlık fayda vermez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,719
Üyeler
161,329
Son üye
annymos
Top Bottom