Neler Yeni

Kulaklık ve hoparlörden gelen sinir bozucu cızırtı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
ŞAHİN ALTINTAŞ
Öncelikle herkese merhaba ve formumuz hayırlı olsun. Benim sorunum şu ki bilgisayarıma kulaklık ve hoparlör bağladığım zaman çok ince bi cızırtı var. Bazı kulaklıklarda az bazı kulaklılarda biraz daha fazla cızırtı oluyor. Oyunlarda ses kasarken problem yaratıyor. Diğer türlü katlanılmayacak gibi değil ama sinir bozucu işte. Nasıl çözerim acaba bu problemi. Şimdiden teşekkürler.
Sistem özellikleri :
İşlemci : AMD Ryzen5 3600
Anakart : Gigebyte b450 auors m
Psu : Gigabyte B700H 700 watt
Ram : XPG gammix D30 8+8 16gb 3000mhz dual kit
Gpu : Sapphire rx 570 8gb pulse çift fan modeli
SSD : XPG sx600 pro 512 gb.
Kasa : Gametech zeus.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Öncelikle herkese merhaba ve formumuz hayırlı olsun. Benim sorunum şu ki bilgisayarıma kulaklık ve hoparlör bağladığım zaman çok ince bi cızırtı var. Bazı kulaklıklarda az bazı kulaklılarda biraz daha fazla cızırtı oluyor. Oyunlarda ses kasarken problem yaratıyor. Diğer türlü katlanılmayacak gibi değil ama sinir bozucu işte. Nasıl çözerim acaba bu problemi. Şimdiden teşekkürler.
Sistem özellikleri :
İşlemci : AMD Ryzen5 3600
Anakart : Gigebyte b450 auors m
Psu : Gigabyte B700H 700 watt
Ram : XPG gammix D30 8+8 16gb 3000mhz dual kit
Gpu : Sapphire rx 570 8gb pulse çift fan modeli
SSD : XPG sx600 pro 512 gb.
Kasa : Gametech zeus.
Bir elektrik kontrol kalemi ile kasada metal yüzeylere dokunun elektrik kaçağı varmı kontrol edin. Yine prizi kontrol edin topraklama hattı varmı? Topraklama sız elektrik kullanıyor olmanız muhtemel. Bunlar dışında ses entegresi ve kapasitörler kontrol edilmeli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
ŞAHİN ALTINTAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir elektrik kontrol kalemi ile kasada metal yüzeylere dokunun elektrik kaçağı varmı kontrol edin. Yine prizi kontrol edin topraklama hattı varmı? Topraklama sız elektrik kullanıyor olmanız muhtemel. Bunlar dışında ses entegresi ve kapasitörler kontrol edilmeli.
Ustam çok teşekkür ederim yanıtım için. Kasada elektrik kaçağı yok, topraklamada da sıkıntı yok ana kart ise yeni. Sistemi kuralı 2 ay olmadı. Ne yaptıysam çözemedim sorunu.

heKKin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Enes Keskin
aynı sorun bende de var bilen varsa yardımmm!

tns1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Oğuz
Rahatsız olduğunuz şeyin adı Dip ses diye geçiyor. Bu isimle aratırsanız onşarca farklı çözüm yolu var. Araştırın derim.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Ustam çok teşekkür ederim yanıtım için. Kasada elektrik kaçağı yok, topraklamada da sıkıntı yok ana kart ise yeni. Sistemi kuralı 2 ay olmadı. Ne yaptıysam çözemedim sorunu.
Bu gibi şeyler genelde aynı elektrik faz hattından çok amper çekildiğinde meydana gelir örneğin eski model otomobillerde ses sisteminden gelen uğultu gibi teyp kapanınca bu ses kesilir. Anakartınızın garantisi devam ediyorsa başka bir "evde" test edin sorun halen mevcut ise kanıt için video kaydı alıp servise gönderin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
ŞAHİN ALTINTAŞ
Herkese cevapları için teşekkür ederim tavsiyelerinizi ve denemediğim yöntemler varsa onlarıda deneyeceğim sağoun :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
ŞAHİN ALTINTAŞ
Bu arada m,krofon bağlı olmadığı halde de bu cızırtı var. Her türlü var yani.

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Ses ayarlarından Hat sesini kapatın.

Top Bottom