Solveig
80+
- Reaksiyon skoru
- 19
Merhaba dostlar yeni bir kasa topluyorum ama bir çıkmazdayım ekran kartını psu'yu değiştirdim fakat bütün parçaları toplu bir şekilde değil de tek tek alabiliyorum aldığım ekran kartı işlemcim yüzünden darboğaz yapıyor ben de nasıl olsa kasamı da değiştireceğim için kasama sığmayan bir sıvı soğutucu aldım duyduğuma göre alacağım işlemci için sıvı soğutma şartmış maalesef kasayı anakartı ve işlemciyi değiştirmem gerekiyor ama çözüm olarak en azından diğer parçaları değiştirebilene kadar kule tipi soğutucu işime yarar mı idare eder mi merak ediyorum sistemim:
Kasa: Asus tuf gaming gt301
Anakart: Asus tuf gaming b450m pro s
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: Hyper x 8x2
Ekran kartı: Msi 6800 gaming x
Soğutucu: Amd wraight prism 92mm
Sizce kule tipi soğutma alacağım işlemci olan ryzen 5 5800x'i idare eder mi yoksa bütçemi tamamladıktan sonra diğer parçaları mı değiştireyim? Şu an darboğaz yaptığı için oyun oynamaktan keyif aldığım söylenemez vsr açık olmasına rağmen ekranda yırtılmalar oluşuyor.
Kasa: Asus tuf gaming gt301
Anakart: Asus tuf gaming b450m pro s
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: Hyper x 8x2
Ekran kartı: Msi 6800 gaming x
Soğutucu: Amd wraight prism 92mm
Sizce kule tipi soğutma alacağım işlemci olan ryzen 5 5800x'i idare eder mi yoksa bütçemi tamamladıktan sonra diğer parçaları mı değiştireyim? Şu an darboğaz yaptığı için oyun oynamaktan keyif aldığım söylenemez vsr açık olmasına rağmen ekranda yırtılmalar oluşuyor.