Yardım Kullandığım Cihaz çok yavaş sebebi ne ola bilir

Reaksiyon skoru
0
Tüm Donanım Arşivi Üyelerine Selamlarımla..

Efendim Konuya direk giriş yapmak istiyorum kullanmış olduğum laptop özelliklerini aşağıda paylaşıp sizlerden neden bu kadar zorlandığı hakkın da bilgiler ve öneriler almak ümidi ile konuyu açmış olduğumu belirtmek istiyorum.
Ve hepsinden önce geçmiş bayramınızı kutlarım ve iyi forum diler yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
Sorunlar !!!

1- Kesinlikle başlıca sorun aşırı derece yavaş olması ve buna ne yaptıysam çözüm bulamamış olmam.
2- Knight Online ve Cs 1.6 gibi oyunlarda bile oldukça donuk ve kendimce söylemem gerekirse gerekli olan performansı sunmaması
3- Tarayıcılar da gezinirken başka bir uygulama ve programı açmak için baya zaman kaybettirmesi yani oyunsa oyun sadece tarayıcı ise tarayıcı için çalışıyor..!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Resimler ve Özellikleri [Cihaz]!!

Ekler

• 1..png
    1..png
    263.7 KB · Hit: 39
  • 2.png
    2.png
    86.4 KB · Hit: 43

Efendim Konuya direk giriş yapmak istiyorum kullanmış olduğum laptop özelliklerini aşağıda paylaşıp sizlerden neden bu kadar zorlandığı hakkın da bilgiler ve öneriler almak ümidi ile konuyu açmış olduğumu belirtmek istiyorum.
Ve hepsinden önce geçmiş bayramınızı kutlarım ve iyi forum diler yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
Sorunlar !!!

1- Kesinlikle başlıca sorun aşırı derece yavaş olması ve buna ne yaptıysam çözüm bulamamış olmam.
2- Knight Online ve Cs 1.6 gibi oyunlarda bile oldukça donuk ve kendimce söylemem gerekirse gerekli olan performansı sunmaması
3- Tarayıcılar da gezinirken başka bir uygulama ve programı açmak için baya zaman kaybettirmesi yani oyunsa oyun sadece tarayıcı ise tarayıcı için çalışıyor..!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem genel olarak berbat. O işlemci zaten sadece tarayıcı açsan bile gücü yeter mi tartışılır. RAM desen 2GB, arkada hiçbir uygulama tutamaz.

Önerebileceğim tek şey sisteme SSD tak günlük işleri hızlandırır biraz farkını görürsün. RAM ve işlemci zaten değişmez mecbur idare edeceksin.

Arkadaşlar yeterince gömmüş, bu sistemin açıldığına şaşırmak lazım siz bir de Windows 10 kurmuşsunuz.

8.1, hatta 7 deneyin.

Senin de 2 GB RAM'in olsa ve sana da Windows 10 kursak sen de yavaşlarsın.
peki ne yapmamı önerirsin format biraz olsa rahatlatır mı ? xp veya 7 gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar yeterince gömmüş, bu sistemin açıldığına şaşırmak lazım siz bir de Windows 10 kurmuşsunuz.

8.1, hatta 7 deneyin.
teşekkür ederim bunu yapacağım peki biraz daha etkisi ola bilir mi ?

Sorunlar !!!

yalnızca google 1.5 gb raminizi alıyor zaten. 2 gb ram windows 10 da yetersiz.

Sistem genel olarak berbat. O işlemci zaten sadece tarayıcı açsan bile gücü yeter mi tartışılır. RAM desen 2GB, arkada hiçbir uygulama tutamaz.

Önerebileceğim tek şey sisteme SSD tak günlük işleri hızlandırır biraz farkını görürsün. RAM ve işlemci zaten değişmez mecbur idare edeceksin.
evet mecburiyetten şuan idare ediyorum ama bir de bana sorun :) saç tellerim gri den beyaza doğru ilerliyor :D

8.1, hatta 7 deneyin.
İntel atoma Win 10 64 bit kurdum geçen, çok riskli oldu 😂

O işlemcilere XP falan kurulmuyordu, Win 7 den emin değilim. Bence modlanmış Win 10 versiyonları kullanılabilir.

Windows 7 ya da 8.1'e bile geçiş yapsan sorunlar yaşatabilir.
Tavsiye ; RAM Yükselt ( gömülü ise bir şey yapamazsın ( gömülü : RAM değişmez ) )

sen bunu acilen tören eşliğinde gönder :kekw:
ilk imkanım olduğun da düşünüyorum Donanım arşivi sayesin de 3 - 4 ay içerisin de güzel bir miktar birikim ile oyun performans adında bir sisteme sahip olmayı hedefliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O işlemcilere XP falan kurulmuyordu, Win 7 den emin değilim. Bence modlanmış Win 10 versiyonları kullanılabilir.
biraz daha açar bilir misin pek anlamadım modlanmış win nereden bula bilirim

İşlemci dile gelip bırakın lan beni dedi mi :D

Aslında GhostSpectre'nin 8.1 Potato Edition ISO'su var, o denenebilir. Güvenli değil falan diyorlar da amaaan güvenilir ne kaldı zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,967
Üyeler
185,357
Son üye
ismail37
Geri