Kullanılabilir ram miktarı sorunu

Eyyubi

80+
Reaksiyon skoru
52
Arkadaşlar nolur bilen biri yardım etsin 16gb ram var 7gb okuyuor sadece apu sistem olduğu için fakat apu devre dışı veb bellek üst sınırı belirlediğim zaman falan yine düzelmiyor yok mudur biosdan veya başka yerden farklı bi çözümü nolur yardım edin

Var işlemci pinlerine bak yamulmuşlarmı.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-03-12 154602.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-12 154602.png
    18 KB · Hit: 41
Sisteminizdeki ram 8*2 olarak mı bulunmakta yoksa tek modül 16gb ram olarak mı?

İkisininde voltaj değerleri,çalışma frekansları vb. teknik özelliklerini yazar mısınız ?
zaten amd uyumlu ram ikiside tıpa tıp aynı ramler uyumlulukta bi sıkıntı yok
ramtech ddr3 1600mhz amd uyumlu 8gb 1.5V

zaten amd uyumlu ram ikiside tıpa tıp aynı ramler uyumlulukta bi sıkıntı yok
ramtech ddr3 1600mhz amd uyumlu 8gb 1.5V
Bios güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Aksi halde bios'tan apu kartına ayrılan ram miktarını düşürebilirsiniz.

Bios güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Aksi halde bios'tan apu kartına ayrılan ram miktarını düşürebilirsiniz.
bios güncel şu an ve apuya ayrılan miktarı nasıl düşüreceğim (apuyu da devre dışı bıraktım)

bios güncel şu an ve apuya ayrılan miktarı nasıl düşüreceğim (apuyu da devre dışı bıraktım)
Sisteminizde ekran kartı yok ise apu'ya bellek ayrılmak zorunda
Her modele göre değişebilir fakat "entegre grafik paylaşılan bellek" veya "ıntegrated graphics share memory" olarak bu ayarı bulabilirsiniz ve değerini düşürebilirsiniz.

Her modele göre değişebilir fakat "entegre grafik paylaşılan bellek" veya "ıntegrated graphics share memory" olarak bu ayarı bulabilirsiniz ve değerini düşürebilirsiniz.
sistemde ekran kartı var ama yine de apuya ayırıyor fakat deneyeceğim teşekkür ederim

oldu ama 1gb farketti neyse en azından kapasitenin yarısını kullanabiliyorum artıık :)

Geri