Neler Yeni

Çözüldü✓ Kullanımıma göre hangisine öncelik vermeliyim Cpu/Gpu

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Merhaba Şuanki sistemim detaylı olarak bu:

Kasa: NZXT H5 Flow (1 egzoz 1 Gpu'ya üfleyen Önde 2 tane 140mm)
Anakart: Asus Prime X570-P
Ekran Kartı: Zotac 3060ti Twin Edge 8 GB Oc Edition
İşlemci: Ryzen 5 5600x
RAM: Kingston Fury Beast 8GB 3600Mhz CL17 x4
M.2 SSD C disk : Samsung 980 Pro 500GB
M.2 SSD D disk : Samsung 980 Pro 2TB with Heatsink
Power Supply: Corsair CX600 [ Ara sıra açılmama sorunu yaptı Yeni Psu aldım daha takmadım (NZXT C750 Bronze 750W) ]
İşletim sistemi: Win10
Monitör/TV: Samsung 55" Neo Qled 4K 120Hz

Bu Sistem iş yerinde kullanılıyor ve kritik bir role sahip, sistemde herhangi bir kasma donma çökme olduğu zaman müşteriler yığılıyor çok kalabalık bir ortam oluşuyor, bir an önce işi halledip müşteriyi gönderip diğer müsteri ile ilgilenilmesi gerekiyor.

Aynı anda birden fazla işlem yaptığında donabiliyor sistem, bunu mümkünse tamamen önlemem lazım.

Zaten Hiç oyun oynanmıyor, sadece gün içinde sahilde 4K 120hz TV ile 4K 60Fps Gopro Videolarını oynatıyorum (bazende 5.4K), Videoyu Sd Card'tan Bilgisayara atıyorum, Oynatıyorum, USB belleğe kopyalıyorum(Her zaman değil genelde Sd Card ile Müşterinin Telefonuna atıyorum) döngü sabah 8.30 dan akşam 6.30 a kadar neredeyse hiç durmadan devam ediyor. Duruma göre akşam o videoların bazıları ile edit yapıyorum.

Sorum: Bu sistemin benim kullanılışıma göre en çok yüklendiği ve yükseltirsem benim için daha mantıklı olacak bileşeni nedir? Cpu'mu Gpu'mu yada başka bileşenler mi?

Eğer işlemci ise
Ryzen 9 5950x yada Ryzen 7 5800x3d almayı ve güzel bir sıvı soğutma düşünüyorum.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Fırat divitci
İstersen ikinci elden r9 5900x falan bak, bilgisayar çok yoğun kullanılıyor diyorsan. Neden donduğunu tam anlamadım ama oyun oynamıyor veya render almıyorsan ekran kartıyla işin olduğunu sanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mehmet Maytahan
yüksek çözünürlüklü video açtığında işlemciden kullanıyorsa işlemcinin bir çok işlemi de yanın da yapmaya çalışınca takılması normal, nvidia denetim masasından video oynatmayı ekran kartına verilebiliniyorsa takılma sorunlarından kurtulursunuz diye düşünüyorum.

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yılmaz Hepkorucu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yüksek çözünürlüklü video açtığında işlemciden kullanıyorsa işlemcinin bir çok işlemi de yanın da yapmaya çalışınca takılması normal, nvidia denetim masasından video oynatmayı ekran kartına verilebiliniyorsa takılma sorunlarından kurtulursunuz diye düşünüyorum.
Onu deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstersen ikinci elden r9 5900x falan bak, bilgisayar çok yoğun kullanılıyor diyorsan. Neden donduğunu tam anlamadım ama oyun oynamıyor veya render almıyorsan ekran kartıyla işin olduğunu
R9 5950x ile arasındaki fiyat farkına değmeyecekse R9 5900x daha mantıklı gibi duruyor

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Fırat divitci
Onu deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

R9 5950x ile arasındaki fiyat farkına değmeyecekse R9 5900x daha mantıklı gibi duruyor
Uygun fiyatlara bulabilirsin. Yakın zamanda AM5 geçtim. Ben 7.500tl'den satmayı planlıyorum mesela r9 5900x'i. O civarlara bulabilirsin bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: Deep
Top Bottom