Neler Yeni

Kur'an'da evrimden bahsetmesi

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,372
İsim
Hakan
Maymun yazmasına gerek yok. Zira maymundan önce ağaç kırıcısı mı ne ondan önce de su kertenkelesi. Bunlar hep insanın atası olarak kabul edilir.
Bu Adem/Havva ve İrade kavramına terst düşüyor, tevrat da bir hikayeden bashedilir, Adem soyu ile homosapienlerin üremesi sonucu bu türün oluştuğu ama maymundan evrimleşmek mantıksız gelir, ortak atamız alaktır bana göre her canlı hücreden oluşur isterse canlı olmasınlar diğer türler sadece bize yakın.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Yaratmak yoktan var etmek demektir evet ama yaratmak yoktan bi'anda var etmek demek değildir. Ona bakarsan Kur'an'da sizi nutfe(zigot)'den yarattı ayetleri de vardır. Zigot anne karnında sıfırdan mı oluyor?
Topraktan yaratılma veya anne karnındaki bebeğin büyüme aşamaları olabilr dostum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu Adem/Havva ve İrade kavramına terst düşüyor, tevrat da bir hikayeden bashedilir, Adem soyu ile homosapienlerin üremesi sonucu bu türün oluştuğu ama maymundan evrimleşmek mantıksız gelir, ortak atamız alaktır bana göre her canlı hücreden oluşur isterse canlı olmasınlar diğer türler sadece bize yakın.
Şimdi ben sana kesin cümleler kuramam çünkü milyonlarca yıl öncesine gidemem :)
Ama maymunla DNA'mızın %98 aynı olması evrimi kuvvetlendiriyor.
Birde Afrika şempanzesinin DNA'sı ile 7 ortak retrovirüsümüz ABD şempanzesi ile 5 ortak retrovirüsü var.

İkincisi evrim Hz.Adem'in yaratılışı ile ters düşmez.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Şimdi ben sana kesin cümleler kuramam çünkü milyonlarca yıl öncesine gidemem :)
Ama maymunla DNA'mızın %98 aynı olması evrimi kuvvetlendiriyor.
Birde Afrika şempanzesinin DNA'sı ile 7 ortak retrovirüsümüz ABD şempanzesi ile 5 ortak retrovirüsü var.

Farenin genleri de insana çok benzer mesela.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
İrade oluşamaz da gelişemez de
Böyle bir şeyden "kesin" olarak bahsedemeyiz çünkü insanlık olarak hala araştırdığımız bir şey.
Niye o zaman sadece Kur'an'ın üstün tuttuğu insan sadece akıl geliştirdi? Niye başka hayvanlar atom bombası yapmıyor?
Evrim kaotik bir şekilde olur, her canlı da gelişecek diye bir şey yok. Sadece insanlarda bu denli gelişmesinin sebebinin açıklamasını hala daha kesin olarak bilmiyoruz bilim olarak fakat yukarıda da bashettiğim insanın yaşam alanını deüiştirip savan alanına yerleşip iki ayak üstüne kalkması gibi etmenlerin bunun sebebii olduğu düşünülüyor.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,372
İsim
Hakan
Hocam açıklasanız bunu.

Böyle bir şeyden "kesin" olarak bahsedemeyiz çünkü insanlık olarak hala araştırdığımız bir şey.
Kesin derim gidip de maymun gördüğü sandalyeyi ne yaratır ne de yapar

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Hocam açıklasanız bunu.

Kesin derim gidip de maymun gördüğü sandalyeyi ne yaratır ne de yapar
Benim kastettiğim bu değil, siz iradenin gelişemez bir şey olduğunu söylüyorsunuz. Ben de diyorum ki şu an bunun kesin bir açıklamaso yok, bilemiyoruz tam olarak.

Top Bottom