Neler Yeni

Kur'an'da evrimden bahsetmesi

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam ben gene arada kaldım Adem ilk bilinçli insan mı yoksa ilk insan mı?
Hocam Kur'an'da insanın kategorisine girmesi için bilinci olması lazım zaten.Yani Kur'an'a göre ilk insandır.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam kendinizi ateistlere evrimin İslam la çelişmediğini veya nasıl olduğunu ispatlamaya zorlmayın. Kendinizi de zorlamayın. Balıktan da gelsek maymundan da gelsek Dünya'daki görevimiz amacımız belli.
Evrimi tam anlamak zorunda değilsin ki kasma.

Sadece şunu söyleyebilirim kesin olarak:

Kur'an'da Hz.Adem ilk insan olarak tabir edilmiyor. Yahudilik ve zamanın baskıcı kiliselerinden bu bilgi bize transfer oldu.
İki Kur'an'da evrimle çelişen bir ayet dahi yok. Aksine Nuh 14 gibi destekleyen ayetler var.

İlk insan, ilk bilinçli insan bunları düşünmek çok da önemli değil aslında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Knk Adem'in daha kanıtı yok iken adem hakkındaki bilgileri tartışmak bana saçma geliyor önce adamın varlığını kanıtlasak daha iyi olur sanki

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,357
İsim
Hakan
Hocam Kur'an'da insanın kategorisine girmesi için bilinci olması lazım zaten.Yani Kur'an'a göre ilk insandır.
Hocam gene anlamadım, ben bu sebepten evrimin insan kısmını kabul etmeyeceğim, peki ortak ata nası oluyor her türün ortak atası bu Kur'anla çelişmiyor mu

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam gene anlamadım, ben bu sebepten evrimin insan kısmını kabul etmeyeceğim, peki ortak ata nası oluyor her türün ortak atası bu Kur'anla çelişmiyor mu
Niye çelişsin?Aksi bir ayet var mı?Benim anlattığım tezde yine Hz.Adem'in babası yok ve yine topraktan yaratıldı diye geçer.Videoda da bahsediyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Sana absürt gelebilir ama yer yüzünde tek akıl sahibi türün bizler ve Kur'an'ın ve Allah'ın eşrefi mahlukat olarak mevkilendirdiği insanı düşününce aklın (her şeyin gerçi) Allah tarafından verildiği bana çok mantıklı geliyor.
Sana veya bana göre mantıklı demek bir kanıt veya tartışma değil ben bir kanıt istedim sana göre öyle olabilir ben bilimsel bir şey istemistim

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,357
İsim
Hakan
Niye çelişsin?Aksi bir ayet var mı?Benim anlattığım tezde yine Hz.Adem'in babası yok ve yine topraktan yaratıldı diye geçer.Videoda da bahsediyor zaten.
Yok hocam onu anlamadım ademin soyu ile homosapienler mi üredi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sana veya bana göre mantıklı demek bir kanıt veya tartışma değil ben bir kanıt istedim sana göre öyle olabilir ben bilimsel bir şey istemistim
Çok saçma bir şey istiyorsun ama şu an. Yüz binlerce yıl önce yaşamış birini sana nasıl bulalım? Tövbe tövbe ya. Yine sinirlerim hopladı.

Top Bottom