Neler Yeni

Kürek Kemiği Kas Yırtılması Nasıl Geçer?

Gjhnffkfv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deminghg hnbbjb
Arkadaşlar 6 ay önce sol kolumu esneme amaçlı hızlıca geriye doğru salladım ve o günden beri sol kürek kemiğim biraz ağrıyor ve sol kolumu geriye kaldırınca garip bir his oluşuyor ve sürtünme benzeri bir şey oluyor. Bu nedenle de doktora gittim ve kürek kemiği ve omuzu bir birine bağlayan kasta bir yırtılma olduğunu söyledi. Zamanla geçme ihtimali var mı sizce eski haline dönmesi için ne yapmalıyım? Not: Doktor Kendiliğinden Geçebileceğini söyledi fakat ben yinede size sormak istedim!

Son düzenleme:

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,626
İsim
Kerem Çavuş
doktor kasta yırtılma olduğunu söyleyip tedavisini nasıl olduğunu söylemedi mi

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,626
İsim
Kerem Çavuş
kas yırtılması çok ufak değilse kendiliğinden geçme ihtimali var fakat kendiliğinden iyileşemeyecek durumdaysa da ilerleyerek cerrahi müdahale gerektirebilir 1 2 hafta daha takıl duruma göre zaten gelişmeyi fark edersin ona göre tekrar doktora gidersin

Gjhnffkfv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deminghg hnbbjb
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kas yırtılması çok ufak değilse kendiliğinden geçme ihtimali var fakat kendiliğinden iyileşemeyecek durumdaysa da ilerleyerek cerrahi müdahale gerektirebilir 1 2 hafta daha takıl duruma göre zaten gelişmeyi fark edersin ona göre tekrar doktora gidersin
Ya sadece kolumu yanlış biçimde arkaya attığım için oldu be 😣 Aslında çok saçma bu durum bence. Boşu boşuna kaşı yırttım. Sizce geçme ihtimali var mı egzersiz ile?

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,626
İsim
Kerem Çavuş
Ya sadece kolumu yanlış biçimde arkaya attığım için oldu be 😣 Aslında çok saçma bu durum bence. Boşu boşuna kaşı yırttım. Sizce geçme ihtimali var mı egzersiz ile?
tam tersi geçicekse egzersizsiz geçer dinlenmesi lazım çok yorma duruma göre bakarsın ağrı geçmezse ilaç krem vb tedavisiyle de çözülebilir ilerlemişse cerrahi müdahale gerekebilir ama geçer muhtemelen kolunu arkaya attığın için çok bişey olmuş olduğunu sanmıyorum

BeKo'O

80+ Silver
Küçük yırtılma veya lif kopmalarında genellikle kendiliğinden geçiyor. Benim de arkadaşın geçen ön kolda lif koptu (en azından biz böyle düşünüyoruz) ağırlık kaldırırken baya sıkıntı çekiyordu ama kolunu dinlendirdi buz tedavisi yaptı devamlı filan ortalama 2-2 buçuk haftada iyileşti. Kolunuzu yormayın ve spora ara verin bi süre. Evde Yapılabilecek basit tedaviler araştırın. Muhtemelen iyileşir bir kaç hafta içinde geçmiş olsun.

Gjhnffkfv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deminghg hnbbjb
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tam tersi geçicekse egzersizsiz geçer dinlenmesi lazım çok yorma duruma göre bakarsın ağrı geçmezse ilaç krem vb tedavisiyle de çözülebilir ilerlemişse cerrahi müdahale gerekebilir ama geçer muhtemelen kolunu arkaya attığın için çok bişey olmuş olduğunu sanmıyorum
Yani şu şekilde söyleyeyim sol kolumu arkaya götürdüğümde çok hafif ağrı veya batma gibi bir his oluyor ve diğer kolumda olmayan garip bir gıcırtı sesi geliyor sence geçme ihtimali yüksek midir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Küçük yırtılma veya lif kopmalarında genellikle kendiliğinden geçiyor. Benim de arkadaşın geçen ön kolda lif koptu (en azından biz böyle düşünüyoruz) ağırlık kaldırırken baya sıkıntı çekiyordu ama kolunu dinlendirdi buz tedavisi yaptı devamlı filan ortalama 2-2 buçuk haftada iyileşti. Kolunuzu yormayın ve spora ara verin bi süre. Evde Yapılabilecek basit tedaviler araştırın. Muhtemelen iyileşir bir kaç hafta içinde geçmiş olsun.
Çok saolun 😊 Umarım dediğiniz gibi geçer. 6 aydır tam geçmedi hala bazı ufak ağrı gibi hisler oluyor kolumu geriye doğru hareket ettirdiğimde.

Peki geçmesi. 2-3 yıl kadar sürmez değil mi yani o kolumu zorlamazsam?

6 ay’a kadar geçer mi peki?

Son düzenleme:

BeKo'O

80+ Silver
Yani şu şekilde söyleyeyim sol kolumu arkaya götürdüğümde çok hafif ağrı veya batma gibi bir his oluyor ve diğer kolumda olmayan garip bir gıcırtı sesi geliyor sence geçme ihtimali yüksek midir?

Çok saolun 😊 Umarım dediğiniz gibi geçer. 6 aydır tam geçmedi hala bazı ufak ağrı gibi hisler oluyor kolumu geriye doğru hareket ettirdiğimde.

Peki geçmesi. 2-3 yıl kadar sürmez değil mi yani o kolumu zorlamazsam?

6 ay’a kadar geçer mi peki?
Yani iş ciddi değilse 6 ayda kesin geçer ama uzun süredir bi ağrı bi acı varsa doktora başvurmanızı öneririm daha da kötüye gitmesin.

Gjhnffkfv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deminghg hnbbjb
Yani iş ciddi değilse 6 ayda kesin geçer ama uzun süredir bi ağrı bi acı varsa doktora başvurmanızı öneririm daha da kötüye gitmesin.
Fazla ağrı yok ama 6 aydır tamamen eski haline dönmedi yani geri sallayınca boşluk varmış gibi garip bir his oluyor.

Top Bottom