La bir tane sahne vardı, Ali, Dayıya ''DAYIIIIIIIEEEĞĞĞHHH'' diye bağırıyordu. Hangi bölümdü acaba? Çok komik sahneydi. Arıyorum arıyorum bulamıyorum. O sıralar Ali, Dayının adamıydı. O sahneyi tekrar izlemem lazım...
La bir tane sahne vardı, Ali, Dayıya ''DAYIIIIIIIEEEĞĞĞHHH'' diye bağırıyordu. Hangi bölümdü acaba? Çok komik sahneydi. Arıyorum arıyorum bulamıyorum. O sıralar Ali, Dayının adamıydı. O sahneyi tekrar izlemem lazım...
Neden mi en iyi Kurtlar Vadisi?
1-Oyunculuk.
Baş röl Necati Şaşmaz ilk iki sezonluk performansı haricinde en iyi oyunculuk Kurtlar Vadisi'nde.
2-Senaryo.
Resmen tüm olaylar tıkır tıkır işliyor karakterler sevildikleri için kalmıyor.Ezel dizisinde Ali'nin dayıyı öldüreceği yerde adamlar dayının çıkıyor.Ali vazgeçiyor.(bildiğim kadarı ile) Ali bu sahnede her türlü dayıyı öldürmeli idi.
3-Müzik.
Burada baya kararsızım müzikler konusunda azıcık iyi diyebilirim.
4-Karakterler.
Yan karakterleri bile sevilebilen bir dizi. Süleyman Çakır öldüğünde cenaze namazı kılınıp,öldüren adamı gerçekte dövdüler.Karakter çok sevilebiliyor.
5-Detaylar.
Kurtlar Vadisi,Osman Sınav'ın "Bu bir mafya dizisidir" sloganı ile başlayan Türkiye'nin en iyi dizisidir. Dizi Ali Candan isimli bir istihbaratçının, müdürü Aslan Akbey tarafından Kurtlar Vadisi Operasyonu ile mafyayı çökertme amacı ile sevdiklerini geride bırakarak Polat Alemdar kimliğine girmesi ve mafya ile mücadeleye başlamadı.
Polat, çökerteciği konsey olan Kurtlar Konseyi'nin baronu Mehmet Karahanlı'nın oğludur. Aslan Akbey Polat'ı yani Ali'yi yani Efe'yi 4 yaşında babası Mehmet Karahanlı'dan kaçırmış yine istihbaratçı olan bir kadının kimsesizler yurduna vermiş, çocukları olmayan Candan ailesine evlat edinmelerini sağlamıştır.
İlk 55 bölüm mafya,geri kalan 42 bölümü ise derin devlet konuları işlemiştir.
İlk 55 bölümü ve kliplerini Kurtlar Vadisi,son 42 bölüm ise Kurtlar Vadisi Pusu kanalından izlenebilir.
Bazı klasik sözler=
"İki kişinin bildiği sırdı değildir"
-Aslan Akbey.
"Sonunu düşünen kahraman olamaz"
-Polat Alemdar.
"Azdan az,çoktan çok gider"
-Süleyman Çakır.
"Sadece ölüler görür.)
-Pala.
Cendere müzikleri=
Muhteşem işlenmiş detaylara sahip bir dizi. Senaryosu en baştan yazılıp daha sonra oyuncu alımlarına ve çekimlerine başlanmış. Şimdiki diziler gibi ücrette anlaşamayıp ayrılan karakteri öldü gösterip çıkarmamışlar yani.
Sadece Polat karakterini kimin oynayacağı belliymiş. Düşünün, daha önce hiçbir oyunculuk eğitimi ve tecrübesi olmayan birine böyle bir projede başrol veriliyor. İnanılmaz bir risk ama alınan bu riskin sonucunda bir efsane doğuyor.
İlk 97 bölüm için yazıyorum tabii bütün bunları.
Birkaç detay:
Kumarhane açılışında Kılıç'ın masaya koyduğu çakının son bölümlerde kripteksi açan anahtar olması. Ayrıca Kılıç'ın kendi çakısıyla ölmesi.
Hemen hemen bütün karakterlerin gerçek hayatta yakın tarihte bir karşılığının olması.
Necati Şaşmaz'ın ilk bölümlerdeki kötü oyunculuğunun giderek iyileşmesi, bunun paralelinde dizide sudan çıkmış balık gibi mafyanın içine giren devlet görevlisi toy birinin giderek bu alem içinde bakışlarının, konuşmalarının ve duruşunun değişmesi.
Konseydeki oyuncuların çoğunun tiyatro çıkışlı olması nedeniyle üst düzey oyunculuk sergilemeleri. Konseydekileri geçtim Torbacı Cemal gibi toplam 2 sahnelik rolü olan bir yan karakterin bile bugünkü oyunculara bin basacak oyunculuk sergilemesi (Koca kahveyi kestane yaptı, çizdi gitti).
Polat'ın savcıyı ortadan kaldırmayı planlaması. Karahanlı'nın Polat'ın savcıyı ortadan kaldıracağını tahmin edip tetikçi tutarak olayı Polat'a yıkmaya çalışması. Aslan Bey'in Karahanlı'nın suçu Polat'a yıkmaya çalışacağını tahmin edip tetikçiyi öldürtmesi.
Pala'nın adamlarının saati kadranı bilek içine gelecek şekilde takması (dağda parlama yapıp düşmana yerini belli etmemesi için böyle taktığından gelen alışkanlık).