Neler Yeni

lan internet ayarlarım nasıl olmalı? hangi dnsi kullanmaliyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
merhabalar azerbaycanda yaşıyorum. interneti uzun bir süredir ethernet ile kullaniyorum ve memnunum. sadece şimdi istiyorum ki dns ayarlarimi tam performansinda en ideal nasilsa öyle kullanayim. neleri düzeltmem gerekiyor? dns seçmem gerekiyor onu biliyorum ondan bir benchmark uygulamasi indirdim onun fotoğrafını ekleyeceğim. gördüğüm kadarıyla cloudfare dns en az ms aldığım fakat böyle bir şey farkettim ki windows da dns ayarlarini otomatik yapinca cmd de ping google.com yazdiigimda 70ms aliyorum ama cloudflare dns yazinca 120ms lere cikiyor. ping 1.1.1.1 yazinca 4ms aliyorum ping 8.8.8.8 yazinca 48ms aliyorum.
bu yapacagimiz ayarlarin oyun odakli olmasini istiyorum oyunlardaki ms in dusmesi icin. valorant da 54ms falan aliyorum istanbul fakat mesela bazi internet kafeler 40 falan aliyorlar onlar sanirim farkli bir sey kullaniyor bilginiz varsa bilgilendiriseniz sevinirim. bir arkadasimin internet hizi falan benim iki katim fakat stabil 100ms falan aliyor o neden olur acaba bir cozum yolu varmidir.
1728121606914.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

1728123400348.png

bunun gibi ayarlar lazim mesela simdi kesfettim power saving falan varmis burda onlari kapadim

Son düzenleme:

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Hiçbi dns i kullanma en iyisini servis sağlayıcı dns iyle alırsın bırak otomatikte kalsın.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Harbi mi google ms i evet otomatikde daha iyi
Farklı dns kullandığında onların sunucusu aracılığıyla internete bağlanıyorsun. Teknik olarak +1 atlama noktası oluşturuyorsun. Ms ping dediğimiz şey tamamen budur. Atlama noktasını azaltmak mesele sen +1 ekliyorsun.

Top Bottom