Laptop Bass Ve Tiz Seslerde Cızırdama Sorunu

Reaksiyon skoru
27
Windows 7 ve sonraki işletim sistemlerinde başlıktaki gibi, mesela Youtube'dan bir video açıyorum pek bir cızırtı yok ama basslı bir şarkı çıkıyor ya da videoda tiz sesli birisi konuşuyor falan o zaman inanılmaz derecede bir cızırdama oluyor ama Windows Vista falan kurunca ses harika oluyor. Ses sürücülerini yükleyince en küçük bir bildirim sesi dahi cızırtılı oluyor. Haziran ayında 13 yaşını tamamlayacak, babama diyorum yeni bir laptop alalım diye ama yeni bir laptopa ihtiyacım olduğunu inkar ediyor. Allah aşkına bir bilgisayar GTA Vice City bile açamaz mı ? GTA Vice City'i geç, internetten Ateş Ve Su bile oynayamıyorum. Hayır bursluluk sınavını da kazandım, aylık 470TL alıyorum BİM'e bir laptop gelmiş AMD Ryzen 3 3250U işlemcili, tek kanal 2400 MHz 4GB RAM, 128 GB TLC M.2 SSD falan var 4800 TL ve 12 ay taksiti var. Diyorum ayda 400 TL vereyim bu PC'yi alalım diye, diyor ki: Senin derslerin kötü niye alayım (SINIF BİRİNCİSİYİM BU ARADA), dolar yükseldi, x kişisine sorayım bir ben anlamam bilgisayardan diyor sonra birkaç ay babamdan haber bekliyorum" HALA CEVAP VERMEDİ/ SORMAYI UNUTTUM" falan diye bahane üretiyor.

Neyse konuyla bağlantım kesildi,
Ses çipim: Realtek ALC 883
Ananakart: Clevo/ Exper M540SS

Sorun kulaklıkta ya da laptop hoparlöründa değil, bir sürü kulaklık ve hoparlörde test ettim. Yardım eder misiniz ?

Ayrıca 2 hafta önce falan babama zorla SSD alma fikrini kabul ettirdim, Gigabyte 120 GB SSD aldık. SSD max 135MB okuma, 130 MB yazma veriyor. O konuda da bir fikriniz var mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,168
Üyeler
184,744
Son üye
rescar12
Geri