Merhaba arkadaşlar. Casper c810 model laptop kullanıyorum. Laptobun klavyesine yarım çay bardağı ılık ve şekersiz çay döküldü. Bu sırada laptop çalışıyordu. 20 saniye sonra aniden kapandı. Laptobu ters tutmak aklıma gelmedi. İlk olarak üstünü sildim ve klavyesini sökmeye çalıştım. Bir tane klavyeyi tutan vida varmış laptobun arkasında onu da sökerek klavyeyi çıkardım. Bunu yapmam beş dakikamı aldı. Klavyeyi çıkarırken bağlantı kablosuna zarar vermedim. Düzgünce çıkarabildiğime eminim. Daha sonra daha iyi kuruması için arkasını komple açmayı düşündüm. Bataryayı söktüm. Daha sonra harddiski ve SSD yi çıkardım. Sonra ram' leri çıkardım. Giriş yerlerine dokunmadım. Olabildiğince hassas davranmaya çalıştım. Sonunda tamamen söktüm sadece anakart sabitti. Anakartın altını üstünü görebiliyordum. Altında ram'lerin olduğu kısımda sıvıya dair bir şey göremedim. Anakartın üst kısmında sıvı vardı sadece hemen sildim. Batarya giriş yerlerinde de sıvı vardı buraları da silip kurumaya bıraktım. Bir sonra ki gün herşeyi takıp açmayı denedim. Açıldı fakat klavye düzgün çalışmıyordu. Sanki bir tuşa basılı gibiydi onun dışında bir sorun göremedim. Klavye yüzünden laptobun şifresini giremiyordum. Laptobu kapatıp klavyeyi devre dışı bırakarak(bağlantı kablosunu sökerek) tekrar açıp ekran klavyesini kullanarak açmayı denemek istedim. Geri kapattım laptobu ve içini yeniden açtım. Hala biraz nem vardı tekrar sildim ve açmayı denedim. Fakat bu sefer açılmadı. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yeterince kuruduğunu düşünüyorum. Takamadığım veya zarar verdiğimi düşündüğüm bir bağlantı kablosu olmadığına eminim. Ne yapmam gerekiyor ? Malum ekonomik durum yeni bir laptop alacak veya yaptırabilecek param yok. Ben anakartın kısadevre yapmış olabileceğini düşünüyorum. Ama kartın üzerinde herhangi bi kararmış biryer göremedim. Lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim. Laptop resimlerine ulaşılabilecek google drive bağlantısı " https://drive.google.com/file/d/1JwmrtTk7AWV_Neu6-m837OrdR7C_Svyz/view?usp=drivesdk ".
Durum güncellemesi:
Power tuşunu bastığımda açılır gibi oluyor ama aniden tekrar kapanıyor. Her power tuşuna bastığımda böyle oluyor.
Durum güncellemesi:
Power tuşunu bastığımda açılır gibi oluyor ama aniden tekrar kapanıyor. Her power tuşuna bastığımda böyle oluyor.
Son düzenleme: