Laptop ekranı gözükmüyor

nouchitr

80+
Reaksiyon skoru
2
Laptobum asus tuf f15

2 gün önce gece vakti mia gibi çalışıyordu
Ama iyice uykum geldi diye power tuşundan kapatıp şarjdan çıkarmayı unutmuşum. Sabah bi açtım laptopun ışıklar yanıyor ama ekran yok. Fanlar dönmüyordu. Nwyse işte internneten baktım yapay zekaya sordum statik elektrik dedi. İştw 30 40 saniye basılı tuttum fn f2 denedim ctl shift B denedim. Hdmi bağlayıp monitörede baktım. Ramleri çokardım 5 6 dakka bekleyip öyle taktım. Ama genw sonuç sıfır
Ne oldu bi türlü çözemedim. Şuan bunu telefondan yazarken bile laprobun fanları dönüyor ışıkları yanıyor ama ekran yok.

Nolur yardım edin durumum yok bilgisayar almaya

Ram'i çıkarın. Silgi ile ram'deki pinleri silin. Sonra tekrar laptop'a takın. Eğer 2 ram var ise 2sine de aynı şeyi uygulayın ve önce 1 rami takın ekran geliyor mu bakın sonra diğer rami takın. Eğer 1 ram var ise dediğim gibi silgi ile silip bi daha deneyin.

Sigiyle silmenin faydası ne olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram'i çıkarın. Silgi ile ram'deki pinleri silin. Sonra tekrar laptop'a takın. Eğer 2 ram var ise 2sine de aynı şeyi uygulayın ve önce 1 rami takın ekran geliyor mu bakın sonra diğer rami takın. Eğer 1 ram var ise dediğim gibi silgi ile silip bi daha deneyin.
silgiyle silip geri taktım fanlar gene hızlanıyor ama ekran halen yok. CMOS pilide bulamadım

silgiyle silip geri taktım fanlar gene hızlanıyor ama ekran halen yok. CMOS pilide bulamadım
O modelde bios pili görevini batarya üstleniyormuş. Bataryayı çıkarın 30sn kadar açma düğmesine basılı tutun sonra bataryayı takıp bir daha deneyin.

Eğer oksit ya da kir falan var ise silgi ile silince düzelebiliyor.

O modelde bios pili görevini batarya üstleniyormuş. Bataryayı çıkarın 30sn kadar açma düğmesine basılı tutun sonra bataryayı takıp bir daha deneyin.

Eğer oksit ya da kir falan var ise silgi ile silince düzelebiliyor.
Bataryayı çıkardım şarja taktum 40 saniye kadsr bastjm ama gene aynı

Aklıma başka bir şey gelmedi. Yazdığına göre durduk yere olmuş ama çok saçma bir durum gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,115
Üyeler
188,882
Son üye
0xJessiePinkman
Geri