Neler Yeni

Laptop Ekranının Bozulması

thegreendawg

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Efe Kaba
Bu konuyu hem bilgi almak hemde bilgilendirmek için açıyorum umarım dikkate alınır ve bilgili arkadaşlar tarafıdan cevap verilir.
Monster Tulpar T5 v19.2.1 bir laptopım var bu cihazın ekranı orjinalinde 144hz
birkaç gün önce cihazı normal bir şekilde kullanırken aniden kendi kendine ekranın ortasında siyah çizgiler çıktı yatay olarak ekran kartının ömrünü doldurduğunu düşündüm (her ne kadar bakımını kendim yapıp kullansamda cihazı ilk 2 yıl undervoltsuz kullandım ve bu cihazda rtx 2060 ekran kartı 85 dereceleri görüyordu ancak son 1 yıldır undervolt ile 78 dereceye sabitledim ekran kartını yük altında) cihazı sadece harici ekran kartı modunda kullandığım için ilk önce dahili ekran kartını aktive edip sorunun devam edip etmediğini kontrol ettim ve sorun devam ediyordu daha sonra harici bir monitöre rtx 2060 dan görüntü aldım ve sorun harici monitorde yoktu yani laptopımın ekranı durduk yere bozuldu anlayacağınız . Daha sonra ekranı 60hz e aldım ve sorun çözüldü daha sonra yavaş yavaş hz i arttırdım ve 140hz de de sorun olmadığını fark ettim ancak default boot ayarları 144hz olduğu hem açılış ekranında hemde biosda aynı problem çıkıyordu ve artık sadece çizgiler değil ekranın ortasından en aşağısına kadar tamamen simsiyah oluyor ekran. daha sonra 1 gün cihazı bu şekilde kullandım ve aynı problem 140hz de de başıma geldi bu sefer 135hz de problem çıkmamaya başladı daha sonra yine bir gün kullandım ve bu seferde 135hz de problem oldu ve şuanda 120hz de kullanıyorum cihazı. Hayatımda hiç böyle bir ekran sorunu ile karşılaşmadım bunun sebebi nedir sorunsuz görüntü alabildiğim hz değeri neden günden güne düşüyor ve nereye kadar düşecek ? panel değişimi yapmayı pek gerekli bulmadım 120hz de çalıştığı için şimdilik ama eğer sürekli böyle düşücekse mecburen ekranı değiştireceğim ne tavsiye edersiniz cevaplarınız için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

not olarakta yazayım konuyu birkaç ay sonra görecek olursanız bile cevap verirseniz sevinirim

Top Bottom