Neler Yeni

Laptop fps drop sorunu (Lenovo Ideapad gaming 3)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
..
Bu sorun aylaydır var. Nolduğu ise Minecraft, Roblox ve diğer steam oyunlarında bazenleri 10 ila 15 saniyede bir. Bazenleri her 4-5 saniyede bir fps drop yaşıyorum. 2 gün önce format atmayı denedim. Şu an format atılmış haliyle tekrar denedim ve hala fps drop almaya devam ediyorum. Bildiğim çözüm yolları şunlar:

Laptopu prizden çekmek,
Roblox yasaklı olduğundan VPN kullanıyorum, sebebi bu da olabilir. (En büyük ihtimal verdiğim sebep)
Ya da driverlarım güncel değil, çünkü bu laptopu ilk başka birisi kurmuştu ve driver eksikliği yüzünden W11 kurulmuyordu. Bunlarıda güncellemem gerekebilir lenovonun kendi sitesinden.

Eğer sorun VPN'den kaynaklı oluyor diye düşünüyorsanız DNS nasıl ayarlayabilirim/yapabilirim diye anlatabilirsiniz. Bir keresinde denemiştim ama DNS'lerin genelimi bilmiyorum ama yavaş çalışıyorlar. Sadece bende olabilir ama emin değilim. (Tabii dnslerde aynı sorunu vermiyor ise)

Yardım edebilecek olursa çok mutlu edersiniz. (Aynı sorunu kuzenimde yaşıyor)
Ayrıca, bu fps drop sorunu arka plan uygulamalarınıda etki ediyor, ve pencereli uygulamalarda yırtırmalara sebep oluyor. Bu sorunlar formattan sonra düzeldi ama fps drop sorununu çözemedim.

Ve droplar sadece prizdeyken oluyor. üstte belirttiğim gibi prizden çektiğimde normal çalışması gerektiği gibi çalışıyor.
Macun yenilemedim,
Laptop soğutucum var ama kullanmıyorum. Gerekirse kullanabilirim.

Sorunu çözebilecekler discordu varsa verebilir. Buradan video mb limiti az. (Eğer gerekir ise)

Top Bottom