laptop ısınma sorunu

bu laptopu düşünüyorum ama teknik servise yazdım bir 8 gb ram daha taktırsam kaça patlar diye 700-900 arası diyor

Laptoplar'da kesinlijkle intel bakmamanızı şiddetle tavsiye ederim nedenine gelecek olursak intel'in işlemci mimarisi bir anda 98-99 dereceleri görmektedir diğer yandan laptoplar genel yapısı itibari ile ısıyı her ne kadar soğutabilselerde masaüstüne oranla sıcaklığı biraz daha fazla gösterir .

Bu bakımdan en azından ryzen işlemci ile laptop'un genel yapı sıcaklığına daha güzel bir katkıda bulunabilirsin eğer bana bütçeni ve hangi amaçla kullanacağını söylersen sana güzel bir laptop bakabilirim kardeşim

Laptoplar'da kesinlijkle intel bakmamanızı şiddetle tavsiye ederim nedenine gelecek olursak intel'in işlemci mimarisi bir anda 98-99 dereceleri görmektedir diğer yandan laptoplar genel yapısı itibari ile ısıyı her ne kadar soğutabilselerde masaüstüne oranla sıcaklığı biraz daha fazla gösterir .

Bu bakımdan en azından ryzen işlemci ile laptop'un genel yapı sıcaklığına daha güzel bir katkıda bulunabilirsin eğer bana bütçeni ve hangi amaçla kullanacağını söylersen sana güzel bir laptop bakabilirim kardeşim
bütcem en fazla 13.600 civarı oyun,render ve ilerde mühendislik amaçlı kullanmayı planıyorum ama oyun ön planda

O zaman sana güzel işlemcisi olan ama aynı zamanda oyunlarda üzmeyecek bir laptop lazım 5 dakikaya gelirim hemen

bütcem en fazla 13.600 civarı oyun,render ve ilerde mühendislik amaçlı kullanmayı planıyorum ama oyun ön planda

Yukarıdaki model ciddi anlamda işini görecektir ben bunun geniş ekranlı versiyonunu kullanıyorum eğer bütçemi zorlayabilirim dersen buyur benim laptop link'im :

Yukarıdaki model ciddi anlamda işini görecektir ben bunun geniş ekranlı versiyonunu kullanıyorum eğer bütçemi zorlayabilirim dersen buyur benim laptop link'im :

rx5600m neye denktir acaba

rx5600m neye denktir acaba

rtx 3050ti'dan güçlü olup rtx2060 denktir hatta bazı oyunlarda rtx2060 da geçmektedir .

Beim alanım android programlama olduğu için laptop alırken en iyisini almaya çalıştım şuana kadar hiç pişman değilim yinede sen bilirsin o kadar laptop aradım içerisinde bence en iyisi bunlar malzeme kalitesi olsun soğutması olsun gayet başarılı :)

rtx 3050ti'dan güçlü olup rtx2060 denktir hatta bazı oyunlarda rtx2060 da geçmektedir .

Beim alanım android programlama olduğu için laptop alırken en iyisini almaya çalıştım şuana kadar hiç pişman değilim yinede sen bilirsin o kadar laptop aradım içerisinde bence en iyisi bunlar malzeme kalitesi olsun soğutması olsun gayet başarılı :)
bi bakacağım knk sağol o kadar zahmet ettin

kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bu laptopu alsam sonra ekran kartını satıp yeni ekran kartı takabilir miyim? yoksa ekran kartı değişmez mi?

Malesef ekran kartı bilgisayardan bağımsız değil ekran kartı laptop'un ana kartına gömülü bir şekilde gelmektedir eğer dediğin gibi olsaydı efsane olurdu şimdi diyeceksin ki ee ama özelliklerde harici ekran kartı yazıyor ?

Orada ki harici kısmı laptop'ların ekran kartlarının grafik bazında işlemciden yardım almayıp tüm işi kendi yaptıklarının anlamına gelmektedir.

Keşke laptopların dediğin özellikleri mevcut olsaydı firmalar buna benzer bir şeyi daha önce denemişlerdi fakat çok maliyetli olduğu için artık yapımını neredeyse görmen imkansızdır .

Düşünsene istediğin laptop'a ekran kartını taktığını offf be ne güzel olurdu ama tabi firmaların işine gelmezdi daha çok para almak varken neden sadece ekran kartlarının parasını alsınlar ki :D

Geri