rifat.toklu
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 98
- İsim
- Rıfat Toklu
- Bütçe
- 5
Herkese iyi forumlar. Laptoplarda Intel işlemcilerin performansı açıkçası daha kolay anlatılıyor sıralı bir düzende gittiği için(12450,12650, vs.) ancak ben bu Intel işlemcilerin AMD karşılığını merak ediyorum. Örneğin i7 12. Nesil bir laptop işlemcisinin (modeli farketmeksizin) AMD karşılığı nedir? Ben kendi kafamda şöyle değerlendiriyorum mesela masaüstü r5 5500 giriş-orta seviye bir işlemciyken laptopta r5 5500u işlemci buna göre daha düşük performansta daha da giriş seviyesi bir işlemci olarak düşünüyorum bime gelen r5 5500u lu 11k lık laptop bana alınmaz gibi geliyor ancak
AMD laptop işlemcileri hakkında bilgim olmadığı için bununla ilgili kendimce net bir yorum yapamıyorum. Temelde asıl sorum " i7 12. Nesil bir laptop işlemcisinin (modeli farketmeksizin) AMD karşılığı nedir?" bu ve bunun benzerlerinin eş değerleridir
Birde eklemeyi unutmuşum arada forumda görüyorum laptopta r7 7640 işlemci var biri çıkıp onda bu işlemci var alma gibi yazabiliyorlar AMD nin laptop işlemcileri değer bazında bu kadar güçsüz mü
AMD laptop işlemcileri hakkında bilgim olmadığı için bununla ilgili kendimce net bir yorum yapamıyorum. Temelde asıl sorum " i7 12. Nesil bir laptop işlemcisinin (modeli farketmeksizin) AMD karşılığı nedir?" bu ve bunun benzerlerinin eş değerleridir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birde eklemeyi unutmuşum arada forumda görüyorum laptopta r7 7640 işlemci var biri çıkıp onda bu işlemci var alma gibi yazabiliyorlar AMD nin laptop işlemcileri değer bazında bu kadar güçsüz mü